Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016

  • Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016
  • Συνάντηση με αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανήγγειλε ο ίδιος από τη Βουλή. Με ανοιχτούς δρόμους, «σε ένδειξη καλής θέλησης» ξεκινούν για την Αθήνα οι εκπρόσωποι των αγροτών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για «μεταρρυθμιστική τομή» στη δημόσια διοίκηση και την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για «προσπάθεια ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων», ψηφίστηκε επί της αρχής, στα άρθρα και τις τροπολογίες του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το Εθνικό Μητρώο και την Αξιολόγηση.
  • Για «έσχατη κατάντια» και «πολιτική απελπισία» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος με αιχμή τις αναφορές του κ. Τσίπρα στη λίστα Μπόργιανς και τις επικρίσεις του προς τον κ. Μητσοτάκη, είπε πως «λειτουργεί συκοφαντικά για την Αντιπολίτευση για να κερδίσει δέκα λεπτά δημοσιότητας».
  • Οξεία κριτική στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ασκεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δύο σημερινά περιστατικά, κατηγορώντας την κ. Βασιλική Θάνου ότι «δεν χάνει ευκαιρία να υπερβεί τα όρια της συνταγματικής της αποστολής, ολισθαίνοντας σε συνεχή θεσμικά ατοπήματα.»
  • Τη σύγκληση του συμβουλίων πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 7 Μαρτίου, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καυτηριάζοντας τη στάση ορισμένων χωρών στο προσφυγικό. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαρτί του βέτο εάν οι εξελίξεις δεν ικανοποιητικές.

Κόσμος

  • Oι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν την Τετάρτη ότι δεσμεύονται σε μια «προσωρινή εκεχειρία διάρκειας δύο εβδομάδων». Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ωστόσο είναι δύσκολο να τηρηθεί. Επιφυλακτικός ο Ομπάμα.
  • Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, δεν μπορεί να ανατραπεί από ευρωπαίους δικαστές, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
  • Ταυτόσημες οι απόψεις Ελλάδας και Γερμανίας για την αυστριακή πρωτοβουλία για το προσφυγικό. «Πανευρωπαϊκή λύση» και συμμετοχή της Ελλάδας σε θέματα που την αφορούν ζητά το Βερολίνο.
  • Μαχητικά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν στόχους των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, πλήττοντας κέντρα επιμελητείας, αποθήκες πυρομαχικών και καταφύγια, γνωστοποίησαν πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
  • H αμερικανική Γερουσία προειδοποίησε ότι θα «παγώσει» τη διαδικασία σχετικά με το Ανώτατο Δικαστήριο κι ο Μπαράκ Ομπάμα αντεπιτίθεται: ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να ορίσει «εντός των επόμενων εβδομάδων» έναν δικαστή προτρέποντας τους γερουσιαστές να κάνουν τη δουλειά τους και να μην υψώσουν προσκόμματα στη διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητάς του.

Οικονομία

  • Η κάρτα αλληλεγγύης ενεργοποιείται για 8η φορά αύριο, Πέμπτη. Το ποσό των 17.427.000,00 ευρώ θα πιστωθεί σε 147.981 δικαιούχους της κάρτας σίτισης. Την Παρασκευή θα γίνει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους. Ειδικότερα, το ποσό των 2.708.149,49 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 20.823 ιδιοκτητών ακινήτων.
  • Μεγάλα προβλήματα στον εκτελωνισμό των αγαθών λόγω των μπλόκων των αγροτών διαπιστώνει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), επισημαίνοντας ότι, πέραν των άλλων ζητημάτων που ανακύπτουν για τις επιχειρήσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι πολύωρες καθυστερήσεις στα τελωνεία συνεπάγονται μεταξύ άλλων βαριά πρόστιμα ή και αλλοίωση των πιο ευπαθών εμπορευμάτων.
  • Νέα τριετής συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού μεταξύ της Philip Morris και της κυβέρνησης. Με αυτή επισφραγίζεται η δέσμευση της διεθνούς εταιρείας να προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού ανατολικού τύπου στην τριετία 2016–2018. Η Philip Morris ανακοίνωσε ακόμη ότι η Παπαστράτος τίθεται επικεφαλής για τις αγορές της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κύπρου και Μάλτας.

Αθλητισμός

  • Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το Κίεβο με 3-1 επί της Ντιναμό, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από τον πρώτο αγώνα την πρόκριση της στους προημιτελικούς του Champions League.  Από την άλλη πλευρά η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε αυτό που ήθελε στο «Φίλιπς Στάντιον» αφού με το 0-0 εναντίον της Αϊντχόφεν μεταφέρει την υπόθεση-πρόκριση στην έδρα της και φυσικά έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της 15ης Μαρτίου στο «Βιθέντε Καλντερόν», όμως όλα παραμένουν ανοιχτά. Ας δούμε αναλυτικά...
  • Πολύ πιθανή βλέπει ο Γκουστάβο Πογέτ την παραμονή του στην ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε σήμερα ως καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής στη NOVA. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ουρουγουανός προπονητής είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να πω πως υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσουμε μαζί. Εγώ είμαι ήρεμος κι ο πρόεδρος είναι ήρεμος. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως όσο είμαστε εδώ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε ήρεμοι και να αποδώσουμε στη συνέχεια. Δεν έχω τη... μαγική μπάλα για να μπορέσω να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον».
  • Απίστευτο γκολ σημείωσε ο Φάνης Γκέκας! Ο έλληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ για τη Σιόν στην έδρα της Μπράγκα σε αγώνα για τη φάση των «32» του Europa League. Ο Γκέκας κινήθηκε όμορφα στο πρώτο δοκάρι και με τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του γκολκίπερ της Μπράγκα, που δεν κατάλαβε από που του... ήρθε! Μάλιστα, ο 35χρονος στράικερ σημείωσε και 2ο τέρμα για τη Σιόν στο 29', με τη Μπράγκα να έχει ισοφαρίσει προσωρινά στο 27' με πέναλτι.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου