Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο καυγάς εξελίχθηκε… σε φονικό! Στη Ροδιά του δήμου Πηνείας

Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2010
Απρόβλεπτη τροπή έλαβε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο δημοτικό διαμέρισμα Ροδιά του δήμου Πηνείας ένας καυγάς, που ξεκίνησε σαν απλή συζήτηση αλλά δεν άργησε να «φουντώσει» για τα καλά.
Ήταν λίγα λεπτά πριν τις τρείς το πρωί όταν ο 59χρονος Δημήτρης Α. Γεωργόπουλος σήκωνε την κυνηγετική του καραμπίνα και πυροβολούσε μία φορά στον αέρα και άλλες δύο τον 61χρονο σύντροφο της αδελφής του Ηλία Κ. Μαμούνη στα πόδια.
Ο 59χρονος αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή και στις 4:30 το πρωί παραδόθηκε, συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο, στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας. Λίγη ώρα μετά, περίπου στις 6 το πρωί, ο 61χρονος Ηλίας Κ. Μαμούνης υπέκυπτε στα τραύματά του στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Από νωρίς το βράδυ, ο 59χρονος Δημήτρης Γεωργόπουλος μαζί με την 56χρονη αδελφή του και τον 61χρονος σύντροφό της Ηλία Μαμούνη βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού τους σπιτιού στην Ροδιά και συζητούσαν.
Η συζήτηση ανάμεσα στα δύο αδέλφια δεν άργησε να «φουντώσει» και να εξελιχθεί σε καυγά με αντικείμενο το πατρικό σπίτι και άλλες διαφορές τους. Ο 61χρονος θέλησε να επέμβει, υπερασπιζόμενος την 56χρονη σύντροφό του με αποτέλεσμα ο καυγάς να γενικευτεί.
Λίγα λεπτά πριν τις 3 το πρωί ο 59χρονος σηκώθηκε από την θέση του. Πήγε λίγα μέτρα πιο πέρα, στο σπίτι που διαμένει, πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι, όπου τους τελευταίους μήνες ζούσε μόνιμα εκεί η 56χρονη αδελφή του και ο 61χρονος σύντροφός της.
Αρχικά, ο 59χρονος φέρεται να πυροβόλησε μια φορά στον αέρα, καθώς τα σκάγια της κυνηγετικής καραμπίνας δεν βρήκαν στόχο, ενώ στη συνέχεια, έστρεψε την κάνη του όπλου προς τον 61χρονο, πυροβολώντας τον 2 φορές στα πόδια.
Αμέσως μετά την πράξη του, ο 59χρονος άφησε το όπλο του και τράπηκε σε φυγή…

Ξεψύχησε τρεις ώρες μετά…
Δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό η 56χρονη γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια ενώ με την βοήθεια γειτόνων, οδήγησαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο τον 61χρονο σύντροφό της στο Κέντρο Υγείας Σιμοπούλου.
Από εκεί, ο 61χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο οποίο υπέκυψε, περίπου στις 6 το πρωί, στα τραύματά του από ακατάσχετη αιμορραγία.
Νωρίς το πρωί, η σωρός του 61χρονου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου του Πύργου όπου ο ιατροδικαστής κ. Κοσμάς Αλεξίου προχώρησε σε νεκροψία - νεκροτομή, διαπιστώνοντας ότι ο θάνατός του άτυχου άνδρα προήλθε από αιμορραγία, καθώς τα σκάκια της κυνηγετικής καραμπίνας του είχαν κόψει την μηριαία αρτηρία.

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω…»
Στις 4:30 περίπου το πρωί, ο 59χρονος δράστης συνοδευμένος από συγγενικό του πρόσωπο παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ομολογώντας ότι πυροβόλησε τον 61χρονο σύντροφο της αδελφής του.
«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Αν ήθελα να τον σκοτώσω δεν θα τον είχα πυροβολήσει στα πόδια» φέρεται ότι είπε ο 59χρονος νωρίς το πρωί στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, όταν πληροφορήθηκε ότι ο 61χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Νωρίς το μεσημέρι ο 59χρονος δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αμαλιάδας αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, παίρνοντας ωστόσο προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου