Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Συνάντηση Αρκάδων με Πετσάλνικο

-  Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας αποτελούμενης από τον πρόεδρό της, Δημήτρη Φίλιο, από την Ομοσπονδία της Αμερικής, και τους προέδρους των Ομοσπονδιών Αυστραλίας, Δημήτρη Αλεξόπουλο και Ελλάδας, Γιώργο Τζινιέρη. Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάκαμψής της, καθώς και από θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.
Ο κ. Πετσάλνικος, αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομογενών, δήλωσε τα ακόλουθα: «Θα είμαστε δίπλα σας. Ολοι όσοι έχουμε ζήσει στο εξωτερικό ως απόδημοι ή έχουμε ασχοληθεί με διάφορες ιδιότητες με τον Απόδημο Ελληνισμό γνωρίζουμε πολύ καλά την τεράστια σημασία που έχει για ολόκληρο τον Ελληνισμό η δικιά σας δραστηριότητα, οι προσπάθειες που κάνετε κυρίως για τη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και η συμπαράσταση που δίνετε πάντα με πρωτοβουλίες και αγώνες σε κάθε θέμα που αφορά την πατρίδα μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη, τώρα που γίνεται εργώδης και τεράστια προσπάθεια για να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας και να μπορέσει η χώρα μας να επανακτήσει την αξιοπιστία και τη θέση που της αρμόζει στη διεθνή κοινότητα.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα θετικό, γιατί έχει συγκεκριμένους στόχους. Είμαι πεπεισμένος ότι το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών και ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πολλή συμπάθεια τον αγώνα και τη συμπαράταξή σας.

Στα πλαίσια του Απόδημου Ελληνισμού είναι γνωστό ότι οι Αρκάδες αποτελείτε ένα πολυπληθές και πολύ δραστήριο τμήμα των ομογενών. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω εκ μέρους όλων των βουλευτών και των κομμάτων της ελληνικής Βουλής ότι θα είμαστε δίπλα σας και με κάθε τρόπο θα στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες σας. Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση που διαχρονικά δίνετε προς το εθνικό κέντρο, προς την πατρίδα μας την Ελλάδα.

Να μεταφέρετε σε όλους τους απόδημους αδελφούς, σε κάθε γωνιά της Γης, από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ, τον Καναδά κα την Ευρώπη, την πεποίθησή μας ότι ο Ελληνισμός ενωμένος μπορεί. Και βέβαια να τους διαβεβαιώσετε ότι το εθνικό κέντρο δεν σας ξεχνά».

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για την υποδοχή και τη φιλοξενία, είπε: «Εξετάσαμε τρόπους ενίσχυσης της Ελλάδας. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία εκφράζουμε την ομόθυμη συμπαράστασή μας -όχι μόνο οι Αρκάδες, όλοι οι απόδημοι- στη γενέτειρα Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η πατρίδα μας, παρά τα προβλήματα, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες. Οι απόδημοι συζητάμε διάφορους τρόπους ενίσχυσης, και ηθικής και υλικής και με επενδύσεις. Εξετάσαμε την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της Αρκαδίας, αλλά και με δραστηριότητες στον πολιτιστικό τομέα και στην προστασία του περιβάλλοντος. Και βεβαίως στα εθνικά θέματα, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, είναι δεδομένη η στήριξη όχι μόνο των Αρκάδων αλλά ολόκληρης της Ομογένειας».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου διοργανώθηκε στην Τρίπολη, Πολυθεματική Επιστημονική Ιατρική Ημερίδα από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, υπό την αιγίδα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, συμμετείχαν δε γιατροί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ/«ΑΠΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου