Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2016

  • Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών εισέβαλε το βράδυ της Τρίτης στο στούντιο της ΕΡΤ όπου βρισκόταν ήδη η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Λιάνα Κανέλλη με τον δημοσιογράφο κ. Πάνο Χαρίτο στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 50 χρόνια από την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα. Έξω από το κτίριο της ΕΡΤ αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 22 προσαγωγές.
  • Σκληραίνουν ακόμα περισσότερο τη στάση τους οι αγρότες μετά την άκαρπη -όπως την χαρακτηρίζουν- συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη, ολικός ο αποκλεισμός στις Μικροθήβες. Έκλεισε πάλι ο Προμαχώνας.
  • Παράνομες χρηματοδοτήσεις ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ προκειμένου να δημοσιεύουν θετικά σχόλια για τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά αλλά και για άλλα στελέχη της κυβέρνησης - ακόμη και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών- αποκαλύπτονται σύμφωνα με το Βήμα, στην δικογραφία για το μεγάλο κύκλωμα εκβίασης και χρηματισμών που ανέδειξε, τα τελευταία 24ωρα, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
  • H Mars Hellas ανακοίνωσε την προληπτική ανάκληση ορισμένων προϊόντων SNICKERS και MARS, ύστερα από μεμονωμένο περιστατικό εντοπισμού πλαστικής ύλης σε ένα από τα προϊόντα συγκεκριμένης παρτίδας που παρήχθη στο εργοστάσιο της MARS στην Ολλανδία.
  • Οι εξελίξεις στο Προσφυγικό και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για το ζήτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο κόμματος, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Κόσμος

  • Οι ιταλικές αρχές γνώριζαν την υπόθεση της απαγωγής από τη CIA ενός Αιγύπτιου ιμάμη στο Μιλάνο το 2003 και καταχρηστικά επικαλέστηκαν το κρατικό απόρρητο για να διασφαλίσουν την ατιμωρησία των υπευθύνων, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που εδρεύει στο Στρασβούργο.
  • H νέα γραμμή του μετρό του Λονδίνου, που θα διασχίζει τη βρετανική πρωτεύουσα από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της και θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018 θα ονομαστεί «γραμμή Ελισάβετ» προς τιμή της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου που επισκέφθηκε την Τρίτη το εργοτάξιο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.
  • Ένας άτομο σκοτώθηκε, πέντε τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση κτιρίου σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Όξφορντσαϊρ της νότιας Αγγλίας.
  • Η αμερικανική σοκολατοποιία Mars ανακοίνωσε την Τρίτη μια γιγάντια ανάκληση εκατομμυρίων προϊόντων της σε 55 χώρες, ανάμεσά τους πολλές ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένης της Ελλάδας. Η ανάκληση αφορά ιδιαίτερα τις μάρκες Mars και Snickers, αφού ένας καταναλωτής βρήκε ένα μικρό κομμάτι πλαστικού σε προϊόν που παράγεται σε εργοστάσιο της Ολλανδίας.
  • Τουρκικής και όχι συριακής καταγωγής, όπως αρχικώς είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA o βομβιστής αυτοκτονίας που παρέσυρε στο θάνατο 29 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Οικονομία

  • Τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου για να μην κοπούν οι υφιστάμενες συντάξεις στην Ελλάδα ζητεί μέσω της ραδιοφωνικής υπηρεσίας BBC World Service ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Το ΔΝΤ μας πιέζει υπερβολικά και με τρόπο που δεν έχει νόημα και δεν έχει νόημα ούτε από οικονομική άποψη» δήλωσε.
  • Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA) ξεκινά αύριο, Τετάρτη, τις ασκήσεις αντοχής (stress tests) των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών. Ταυτόχρονα θα ανακοινώσει τα οικονομικά σενάρια, στα οποία θα βασισθούν οι ασκήσεις, όπως το σενάριο μίας σημαντικής οικονομικής ύφεσης. Οι εποπτικές Αρχές δήλωσαν πέρυσι ότι το 2016 θα εξετασθούν 53 τράπεζες, λιγότερες από ό,τι στις προηγούμενες ασκήσεις, από τις οποίες οι 39 είναι της Ευρωζώνης.
  • Οι ομολογιούχοι της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank αγνόησαν την προσφορά της να επαναγοράσει ομόλογά της με νόμισμα αναφοράς το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες για την κεφαλαιακή ισχύ της μειώθηκαν, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Αθλητισμός

  • Ο Μέσι σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του εναντίον του Τσεχ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Αρσεναλ στο Λονδίνο και ουσιαστικά εξασφάλισε από την Τρίτη την πρόκριση στους «8» του Champions League. Στο άλλο ντέρμπι της ημέρας, η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» την πρόκριση αφού προηγήθηκε 2-0 στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους βρήκε τη δύναμη και επέστρεψε φτάνοντας στο τελικό 2-2. Πάντως, ακόμα και έτσι οι Γερμανοί έχουν το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην «Αλιάντς Αρένα», στις 16 Μαρτίου.
  • Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις των Σπατών για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ και το απόγευμα αναχώρησε για το Μάντσεστερ. Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν, καθώς πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος μόλις τρεις φορές, θα ακολουθήσει στην Αγγλία πρόγραμμα αποθεραπείας για τον τραυματισμό του (κάταγμα στο μετατάρσιο) και αισιοδοξεί ότι θα προλάβει τουλάχιστον κάποιους αγώνες των play off.
  • Στην διάθεση του Μάρκο Σίλβα για τον κρίσιμο αγώνα της Πέμπτης με την Άντερλεχτ τέθηκε ο Ερνάνι, ενώ ο Σιόβας ανέβασε ρυθμούς, ωστόσο η συμμετοχή του εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Στην περίπτωση που τελικά δεν προλάβει την μεγάλη αναμέτρηση, ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας και δίπλα του θα παίξει ο Μποτία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου