Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

170.000 «λουκέτα» έως το τέλος του 2011

Έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

170.000 «λουκέτα» σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προβλέπει έως το τέλος του 2011 έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Παράλληλα ενδέχεται να χαθούν 300.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμήσεις της Συνομοσπονδίας αναφέρουν πως το πρώτο εξάμηνο του 2010 χάθηκαν ήδη 88.000 θέσεις εργασίας.
Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι το 26% των επιχειρήσεων εξετάζουν - και κάποιες έχουν προχωρήσει ήδη - σε αλλαγή της επιχειρηματικής τους έδρας για φορολογικούς λόγους, ενώ οι 4 στις 10 επιχειρήσεις εμφανίζονται να έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια φορολογικής ικανοποίησης και σκέφτονται να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο.
Ακόμα από την έρευνα προκύπτει ότι οι 8 στις 10 επιχειρήσεις (80,2%) καταγράφουν επιδείνωση της γενικής οικονομικής τους κατάστασης, αλλά και όλων των επιμέρους οικονομικών τους δεικτών.
Ειδικότερα, επιδείνωση εμφανίζει:

- Στον κύκλο εργασιών το 77,8%
- Στη ζήτηση το 77%
- Στη ρευστότητα το 79%
- Στις παραγγελίες το 76,1%
- Στις επενδύσεις το 52,3 %.
«Ατομική» βόμβα στην αγορά χαρακτήρισε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος. Όπως σχολίασε, για το θέμα της οργανωμένης στάσης πληρωμών ''η ΓΣΕΒΕΕ δεν σκέφτεται να προτείνει κάτι τέτοιο στα μέλη της αλλά σημείωσε ότι το εύρημα της έρευνας δεν θα μείνει αναξιοποίητο και με δεδομένο ότι κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον δεν αποκλείουμε τίποτα''.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου