Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Νέο καμπανάκι από τον διοικητή της ΤτΕ Γ.Στουρνάρα

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα έχει τη Δευτέρα στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας.
Ο διοικητής της ΤτΕ την Πέμπτη θα αναγνώσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας τα βασικά σημεία της έκθεσής του για τις βασικές δημοσιονομικές και οικονομικές εξελίξεις του 2015 και τις εκτιμήσεις για το 2016.
Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα τεθούν οι ετήσιοι στόχοι, ώστε ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών από περίπου 36% που είναι σήμερα, και αντιστοιχεί σε 73,4 δισ. ευρώ, να περιοριστεί κάτω από το 10% μέχρι το 2022.
Την Πέμπτη, κατά την παρουσίαση της έκθεσής του, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να προειδοποιήσει εκ νέου για τις καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, την ανάγκη αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς, καθώς και την ανάγκη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας προκειμένου να μην επιδεινωθεί η ύφεση και η πορεία της οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να παραδειγματιστεί η χώρα από τους επιτυχημενους χειρισμούς άλλων χωρών που βρέθηκαν σε μνημονιακό καθεστώς και πλέον βγήκαν από αυτό.
Αναμένεται, δε, να ζητήσει από την κυβέρνηση να ιδιοποιηθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και να υπογραμμίζει την ανάγκη πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης προκειμένου να προχωρήσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση.
Ο ίδιος αναμένεται να σημειώσει ότι η ανάκαμψη στο τέλος του 2016 είναι εφικτή, εφόσον κλείσει σύντομα η αξιολόγηση.
Ο Γ.Στουρνάρας αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη αλλαγής μείγματος σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, δηλαδή να ταχθεί υπέρ της μείωσης δαπανών και κατά της περαιτέρω αύξησης φόρων.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου