Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, 2016

  • Τραγικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη, περιμένοντας να δοθεί το «πράσινο φως» από τις αρχές της ΠΓΔΜ για να περάσουν τα σύνορα. Το βράδυ της Κυριακής, τα σύνορα άνοιξαν για λίγους «τυχερούς», ενώ οι υπόλοιποι -από τους περίπου 7.000 που βρίσκονται εκεί- θα πρέπει να συνεχίσουν να περιμένουν, υπό αντίξοες συνθήκες.
  • Μήνυμα πρώτο: κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν τη σταθεροποίηση της χώρας. Μήνυμα δεύτερο: η αναβλητικότητα και η ατολμία είναι συνδυασμός καταστροφής. Μήνυμα τρίτο: «Όχι» στον λαϊκισμό. Αυτά είναι μερικά από τα «μαθήματα» επιτυχίας που διδάσκει η Κύπρος, βγαίνοντας πλέον από το μνημόνιο.
  • Αποκαλύπτοντας τμήμα από τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εφαρμόσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στη διαχείριση του προσφυγικού, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας παρατήρησε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισοκατανομή προσφύγων σε όλη της χώρα.
  • «H σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραγωγικό, έχει απέναντι και τους αγρότες και την παραγωγή και την παραγωγική Ελλάδα» δήλωσε από την Ιεράπετρα Λασιθίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μετά την επίσκεψη της στον συνεταιρισμό αγροτών «Ανατολή». Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί».
  • Πυρκαγιά σε αποθήκη πρώην στρατοπέδου στα Γιαννιτσά, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία προσφύγων, εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Πρόκειται για μία από τις δύο πυρκαγιές μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα στην πόλη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτιμάται ότι οι δύο φωτιές σχετίζονται και πως οφείλονται σε εμπρησμό.

Κόσμος

  • Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια, θα διαθέσει η Αυστρία για την περίθαλψη προσφύγων στην αποκαλούμενη Διαδρομή του Αιγαίου, μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας και η σχετική εισήγηση θα κατατεθεί προς έγκριση την Τρίτη, στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών.
  • «Καλύτερα να ζήσεις μια μέρα σαν λιοντάρι, παρά 100 χρόνια σαν πρόβατο»: Η φράση που αποδίδεται στον Μπενίτο Μουσολίνι βρήκε περίοπτη θέση στον προσωπικό λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter για να ξεσπάσει σάλος στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως η φράση ανήκει στον Ιταλό δικτάτορα, όμως και πάλι δεν τον νοιάζει...
  • Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας σε υπαίθρια αγορά στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι στην ανατολική Βαγδάτη. Οι δύο καμικάζι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες. Την ευθύνη ανέλαβαν οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
  • Στην προσφυγική κρίση, με μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας την Κυριακή στους πιστούς την πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μία γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μία ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών» υπογράμμισε ο ποντίφικας.
  • Ρίγη προκαλεί η είδηση που φθάνει από την Ινδία για το στυγερό έγκλημα 35χρονου, ο οποίος σκότωσε 14 μέλη της οικογένειάς του, ανάμεσά τους επτά παιδιά, το μικρότερο η ίδια του η τριών μηνών κόρη. Στη διάρκεια γεύματος, ο 35χρονος έριξε ηρεμιστικό φάρμακο στο φαγητό και αργότερα απαγχόνισε όλα τα μέλη της οικογένειάς του στο κρεβάτι τους πριν θέσει τέλος στη ζωή του.

Οικονομία

  • «Δεν συζητάμε ούτε νέες περικοπές, ούτε νέα μέτρα. Όριό μας είναι η συγκεκριμένη συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει και την οποία τηρούμε» ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
  • Αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν για το 2016 μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την τελική πρόταση που φέρνει στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο, την οποία παρουσιάζει το Βήμα της Κυριακής.
  • Υπό την πίεση του προσφυγικού το Βερολίνο εξετάζει, όπως όλα δείχνουν, ακόμα και την χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος για να μπορέσει η Αθήνα να ανταποκριθεί καλύτερα στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου