Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αρχίζει ο Μαραθώνιος της μπάλας

11 λόγοι για να παρακολουθήσετε το εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

Από την προσπάθεια των ελλήνων παικτών να «επιβιώσουν» στις πολυαναμενόμενες μονομαχίες των ξένων αστέρων - Τα πρόσωπα-κλειδιά, τα στοιχήματα των προπονητών και των «πιτσιρικάδων»

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
Αρχίζει το ματς, με την αγωνία της πρεμιέρας να χτυπάει κόκκινο και τις ομάδες να βάζουν τις τελευταίες πινελιές στο ρόστερ με το οποίο θα αποκαλυφθούν στους οπαδούς τους. Κάθε πρεμιέρα, ανεξάρτητα αν κρύβει εκπλήξεις ή όχι, έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τι ποδόσφαιρο θα παιχτεί; Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι καλλιτέχνες της μπάλας; Πώς θα συμπεριφερθούν «τα αγρίμια» της εξέδρας; Θα σφυρίξουν αντικειμενικά οι «μαυροκόρακες» της διαιτησίας; Αυτά και πολλά άλλα ερωτηματικά θα απαντηθούν με τη λήξη των οκτώ αναμετρήσεων της πρεμιέρας, η οποία παρεμπιπτόντως συμπίπτει με την πρεμιέρα του ιταλικού Καμπιονάτο και της ισπανικής Πριμέρα Ντιβισιόν. Παρ΄ ότι τα ποδοσφαιρικά σύνορα έχουν πέσει προ πολλού, υπάρχουν 11 λόγοι για τους οποίους αξίζει να ζήσει κανείς από κοντά την περιπέτεια του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το παιχνίδι θα παιχτεί εντός του αγωνιστικού χώρου και οι φανατικοί των ομάδων θα καθήσουν ήσυχοι στις θέσεις τους.
1. Η προσπάθεια των ελλήνων παικτών να επιβιώσουν σε ένα πρωτάθλημα το οποίο στερείται ταυτότητας και ετησίως κατακλύζεται από παίκτες όλων των φυλών και ελαχίστων- στην πλειονότητα- δυνατοτήτων. Από τους 425 παίκτες που δήλωσαν οι 16 ομάδες, οι ξένοι ανέρχονται σε 205 και οι Ελληνες σε 220. Τους λιγότερους Ελληνες έχει ο Ολυμπιακός (8) και τους περισσότερους ο Ηρακλής (16).
2. Η αναμέτρηση του Τζιμπρίλ Σισέ και του Μάρκο Πάντελιτς για τα σκήπτρα του πρώτου σκόρερ. Πέρυσι ο Γάλλος του Παναθηναϊκού σημείωσε 23 γκολ ενώ ο νεοαποκτηθείς Σέρβος του Ολυμπιακού σκόραρε 16 φορές με τον Αγιαξ.
3. Οι «σφαίρες» του ΠΑΟΚ Αντελίνο Βιεϊρίνια και Δημήτρη Σαλπιγγίδη οι οποίοι συγκροτούν ένα από τα ταχύτερα επιθετικά δίδυμα στην ιστορία της ομάδας. Ο Βιεϊρίνια από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης από δεξιά στην ημέρα τους μπορούν να «σκοτώσουν» οποιαδήποτε άμυνα.
4. Ο Αλμπερτ Ριέρα σε ρόλο αντι- Τζόρτζεβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού. Ο ισπανός διεθνής αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ αντί 5 εκατ. ευρώ, που ήταν το μεγαλύτερο ποσό που πλήρωσε ελληνική ομάδα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
5. Το δίδυμο Τζιμπρίλ Σισέ- Σίντνεϊ Γκοβού που απειλεί να ανοίξει σαν γαλλικό κλειδί τις αντίπαλες άμυνες. Οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού μετρούν συνολικά 88 διεθνείς συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, ενώ το καλοκαίρι ήταν στην αποστολή των Τρικολόρ για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.
6. Η προσπάθεια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να σπάσουν το κατεστημένο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο μονοπώλιο των τίτλων τα τελευταία 16 χρόνια. Από το 1995 και ένθεν οι «Κόκκινοι» στέφθηκαν 12 φορές πρωταθλητές και οι «Πράσινοι» 4.

7. Το ταλέντο των πιτσιρικάδων Στέργου Μαρίνου και Χάρη Μαυρία (Παναθηναϊκός), Γιάννη Ποτουρίδη και Γιάννη Φετφατζίδη (Ολυμπιακός), Κώστα Μανωλά και Σάββα Γκέντζογλου (ΑΕΚ), Θανάση Καραγκούνη (Ατρόμητος), Βασίλη Σκούρτη (Πανιώνιος), Απόστολου Βέλλιου (Ηρακλής).
8 Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην προσπάθειά του να μετατρέψει τον Ολυμπιακό σε Βιγιαρεάλ ή Εσπανιόλ της Ελλάδας. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους 6 Ισπανούς και 2 ισπανοθρεμμένους ποδοσφαιριστές.
9. Η Λάρισα, η οποία αναζητώντας τη χαμένη της αίγλη και εν όψει των εγκαινίων του καινούργιου της γηπέδου, απέκτησε τον καμερουνέζο πρώην διεθνή και πρώην παίκτη της Τσέλσι και της Ρεάλ Γκέρεμι , αλλά και τους επίσης διεθνείς Ντάνιελ Κουζέν από την Γκαμπόν και Φαμπιάν Κανόμπιο από την Ουρουγουάη.
10. Ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος, αν και στις 14 Ιανουαρίου 2011 θα γίνει 40 ετών, δεν καταλαβαίνει τίποτε και συνεχίζει ακούραστος να είναι το Νο 1 στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

11. Ο άσημος αλλά «θαυματουργός» Κάρλος Ρουίς από τη Γουατεμάλα ο οποίος σφράγισε την πρόκριση του Αρη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σημειώνοντας και τα δύο γκολ των Κίτρινων στα ματς με την Αούστρια Βιέννης.
Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος εκτός από τη χθεσινή αναμέτρηση Παναθηναϊκός- Ξάνθη (1-1) περιλαμβάνει επίσης τις σημερινές συναντήσεις: Λάρισα- Ατρόμητος (18.15), Πανιώνιος- Ολυμπιακός Βόλου (18.15), Ηρακλής- Ολυμπιακός (20.30) και τις αυριανές: Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης (18.15), ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός (18.15), ΚαβάλαΑρης (20.30), Κέρκυρα- ΑΕΚ (20.30).

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου