Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγο της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Ατυπο Υπουργικό Συμβούλιο

Να σταματήσει η συζήτηση για τον ανασχηματισμό,
ζήτησε από τους υπουργούς του ο Γιώργος Παπανδρέου

Τρίτη, 24 Αυγούστου, 2010
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θέλησε να βάλει σήμερα τέλος στην συζήτηση περί πιθανού κυβερνητικού ανασχηματισμού και σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου ανέφερε στους υπουργούς ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι περιορισμένες, οι δε δομικές αλλαγές μελετώνται, χωρίς αυτό να σημαίνει ανασχηματισμό, ενώ, όπου υπάρξουν κενά, θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.
Στη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν τα θέματα των κλειστών επαγγελμάτων, της παιδείας και της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, η δε υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε για το θέμα των κουνουπιών - φορέων του ιού του δυτικού Νείλου,αλλά και την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Σε ό,τι αφορά το Ιστορικό Κέντρο συζητήθηκαν μετά απο εισηγήσεις των κ.κ. Μ. Χρυσοχοϊδη και Σπ. Βούγια τα μέτρα, τα χρονοδιαγράμματα και τα ποσά που απαιτούνται για την ανάπλαση του Κέντρου, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει πως η Αθήνα πρέπει να γίνει πιλότος για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν απο την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κράτος,για τα κοινωνικά προβλήματα, το δε κέντρο της πρωτεύουσας πρέπει να συνδεθεί με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.
Η Υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου ενημέρωσε το άτυπο υπουργικό συμβούλιο για την κατάσταση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Σε ό,τι αφορά τα κλειστά επαγγέλματα σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου τα υπουργεία πρέπει να έχουν ανταποκριθεί στην επιστολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου προς αυτά, με την οποία τους ζητούσε να αναφέρουν ποια κλειστά επαγγέλματα υπάγονται στην ύλη τους, ποια είναι τα εμπόδια που υπάρχουν, τι λέει η διεθνής πρακτική και τι αναφέρει η νομολογία. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υπενθύμιζαν ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων πηγαίνει «πακέτο» με την οδηγία 123 της ΕΕ (πρώην Μπόλγκενστάιν) για την απελευθέρωση των υπηρεσιών και υπ' αυτή την έννοια για κάποια απ' αυτά, όπως οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες, απαιτούνται απλώς κάποιες υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες ορίζονται οι όροι του ανοίγματός τους. Για τα άλλα επαγγέλματα - πλην των μεταφορών- (φορτηγά), τα οποία αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία- οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα εξειδικεύει το άνοιγμα κατ' επάγγελμα, αλλά θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, με την έννοια ότι θα ρυθμίζεται συνολικά το άνοιγμά τους.
Θα ακολουθήσει διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ενώ μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για «μνημόνιο 1» και «μνημόνιο 2» οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η συζήτηση αυτή είναι άνευ περιεχομένου, διότι δεν υπάρχουν διαφορετικά μνημόνια, αλλά ένα, το οποίοι επικαιροποιείται κάθε τρίμηνο.
Στην κάθε φορά επικαιροποίηση αφαιρούνται οι αναφορές σε όσα μέτρα έχουν ληφθεί και ολοκληρωθεί και εξειδικεύεται η αναφορά σε όσα έχουν απομείνει να ρυθμιστούν.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κύκλοι αυτοί ανέφεραν τον ΟΣΕ, όπου στο μνημόνιο του Μαϊου, όπως είπαν χαρακτηριστικά, η αναφορά σ' αυτόν ήταν «πέντε γραμμές» και τώρα εξειδικεύονται οι ρυθμίσεις για τον οργανισμό, ενώ το ίδιο ανέφεραν και για την ενέργεια.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους,η πώληση μονάδων της ΔΕΗ είναι εκτός μνημονίου, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθεί το επικαιροποιημένο κείμενο, ανέφεραν ότι αυτό θα έρθει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για ενημέρωση και συζήτηση.
Ερωτηθείσες για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων,πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι αντιδράσεις πηγάζουν περισσότερο απο το φόβο για νέα μέτρα και σημείωσαν για παράδειγμα ότι η μετάβαση του ΦΠΑ απο 11% σε 23% για ορισμένα προϊόντα, περιλαμβανόνταν στο μνημόνιο του Μαϊου, ενώ η ελληνική κυβέρνηση πρόσθεσε ότι μπορεί τα έσοδα που αναμένονται απο την αύξηση αυτή να υποκατασταθούν απο άλλα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος.
Προσπαθούμε, δηλαδή, να το περιορίσουμε, εκτιμούσαν οι ίδιοι κύκλοι, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος δεν έχουν βρεθεί, αλλά γίνονται συζητήσεις.
Επιπλέον, ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα το 2010 και εξηγούσαν ότι τα μέτρα του 2011 περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και θα αναφέρονται στο προσχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις 4 Οκτωβρίου και θα ληφθούν το επόμενο έτος.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της ανάπτυξης, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι συνολικά για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου