Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Στο "Καραϊσκάκη" χωρίς οπαδούς της ΑΕΚ το ΑΕΚ - Νταντί!

TPITOKOΣMIKH KATAΣTAΣH
EYΓE ΣTOYΣ APMOΔIOYΣ TOY ΠOΔOΣΦAIPOY

Στο Φάληρο θα διεξαχθεί, όπως όλα δείχνουν, ο αγώνας της ΑΕΚ με την Νταντί Γιουνάιτεντ για το Εuropa League. Η ΟΥΕΦΑ επιθεώρησε το γήπεδο της Νέας Σμύρνης και μετά τους βανδαλισμούς δεν ενέκρινε τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού αγώνα στην έδρα του Πανιωνίου για λόγους ασφάλειας. Απομένει η τυπική έγκριση της ΟΥΕΦΑ.

Η ΑΕΚ στρέφεται στο ιστορικό γήπεδο του Ολυμπιακού το οποίο, ούτως ή άλλως, έχει φιλοξενήσει φέτος αγώνα για την ίδια διοργάνωση, έστω κι αν οι πόρτες δεν άνοιξαν λόγω τιμωρίας των «ερυθρολεύκων». Θέμα καταλληλότητας δεν τίθεται, η παγκόσμια πρωτοτυπία όμως, μετά από όλες τις παλινωδίες που έδειξαν τη γύμνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η εξής: στο «Καραϊσκάκης» θα υπάρξουν 500 οπαδοί της Νταντί Γιουνάιτεντ που έρχονται στην Αθήνα, όχι όμως, και οι οπαδοί της ΑΕΚ, καθώς υπήρξε σχετικός όρος από την πλευρά του Ολυμπιακού. Όρος λογικός λόγω του κινδύνου επεισοδίων τόσο εντός, όσο κι εκτός του φαληρικού γηπέδου.



Η Νταντί θα προπονηθεί απόψε στο γήπεδο του Ολυμπιακού, ενώ ο Ολλανδός παρατηρητής του παιχνιδιού που φτάνει το μεσημέρι στην Αθήνα, θα βρεθεί πρώτα στη Νέα Σμύρνη για το τυπικό της υπόθεσης και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Φάληρο.

Μώραλης: «Προέχει το εθνικό συμφέρον»
Ο Γιάννης Μώραλης επιβεβαίωσε πως ο Ολυμπιακός κινήθηκε με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και την εξάλειψη των πιθανοτήτων για πρόκληση επεισοδίων. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον sentra fm, ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε: «Αποτελεί ντροπή για ορισμένους ανθρώπους που είναι μειοψηφία και δεν εκφράζει ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια πολύ άσχημη εικόνα για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ να μην έχει γήπεδο. Από την αρχή ήμασταν θετικοί στο να παραχωρήσουμε το γήπεδο στην ΑΕΚ. Τις τελευταίες μέρες υπήρχαν συνεχείς επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.
Επίσης, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν ασκήσαμε βέτο ώστε να μην έρθουν οπαδοί της ΑΕΚ. Απλά γίνεται κατανοητό από όλους -και την πλευρά της ΑΕΚ- ότι αν έρθουν 30.000 οπαδοί της στο Καραϊσκάκη, θα είχαμε ίσως χειρότερες καταστάσεις. Το ιδανικό θα ήτα να έρθει κόσμος της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και κόσμος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Για να έρχονταν κόσμος στο Καραϊσκάκη θα έπρεπε να είχαμε τεράστιες διασφαλίσεις από την Πολιτεία από την οποία ουδείς ασχολήθηκε. Γενικότερα δεν είμαστε έτοιμοι ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει πάντως να αφήσουμε τις μικροσυλλογικές αντιπαραθέσεις στη μπάντα όταν μιλάμε για εθνικό συμφέρον».

Πιλάβιος: «Δεν πάει άλλο»
Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία: «Είμαι ο τελευταίος που θα βάλω νερό στο μύλο της βίας. Θα αντιδράσουμε δυναμικά γιατί δεν πάει άλλο, αλλά συνιστώ στον κόσμο ψυχραιμία. Αυτό που πρόκειται να γίνει μόλις γυρίσω από το εξωτερικό είναι να καλέσω την Super League και όλους του αρμόδιους φορείς σε μια σύσκεψη και να μη βγούμε από το δωμάτιο αν δεν βρούμε κάποια λύση. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθούμε αυτή την κατάσταση. Όλα

Πηγή: KOΣMOΣ/Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου