Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων κατά της κυβέρνησης και των αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2016

Η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων αναφέρεται στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για εκείνους που «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».Πηγή: ANA
Η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων κατά της κυβέρνησης και των αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου
«Μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες 
που παλεύουν για την επιβίωσή τους» χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση εκπροσώπων μπλόκων με τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα, η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ.
Παράλληλα στο πλαίσιο της ανακοίνωσης τα «πυρά» στρέφονται εκτός από την κυβέρνηση και προς τους αγρότες που συμμετείχαν στην συνάντηση και «αλληλοπεδηκλώνονταν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ποιος θα μπει πρώτος μέσα», και οι οποίοι, όπως αναφέρεται, «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» και δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για να καταγγείλουν - έστω για τα προσχήματα - την κυβέρνηση βγαίνοντας από τη συνάντηση».
Οι αγρότες, που μετά τη σύσκεψη εκπροσώπων 69 μπλόκων την Κυριακή στην Νίκαια, έχουν ζητήσει ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό- χωρίς όμως να έχουν πάρει μέχρις στιγμής απάντηση- επανέρχονται στο θέμα και ζητάνε συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση στα πέντε αιτήματα που έχουν θέσει. Τονίζουν δε, ότι «η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων εκφράζει τα πραγματικά αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών κι αυτά θα διεκδικήσει μέχρι τέλους». Ενώ δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και αναφέρονται στην σημερινή μαζική μετάβαση αγροτών τόσο από την Νίκαια όσο και από άλλα μπλόκα στον Προμαχώνα.

Η ανακοίνωση
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες οι οποίοι παλεύουμε για την επιβίωσή μας, είναι αυτά που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση που είχαν, τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, εκπρόσωποι κάποιων μπλόκων, με τον πρωθυπουργό και υπουργούς του.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για “μέτρα για την στήριξη του αγροτικού κόσμου”, αλλά κάθε άλλο πάρα αυτό είναι, καθώς όλα κινούνται στον “ντορό” της εφαρμοζόμενης πολιτικής που μας ξεκληρίζει.
Η επί τούτου “δημιουργική ασάφεια” που χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν μπορεί να κρύψει ότι πρόκειται για μέτρα που διευκολύνουν αυτό το ξεκλήρισμα.
Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι στη συνάντηση πήρε μέρος η πλειοψηφία των μπλόκων που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των αγωνιζόμενων αγροτών. Λέει, εν γνώσει της, ψέματα, με στόχο να παραπλανήσει τους αγρότες και την κοινή γνώμη. Η αλήθεια είναι ότι τα μπλόκα που παραβρέθηκαν ήταν πολύ λιγότερα από όσα ανακοινώθηκαν. Στον κατάλογο με τις συμμετοχές που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται πολλά μπλόκα που είναι ανύπαρκτα, άλλα που δεν συμμετείχαν – υπάρχουν και οι σχετικές δημόσιες διαψεύσεις και καταγγελίες – και μερικά διπλογραμμένα, με διαφορετικά ονόματα.

«Οι πρόθυμοι που... αλληλοπεδηκλώνονταν» 

Oι “πρόθυμοι’’ που …αλληλοπεδηκλώνονταν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ποιός θα μπει πρώτος μέσα, καθόλου δεν εκπροσωπούσαν τους δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που βρίσκονται πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα. Τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών εκπροσωπούσαν, όπως φαίνεται και από το πλαίσιο των αιτημάτων που υπέβαλλαν.
Τα αιτήματα που κατέθεσαν στη συνάντηση έδωσαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να δώσει 25 θολές απαντήσεις και, ταυτόχρονα, να προσπαθήσει να περάσει στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες βγήκαν στα μπλόκα για να ζητήσουν μέτρα που συμφωνούν, επί της ουσίας, με την πολιτική της. Και όταν βγήκαν από τη συνάντηση και, πλέον, ήταν προφανής ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, αλλά και των ίδιων των “προθύμων’’, που “πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι’’, δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για να καταγγείλουν - έστω για τα προσχήματα - την κυβέρνηση. Και μόνο όταν οι αγρότες στα μπλόκα “τους πήραν στο κοντό και κατά πόδας’’ κάτι ψέλλισαν για κυβερνητική αδιαλλαξία και κοροϊδία.
Μέσα από τις θολές κυβερνητικές απαντήσεις γίνεται φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων κι έβαλε μπροστά να τελειώσει τη “βρώμικη δουλειά’’, δηλαδή το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, ώστε να προχωρήσει παραπέρα η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λιγότερα χέρια. Στο πρόσωπό της η ΕΕ, οι εμποροβιομήχανοι, τα μονοπώλια, οι τραπεζίτες που επιδιώκουν αυτή τη συγκέντρωση “βρήκαν παπά για να θάψουν και τους ζωντανούς’’.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εκφράζει τα συμφέροντα και τα πραγματικά αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών κι αυτά θα διεκδικήσει μέχρι τέλους.
Εμείς, βεβαίως, στα μπλόκα βγήκαμε ενάντια στα μέτρα που πάρθηκαν το καλοκαίρι, ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, με την ψήφο των 222 βουλευτών στη Βουλή και προστέθηκαν στα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα, καθώς και τα σχέδια για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που παρέδωσε η κυβέρνηση για έγκριση στους εταίρους της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Μέχρι σήμερα αγωνιζόμενοι μαζί με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καταφέραμε να μην έχουν έρθουν για ψήφιση στη βουλή τα αντιλαϊκά μέτρα.

Τα πέντε αιτήματα
Ζητήσαμε τη συνάντηση, ώστε να μας δώσει η κυβέρνηση συγκεκριμένες απαντήσεις για καθένα από τα συγκεκριμένα αιτήματά μας που είναι:
1. Ν' αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο’’, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα’’ του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν' αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
Η κυβέρνηση καλείται ν’ απαντήσει σ’ αυτά τα αιτήματα που εκφράζουν τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών.
Εμείς κλιμακώνουμε τον αγώνα με πολλές μορφές πάλης και θα συνεχίσουμε το διάλογο με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική για κοινό λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο, που θα δώσει περισσότερη δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στον αγώνα.
Αύριο (σήμερα) Τετάρτη, αγωνιστές από το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα μπλόκα θα μεταβούν, με λεωφορεία, στον Προμαχώνα, όπου οι συνάδελφοί μας δίνουν σκληρές μάχες και δέχονται μεγάλες πιέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου