Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες βάζουν «μπουρλότο» - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στήνουν νέα μπλόκα

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΠΡΑ»

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016

Οι αγρότες βάζουν «μπουρλότο» - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στήνουν νέα μπλόκα

Και οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους ως απάντηση στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από αύριο Τρίτη αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.
Στο μεταξύ στα Τέμπη που έκλεισαν αιφνιδίως οι αγρότες το βράδυ της Δευτέρας, έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων από οχήματα και προς τις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και η Αστυνομία αναζητά τρόπους συνεννόησης με τους αγρότες προκειμένου τα εγκλωβισμένα οχήματα να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους.
Κι αυτό γιατί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «εδώ και τώρα», αποφάσισαν σε γενική συνέλευση τους τη Δευτέρα οι αγρότες της κοιλάδας των Τεμπών, μετά την ενημέρωση που είχαν από τους συναδέλφους τους που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα το μεσημέρι, για το περιεχόμενο της.
Ήδη έκλεισαν τα Τέμπη, προκαλώντας μάλιστα και τον εγκλωβισμό αυτοκινήτων που κινούταν μέχρι πριν από λίγο ελευθέρα στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Αποφάσισαν ότι θα την ανοίξουν την Τρίτη για λίγο, καθώς μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο στο οποίο προχώρησαν λίγο πριν τις 11 μμ χθες δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων και προς τις δυο κατευθύνσεις του ΠΑΘΕ, από αυτοκίνητα που βρισκόταν σε κίνηση την ώρα που αποκλείστηκε εκ νέου η Κοιλάδα. Τα Τέμπη θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι να διοχετευτεί η κυκλοφορία και αμέσως μετά θα κλείσουν εκ νέου και επ΄ αόριστον.
Η Αστυνομία έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι και την διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύοντας εναλλακτικές διαδρομές.
Την Τρίτη οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν και την γέφυρα του Στομίου στις 12 το μεσημέρι, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν προτάσεις να κλείσουν και οι σιδηροδρομικές γραμμές.
Σε νέο μπλόκο στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων - Οροπεδίου, από το πρωί της Τρίτης θα προχωρήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου, όπως αποφάσισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Οι ίδιοι δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί, με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά αυτοκίνητα, στην εθνική οδό για το κλείσιμό της επ' αόριστον, όπως αναφέρουν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης, δηλώνοντας πως «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος».
Όπως διευκρίνισε, απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού, που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου πλαισιώθηκε από τη μειονότητα των αγροτών και επισήμανε ότι «όπως φάνηκε, ο πρωθυπουργός δεν ήταν διατεθειμένος να ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημά μας».
Υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει νόημα να παράγουμε και να καλλιεργούμε», ο κ. Καμπούρης σημείωσε πως «ο κόπος των αγροτών πηγαίνει στράφι σε μικροπολιτικές και σε κομματικούς στρατούς που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση».
Πάντως, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων εξέφρασε την πεποίθηση ότι καταγράφονται μεγάλα τα περιθώρια «διαπραγμάτευσης και διόρθωσης των φοροεισπρακτικών μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκποιήσει τις περιουσίες μας, να βρεθούμε στο δρόμο με τις οικογένειές μας και να γίνουμε σκλάβοι των συμφερόντων που ενδεχομένως εξυπηρετούνται».
Η δυσαρέσκεια των αγροτών είχε ήδη διαφανεί από τις πρώτες αντιδράσεις και σχόλια μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με κάποιους μάλιστα να σχολιάζουν ότι από το Μαξίμου βγήκε «μαύρος καπνός» μετά την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την αντιπροσωπεία συναδέλφων τους που συναντήθηκε μαζί τους.
Πηγή:Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου