Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ

Σαμαράς: Έρχονται χειρότερες μέρες

Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2010

ΡΑΓΔΑΙΑ επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένουν στη Νέα Δημοκρατία και προειδοποιούν ότι η μονοδιάστατη πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα όλο και βαθύτερα στο αδιέξοδο και στην αβεβαιότητα. «Έρχονται χειρότερες μέρες», προειδοποιούν, ενώ εκτιμούν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου η εφαρμογή νέου πακέτου επώδυνων μέτρων, τα οποία θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.
Ταυτόχρονα θεωρούν ότι θα ενταθεί το «κλίμα απελπισίας» που επικρατεί ήδη στην κοινωνία, καθώς η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θυμίζει «πορεία σε τούνελ»: Βαδίζει στο σκοτάδι και είναι άγνωστο αν και πότε θα βγει στο φως. «Η χώρα δοκιμάζεται, η οικονομία βυθίζεται, η κοινωνία υποφέρει και αγωνιά» ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις του Αντ. Σαμαρά στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.
Στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται αλλά και εκείνα που θα ακολουθήσουν θα προκαλέσουν ισχυρές κοινωνικές αναταράξεις και προβλέπουν «θερμό φθινόπωρο» και ακόμη πιο «καυτό χειμώνα». Ενδεικτικές ήταν άλλωστε και οι προχθεσινές δηλώσεις των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «οδηγεί την οικονομία σε αποσάθρωση και διάλυση».
Στη Ρηγίλλης υπενθυμίζουν ότι εγκαίρως είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η μονοσήμαντη πολιτική των περικοπών (μισθών - συντάξεων και δαπανών) δεν θα λύσει τα προβλήματα της οικονομίας, αντίθετα θα τα οξύνει περαιτέρω, θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Οι τελευταίες εξελίξεις ήρθαν να τους δικαιώσουν, το επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία, αλλά δεν πρόκειται να «θριαμβολογήσουν» κιόλας, πέραν των άλλων και για να μη δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να τους κατηγορήσει για «μικροψυχία» και να ισχυριστεί ότι επενδύουν στην «καταστροφολογία». Υπογραμμίζουν μάλιστα και την απεγνωσμένη προσπάθεια ορισμένων που στήριξαν τις επιλογές της κυβέρνησης -τα λεγόμενα «εξαπτέρυγα»- να πάρουν αποστάσεις διαβλέποντας το πολιτικό κόστος που θα υποστούν. Παράλληλα διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι και στον χώρο της αγοράς και των επιχειρήσεων (ΕΒΕΑ) το τελευταίο διάστημα τείνει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα η ανάγκη απαλλαγής από το Μνημόνιο.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει στη Ρηγίλλης η προετοιμασία για την εμφάνιση του Αντ. Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, διότι θα είναι η πρώτη με την ιδιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και, αν οι εντυπώσεις είναι θετικές, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό -όπως πιστεύουν- την πορεία ανάκαμψης της παράταξης. Δεύτερον, διότι θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο από την οικονομική κρίση κόντρα στο Μνημόνιο της κυβέρνησης, που «προωθεί ένα πρόγραμμα ύφεσης και απελπισίας». Κι αυτό μάλιστα στο... κατάλληλο ακροατήριο, αφού παραδοσιακά στην αίθουσα βρίσκονται οικονομικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων. Παράγοντες του κόμματος επισημαίνουν ότι στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς δεν θα εμφανισθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως υπεύθυνος ηγέτης που έχει και μπορεί να προτείνει έναν «άλλο δρόμο» από εκείνον που ακολουθεί η κυβέρνηση και με μαθηματική ακρίβεια «οδηγεί το καράβι στην ξέρα». Η εναλλακτική πρόταση της ΝΔ παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά στις 7 Ιουλίου, αλλά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους δεν κατέστη δυνατό να «φθάσει» μέχρι τον τελευταίο πολίτη της χώρας. Στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι αυτό θα γίνει στη ΔΕΘ, η ομιλία θα μεταδοθεί από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα και πλέον «κανείς δεν θα μπορεί να δηλώνει άγνοια» για τις προτάσεις του κόμματος.

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου