Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Κουβαλούσε στις αποσκευές του 95 βόες!

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2010
Περίπου εκατό ζωντανά φίδια -μεταξύ τους και 95 βόες- βρέθηκαν στις αποσκευές ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για έναν λαθρέμπορο άγριων ζώων, ο οποίος προδόθηκε όταν... έσπασαν οι αποσκευές του, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων της χώρας.
Ο Άνσον Ουόνγκ, που στο παρελθόν έχει ήδη καταδικαστεί για λαθρεμπόριο άγριων ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ταξίδευε από το νησί Πενάνγκ της Μαλαισίας στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα.
Το προσωπικό των Αερογραμμών της Μαλαισίας, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ειδοποιήθηκε για μια τσάντα που είχε σπάσει και άνοιξε, την ώρα που ήταν επάνω στην κυλιόμενη ράμπα αποσκευών.
Οι υπάλληλοι του αεροδρομίου αντίκρισαν έκπληκτοι τα φίδια. Σε έρευνα που ακολούθησε στις αποσκευές του Ουόνγκ, ο οποίος συνελήφθη, βρέθηκαν συνολικά 95 βόες σφιγκτήρες, δυο κερασφόρες οχιές και μια χελώνα Ματαμάτα.
Οι βόες σφιγκτήρες υπόκεινται σε κανονισμούς ή και σε πλήρη απαγόρευση στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, όπως αυτές περιγράφονται στη Σύμβαση για το διεθνές εμπόριο απειλουμένων ειδών.
Ο Ουόνγκ θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο ημέρες. Σύμφωνα με το μαλαισιανό δίκαιο, αν κριθεί ένοχος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή επτάχρονης κάθειρξης και πρόστιμο έως 100.000 ρίνγκιτ (25.100 ευρώ) για το κάθε ζώο ή και για τα δύο.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ουόνγκ έχει ήδη κριθεί ένοχος για λαθρεμπόριο άγριων ζώων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001 και έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 71 μηνών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου