Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τσίπρας: Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016
ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΣΤΡΙΑΣ, Ε.Ε.

«Πυρά» εναντίον της Αυστρίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 7 Μαρτίου.

Τσίπρας: Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν τη Σύνοδο Κορυφής Σε παρέμβασή του από τη Βουλή για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειριστεί το προσφυγικό και κατέκρινε την Αυστρία για τις μονομερείς ενέργειές της. «Η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών» δήλωσε ο πρωθυπουργός.«Έχει συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο και είναι ντροπή για την λειτουργία της Ε.Ε., να αποφασίζουν οι ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής και οι συμφωνίες να ακυρώνονται από επικεφαλής της αστυνομίας ορισμένων κρατών, ακόμα και μη μελών της Ε.Ε.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη την απόφαση της Αυστρίας να συγκαλεί «παρασυσκέψεις» για το προσφυγικό χωρίς τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων χωρών. Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας προχώρησε σε νέες σκληρές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνόδου στη Βιέννη για το προσφυγικό.
«Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινές μας συμφωνίες είναι κανόνες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι το καλοκαίρι, η Ελλάδα βρέθηκε στο απόσπασμα στο όνομα της αρχής ότι «οι συμφωνίες τηρούνται» και τώρα αποδεικνύεται ότι η πίεση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων αφορά, τελικά, ορισμένους. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση ότι για τη λύση του προσφυγικού απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των κρατών της Ε.Ε.Ξεκαθάρισε δε, ότι η Αθήνα θα απαιτήσει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε νέα μέτρα εάν δεν υπάρξει καταμερισμός των βαρών.

Για το αγροτικό
Αναφερόμενος στις αγροτικές αντιδράσεις στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να στηρίξει το 90% της αγροτιάς και επιβεβαίωσε ότι την Πέμπτη αναμένεται να έχει συνάντηση με το μπλόκο της Νίκαιας. «Γνωρίζω ότι η έγνοια τους είναι η μικρή και μεσαία αγροτιά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Αν δεν κινητοποιήσουμε την οικονομία και την παραγωγή, η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση. Ο αγροτικός τομέας πρέπει να είναι και είναι προτεραιότητα» είπε ο κ. Τσίπρας, και ξεκαθάρισε ότι κατανομή των βαρών πρέπει να είναι δίκαιη.
«Κατέθεσα στους αγρότες μία σειρά προτάσεων. 25 τον αριθμό. Οι προτάσεις αυτές αφορούν την ουσία που είναι η παραγωγή αλλά και τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους. Ρώτησα τους εκπροσώπους των αγροτών εάν οι συγκεκριμένες προτάσεις τους ικανοποιούν. Οι μισοί μου απάντησαν καταφατικά και οι άλλοι μισοί δεν ικανοποιήθηκαν και τότε τον ρώτησα ποιο είναι το εισόδημά του απαντώντας μου 50.000 ευρώ. Δεν θα προστατεύσουμε το 5% της οικονομίας αλλά το 90%. Να πούμε αλήθειες. Δεν θα στηρίξουμε τη μειοψηφία του αγροτικού κόσμο» τόνισε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.
Για το νομοσχέδιο για το Δημόσιο
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η δημόσια διοίκηση είναι ο μεγάλος ασθενής στη χώρα μας και έκανε λόγο για δυσλειτουργίες στη φορολογική διοίκηση, τη γραφειοκρατία και τις πελατειακές σχέσεις.
«Δημιούργησαν μια εικόνα διάλυσης και δεν επέτρεψαν τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες» τόνισε ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήρισε το υπό συζήτηση νομοσχέδιο «τομή» που δεν τολμήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι εισάγεται ένα απολύτως αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φέρει το ΑΣΕΠ παντού.
Για το κύκλωμα εκβιαστών
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να συγχαρεί την ελληνική αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών και επανέλαβε τη θέση του ότι «το σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς στη χώρα θα ξηλωθεί, κλωστή-κλωστή από την κυβέρνηση».
Για τη λίστα Μπόργιανς
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε πυρά και κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, για την στάση της στο ζήτημα της λίστας Μπόργιανς και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα φέρει όλα τα στοιχεία της στο φως.

Ο κ. Μπόργιανς αναφέρει ότι «μπορώ να επιβεβαιώσω την περιγραφή του τότε Έλληνα Πρόξενου στο Ντίσελντορφ, κ. Πλεξίδα, ότι στο πλαίσιο επανειλημμένων συνομιλιών μας, του προσέφερα βοήθεια για την ενίσχυση της ελληνικής φορολογικής διοίκησης, καθώς επίσης και για την ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από CD».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου