Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Η Αθήνα μεταξύ των 10 πόλεων στον κόσμο με τις πιο ακριβές μετακινήσεις

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2016

Το κόστος της μετακίνησης σε πολλές χώρες του κόσμου αποτελεί ένα σημαντικό έξοδο εξαιτίας της ανοδικής τάσης που παρατηρείται στις τιμές των εισιτηρίων, ακόμη για μικρές διαδρομές, που απαιτείται να κάνει πχ ένας εργαζόμενος, δύο φορές την ημέρα- πηγαίνοντας στη δουλειά και επιστρέφοντας στο σπίτι.
METRO STATION ATHENSΑυτό βέβαια, που ίσως να μην έχει γίνει και τόσο αντιληπτό, αλλά ευφυώς επισημάνειπρόσφατη έρευνα για το θέμα του Expert Market, είναι πως ίσως αυτή η...τάση, να απειλεί τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Γιατί αν και οι μετακινήσεις μας, με διάφορα μέσα μεταφοράς, γίνονται σε όλο και πιο σύντομους χρόνους παράλληλα γίνονται και πιο «απαγορευτικές» εξαιτίας τους υψηλού κόστους.
Ίσως μάλιστα, το κόστος μετακινήσεων να αποτελεί στο άμεσο μέλλον- και εάν δεν υπάρξει κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή- καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή μιας πόλης ως τόπο διαβίωσης ή και διακοπών.
Ποιες είναι όμως οι ακριβότερες, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, πόλεις από τις 50 ανά τον κόσμο στις οποίες εστίασαν εμπειρογνώμονες της Expert Market και τι ποσοστό του μηνιαίου μέσου εισοδήματος απορρόφησαν το 2015;
Τα ευρήματα ίσως να σας εκπλήξουν, και πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά την Αθήνα η οποία φιγουράρει στη λίστα των 10 πόλεων με τις πιο δαπανηρές μετακινήσεις, ως ποσοστό επί του μέσου μηνιαίου εισοδήματος.
Σημειώνεται βέβαια πως ο υπολογισμός γίνεται βάσει του κόστους εισιτηρίου απεριορίστων διαδρομών για μια ολόκληρη ημέρα.
10.Μπουένος Άιρες
buenos aires plaza
Μέσος μηνιαίο εισόδημα: 1.018 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 11%
9.Παρίσι
paris
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 2.244 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 12%
8.Λονδίνο
london
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 2.642 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 13%
7.Αθήνα
athens

Μέσο μηνιαίο εισόδημα:
 784 ευρώ

Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 13%
6.Όσλο
oslo
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 2.863 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 15%
5.Βαρσοβία
warsaw
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 793 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 16%
4.Μαδρίτη
madrid city
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 1426 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 18%
3.Βουδαπέστη
budapest city
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 557 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 20%
2.Βαρκελώνη
barcelona plaza
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 1.589 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 20%
1.Βενετία
venice city
Μέσο μηνιαίο εισόδημα: 1.615 ευρώ
Κόστος μετακίνησης επί του μισθού: 26%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου