Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Φτάνει πια η κοροϊδία - Τρία Χρόνια Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία

Κάηκαν 68 άτομα, καταστράφηκαν περιουσίες, χωριά ολόκληρα και κανένας δεν πήγε φυλακή. Τα χρήματα που έδωσε ο κόσμος για τους πυροπαθείς παραμένουν στην Τράπεζα ή βουλώνουν άλλες τρύπες. 
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Κανένας δεν πήγε φυλακή, Κανένας δεν παραιτήθει

Άραγε όλα δούλεψαν ρολόϊ  !!!

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ/ΠΗΝΕΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 

Τρίτη, 17 Αυγούστου, 2010
Παρακολουθούσαμε με κομμένη την ανάσα τα ελληνικά αλλά και τα ξένα μέσα ενημέρωσης ενώ η επαφή ήταν τακτική με το τηλέφωνο. Ήταν τέλος Αυγούστου του 2007 και ο κόσμος όλος παρακολουθούσε την βιβλική καταστροφή που γινόταν στην Ηλεία. Από το Αγραπιδοχώρι μέχρι την νότια πλευρά του Νομού η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε περιουσίες και πήρε ανθρώπινες ζωές. Ο Δήμος Πηνείας με τα 16 διαμερίσματα έγινε στάχτη και τέσσερα άτομα κάηκαν μέσα στις φλόγες της πύρινης λαίλαπας.
Τα χωριά, Σιμόπουλο, Καλό Παιδί, Ανθώνα, Άγναντα, Μαζαράκι, Λαγανά, Οινόη, Κουτσοχέρα, Μουζάκι, τα χωριά της Γούβας, τα Κρέστενα και όλη η περιοχή, Η Αρχαία Ολυμπία, τα χωριά της Ζαχάρως, η μαρτυρική Αρτέμιδα όπου θρήνησαν δεκάδες ζωές. Τηλεφωνήσαμε και πιάσαμε στο κινητό το Δήμαρχο Πηνείας κ. Βασίλη Παπαδόπουλο που την προηγούμενη χρονιά είχε έρθει στην παρέλαση της Βοστώνης.
-Δήμαρχε τι μπορούμε να κάνουμε;
-Είναι πολύ μεγάλη η καταστροφή, έχουμε ανθρώπινα θύματα, δεν έχουμε νερό, ήταν η απάντηση του Δημάρχου Πηνείας.
Αμέσως επικοινωνήσαμε με τους Ηλειακούς Συλλόγους και ο κάθε Σύλλογος έκανε ότι μπορούσε.

Εμείς στη Βοστώνη συγκεντρώσαμε χρήματα από μέλη και φίλους του Συλλόγου και τα στείλαμε χέρι-χέρι σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Επίσης βοηθήσαμε την τοπική Ομοσπονδία να συγκεντρώσει κι άλλα χρήματα για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που είχαν άμεση ανάγκη και για τα ζώα τους που δεν είχαν τροφή ή νερό. Είναι οι ώρες που το φιλότιμο του Έλληνα ξεπερνά την κάθε προσδοκία του Έλληνα με καταγωγή από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Διάφορες άλλες οργανώσεις συγκέντρωσαν χρήματα και ρούχα και τα έστειλαν για να βοηθήσουν.

Δυστυχώς όμως τρία χρόνια και ενώ συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων παραμένει στην Τράπεζα ενώ είχαν συγκεντρωθεί για τους πυροπαθείς.   Αίσχος.

ΑΝΤ1 FOOTAGE ON LIVE TV

Πέρασαν από την Ηλεία οι πολιτικοί.
Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, ο νυν Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο κύριος Μολυβιάτης (ήταν ο αρμόδιος για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν) και τόσοι άλλοι. Έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον, εδόθησαν κάποια χρήματα αλλά τρία χρόνια μετά; Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν και τι έγιναν; Πόσα χρήματα διέθεσαν και που; Υπάρχουν χρήματα στην τράπεζα ενώ θα έπρεπε να είχαν διατεθεί για τους πυροπαθείς και ποιος είναι ο αρμόδιος; Τις προσφορές δεν τις έκαναν για να “προικίσουν” άλλα προγράμματα αλλά ήταν για τους πυροπαθείς. Δεν έχει το δικαίωμα ο κάθε Μολιβιάτης ή Πρωθυπουργός να τα κρατάει στην Τράπεζα. Πρέπει να γίνει απολογισμός μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Τρία χρόνια μετά, κανένας δεν πήγε φυλακή από τους εγκληματίες. Μόνες τους μπήκαν οι φωτιές που έχασαν τη ζωή τους κοντά 70 άτομα; Ακόμα ψάχνουν να βρουν τους εμπρηστές! Τρία χρόνια μετά δεν έγινε απολογισμός από το κράτος, ούτε και από την εκκλησία γιατί και η εκκλησία μάζεψε χρήματα κι εδώ στην Αμερική και στην Ελλάδα. Είναι χρέος των αρμοδίων να κάνουν το αυτονόητο.

 Wild forest fires in Greece, August 2007

Κοιτάτε τα video, τόσο το ερασιτεχνικό του Γιώργου στην Πηνεία όσο και των μέσων ενημέρωσης. Κοιτάξτε τι ωραία παρουσίαζαν την εναρκτήρια τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων και κοιτάξτε τρία χρόνια μετά το δράμα του λαού της υπαίθρου.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΑΝΤΗΡΙ NEWS (ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ)

Το Νοέμβριο θα γίνουν εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση μετά θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές όλοι οι ψηφοφόροι αναγνώστες να έχουν στο μυαλό τους τις εικόνες της φρίκης και της καταστροφής την ώρα που θα ψηφίσουν.

Στείλτε τους το μήνυμα που τους αξίζει, όχι άλλη κοροϊδία. Όποιος δεν ενδιαφέρετε και δεν δουλεύει για τον τόπο του, για την Ελλάδα να πάει στο σπίτι του. Φτάνει πια ο αυτόματος οδηγός.

Έχουμε ντοκουμέντα που Γεωργικός Συνεταιρισμός στην περιοχή της Αμαλιάδας πουλούσε τσουβάλια με καρπό για ζώα τα οποία είχαν την ετικέτα ΔΩΡΕΑ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Έγιναν καταγγελίες από κτηνοτρόφους στην Αμαλιάδα. Το πήραν τα μέσα ενημέρωσης. Τα κουκούλωσαν γρήγορα-γρήγορα.

Δια μέσου της ιστοσελίδας ο Πανηλειακός Σύλλογος Βοστώνης ευχαριστεί όλους ονομαστικώς και ανώνυμους που προσέφεραν για την ιδιαίτερη μας πατρίδα. Ευχαριστούμε την Κύπρο που ανέλαβε και ξαναέκτισε την Αρτέμιδα.
 

Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την παρουσίαση, ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Νίκο και το Γιώργο για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες των.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου