Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πρόεδρος της Αυστρίας: Εμεινα έκπληκτος με την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη των Βαλκανίων

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2016

«Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων (στην Διάσκεψη των Βαλκανίων), έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα», ανέφερε ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ.
Πρόεδρος της Αυστρίας: Εμεινα έκπληκτος με την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη των Βαλκανίων
Την έκπληξή του για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στην προχθεσινή Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία συγκλήθηκε εξωθεσμικά από τους αυστριακούς υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών, εξέφρασε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης στην δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.
«Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυστριακός πρόεδρος, υπονοώντας πως την επισήμανση για την απουσία της Ελλάδας έκανε ο ίδιος κατά την προχθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην Βιέννη, στην οποία είχε συγκαλέσει έκτακτα την ηγεσία και μέλη της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.
Αποφεύγοντας προφανώς να σχολιάσει εκτιμήσεις αναλυτών στην Βιέννη, πως η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά «παρέμβασή» του στην «χαοτική» πολιτική της αυστριακής κυβέρνησης στο Προσφυγικό -με κορύφωση τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, που έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - ο αυστριακός πρόεδρος τόνισε πως ο ίδιος είναι «ένας άνθρωπος του διαλόγου και της συζήτησης».

Θεωρείται μεγάλος φίλος της Ελλάδας
Ο κ. Φίσερ, αναφερόμενος στην ίδια τη Διάσκεψη, που συγκάλεσαν οι προερχόμενοι από το Λαϊκό Κόμμα υπουργοί Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, σημείωσε πως είναι πάντα καλό να διεξάγονται συνομιλίες, ωστόσο είναι έκπληκτος που σε αυτές δεν ήταν παρούσα η Ελλάδα.
Ο αυστριακός πρόεδρος, ο οποίος είναι γνωστός από τους αγώνες του εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και για τις διαφοροποιημένες, ιδιαίτερα θετικές τοποθετήσεις του στην διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης, θεωρείται μεγάλος φίλος της Ελλάδας, όντας γνώστης της ιστορίας της όπως και της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Ο ίδιος γνωρίζει επίσης την Ελλάδα πολύ καλά τόσο από τις επανειλημμένες επίσημες επισκέψεις του στο παρελθόν είτε ως πρόεδρος της αυστριακής Βουλής παλαιότερα, είτε ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την τελευταία του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα να είναι τον Οκτώβριο του 2014 στον τότε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όσο και από ιδιωτικές του επισκέψεις. 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου