Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Jose Manuel Barosso

Στο πλαίσια της ομιλίας του κυρίου Δημήτρη Αβραμόπουλου στο αμφιθέατρο του Peabody του Museum Harvard University συναντήθηκαν μία μικρή ομάδα ομογενών με τον Ευρωπαίο Επίτροπο. Γειά σου πατριώτη είπε ο κ. Αβραμόπουλος στον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης και πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειο Καυκά και γυρίζοντας στην Γενική Πρόξενο της Ελλάδας κ. Ιφιγένεια Καναρά είπε “είναι κοντά από το χωριό του πατέρα μου” εννοώντας βεβαια το χωριό Αυγείο το οποίο βρίσκεται στην Αρχαία Ήλιδα, κοντά στην Αμαλιάδα..
Στη συνέχεια μίλησαν για το κλίμα στην Ευρώπη με το μεταναστευτικό και τους πρόσφυγες αλλά και την Ελλάδα.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές και καθηγητές του Harvard University και του Tufts University αλλά και άλλα Πανεπιστήμια της Βοστώνης.
Εγκάρδια ήταν και η συνομιλία με τον Jose Manuel Barosso πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
¨Είσαστε πολλοί Έλληνες εδώ; ρώτησε ο κ. Barosso. Για να πάρει την απάντηση από το κ. Καυκά “είμαστε αρκετοί και εκλεκτοί” για να βάλουν τα γέλια. Ενώ ο κ. Δημήτριος Ματθαίος τον ενημέρωσε ότι η σύζυγος του υιού του Γιάννη είναι από την Πορτογαλία.

Στο τέλος της ομιλίας του κ. Αβραμόπουλου του έγιναν αρκετές ερωτήσεις από το ακροατήριο.  Μία από αυτές τις ερωτήσεις έγινε από μία Ιταλίδα διπλωμάτη από την Βενετία η οποία καθόταν ακριβώς δίπλα μας “μαθαίνουμε κ. Επίτροπε ότι οι κάτοικοι των Ελληνικών νησιών έχουν προταθεί για το βραβείο Νόμπελ, τι νομίζεται;” Και απάντηση του κ. Αβραμόπουλου: “Δεν νομίζω όταν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έδωσαν χείρα βοηθείας στο μυαλό τους ήταν το βραβείο Νόμπελ, ήταν μία ανθρωπιστική βοήθεια γνώρισμα της Ελληνικής φιλοξενίας”.


Κάτι για το Μουσείο Peabody. Στον τρίτο όροφο έχει μία πολύ μεγάλη συλλογή από τον Ινδιάνικο Πολιτισμό της Αμερικής από πολεμικά εργαλεία, θρησκευτικά κειμήλια αλλά και ενδύματα, αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς της Αμερικής κυρίος στην “άγρια” δύση. Σας συνιστούμε όταν βρεθείτε στη Βοστώνη να το επισκεφθείτε.

Φώτος: 1η. Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντά σε ερωτήσεις
2η Ο κ. Barosso.με τον κ. Βασίλειο Καυκά, \
3η ο κBarosso.με τον κ. Δημήτριο Ματθαίο.

H Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου