Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Ο «πονοκέφαλος» για τα έσοδα, η ΔΕΘ και οι αντιδράσεις

«Θερμός» Σεπτέμβρης για την οικονομία

Κυριακή, 29 Αυγούστου, 2010
Σε αγώνα δρόμου έχει αποδυθεί το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να βρει τρόπους αύξησης των δημοσίων εσόδων, εν όψει και του πρώτο κρίσιμου τεστ δανεισμού στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η οικονομία δεν αντέχει παροχές.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις έχει με υπηρεσιακούς παράγοντες ο υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος ανάταξης των δημοσίων εσόδων, που εμφανίζουν μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τους στόχους του προγράμματος σταθερότητας. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να καταλήγει στη συγκρότηση τριών ομάδων κρούσης για τη συλλογή των εσόδων, ενώ προς το παρόν απορρίπτει τις λύσεις τις ρύθμισης χρεών προς την Εφορία και της περαίωσης.

Το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί ιδιαίτερα για το γεγονός ότι τα σπρεντ των ελληνικών ομολόγων παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, παρά τις δηλώσεις στήριξης από διεθνείς παράγοντες. Μετά τον Επίτροπο Ρεν και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χθες εκπρόσωπος του ΔΝΤ παρέσχε στήριξη στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι η δημοσιονομική εξυγίανση προχωρεί με ταχείς ρυθμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις ταχύτερους από τους στόχους που θέτει το μνημόνιο. Οι αγορές, ωστόσο, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να ανταποκρίνονται κι αυτό αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τη Μητροπόλεως, καθώς για τις 14 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματίσει έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

«Θερμό» Σεπτέμβριο προαναγγέλλουν και τα συνδικάτα, εκπρόσωποι των οποίων θα έχουν τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Ήδη, στις συναντήσεις που είχαν οι κοινωνικοί εταίροι με τους αρμόδιους υπουργούς, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ανεργία και την «επιδημία» λουκέτων στην αγορά, ζητώντας ανάκληση κάποιων από τις περικοπές και στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων και των μικρών επιχειρήσεων.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την κατηγορηματική δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι κλαδικές συμβάσεις, ενώ διεκδικεί και την εξεύρεση τρόπου ενίσχυσης των συνταξιούχων που επλήγησαν από τα μέτρα.

Η ΑΔΕΔΥ βάζει στο τραπέζι την επαναφορά του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού και προειδοποιεί, εν όψει της σύνταξης ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, ότι δεν θα ανεχθεί νέες περικοπές.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες, από την πλευρά τους, διαμηνύουν ότι η αγορά δεν αντέχει νέα αύξηση του ΦΠΑ και ζητούν να υπάρξει αυστηρός έλεγχος των τιμών στις πρώτες ύλες και ενίσχυση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις.

Πάντως, η κυβέρνηση έστειλε την Παρασκευή δια του κυβερνητικού εκπροσώπου το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για παροχές. Έτσι οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται ότι θα περιλαμβάνουν μόνο μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, και όχι στήριξης των εισοδημάτων.

ΠΗΓΉ: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου