Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Θετική γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για έρευνες υδρογονανθράκων

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016

Θετικά γνωμοδότησε σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε χερσαίες περιοχές της περιφέρειας.
Μάλιστα, όπως αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσία του γενικού γραμματέα Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλου, «οι έρευνες και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, πρόκειται να προσφέρουν μία αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο για την Περιφέρειά μας, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα».
Όμως, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, «όλα αυτά μπορούν να γίνουν, υπό την προϋπόθεση ότι οι εργασίες θα υλοποιηθούν μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων περιβαλλοντικής προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».
Ειδικότερα, το περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τις τρεις στρατηγικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει αποστείλει το αρμόδιο υπουργείο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές με ονομασία «Βορειοδυτική Πελοπόννησος», των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, «Άρτας- Πρέβεζας» των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, και «Αιτωλοακαρνανία» των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας.
Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, πρόκειται για έργα αναγκαία και άκρως αναπτυξιακά, τα οποία εξασφαλίζουν και σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου