Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Μήπως θέλουν να μας πάνε στην καταστροφή;

Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2010
Δεν ξέρουμε πού είδε το φως στην άκρη του τούνελ ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί ο κόσμος το μόνο που βλέπει να ορθώνεται μπροστά του είναι το μαύρο σκοτάδι. Και πουθενά ίχνος κάποιας βελτίωσης. Αντίθετα, απʼ όπου κι αν διαβεί, συναντά μαγαζιά κλειστά, σκυθρωπά πρόσωπα, να έχει χαθεί το χαμόγελο.
Προφανώς ο κ. υπουργός δεν περπατά στην αγορά, δεν πάει να ψωνίσει ο ίδιος, να αφουγκραστεί τι λένε οι πολίτες, πώς αγοράζουν σήμερα σε σχέση με πριν, πόσοι θα του ζητήσουν μια δουλειά για το παιδί τους, τι συμβαίνει στις λαϊκές αγορές, να ρωτήσει ακόμα και στα σουβλατζίδικα και στις καφετέριες πώς πάνε οι εισπράξεις.
Δεν ρωτάμε τον πρωθυπουργό πού είδε την ανάκαμψη, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Ίσως κάποια... Σειρήνα θα του το είπε εκεί που κάνει κανό ή καμιά Κίρκη θα τον πλάνεψε, για να ολοκληρώσει την αποστολή που έχει αναλάβει...
Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι το πού μας πάνε... Αυτό πάντως που αρχίζει να... ροδίζει στην ατμόσφαιρα είναι ότι οδηγείται η χώρα στην καταστροφή... Κι όχι στη σωτηρία. Και δεν κινδυνολογούμε. Γιατί αδυνατεί κανείς να εξηγήσει τη μακαριότητα που δείχνει η κυβέρνηση και κυρίως εκείνοι που αποφασίζουν. Ανησυχείς για το ότι δεν ανησυχούν... Ξέρουν ότι όλοι οι δείκτες χειροτερεύουν, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε, τα έσοδα πάτωσαν, ευρώ δεν υπάρχει στην αγορά, η ανεργία σκαρφαλώνει στα ύψη, οι τζίροι πέφτουν, κι όμως είχαν το κουράγιο να πάνε για διακοπές, να κλείσουν τα μάτια τους. Και φθάνεις στο σημείο να σκεφθείς, ρε μήπως το κάνουν επίτηδες, σπρώχνουν τον Τιτανικό στο παγόβουνο, για να πάμε σε μια ελεγχόμενη χρεοκοπία; Όχι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική; Όπου θα... χρεοκοπήσουν και τα εθνικά μας θέματα; Για να υλοποιηθεί η ρήση του πρωθυπουργού περί απώλειας τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας;
Εδώ που φθάσαμε, όλα είναι πιθανά. Τίποτε δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει. Και αυτό θα το βρίσκουμε μπροστά μας, όσο δεν κουνιέται φύλλο ανάπτυξης. Όσο η πυξίδα παραμένει καρφωμένη στην απραξία. Έντεκα μήνες τώρα και δεν έχει γίνει ούτε βηματάκι σε παραγωγική δραστηριότητα, σε ενίσχυση τομέων στους οποίους η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα, συγκριτικά μεγαλύτερο από άλλες χώρες. Όπως είναι ο τουρισμός. Να εκμεταλλευτούμε τον ήλιο, τη θάλασσα, το κλίμα μας.
Ξέρουμε ότι προσωπικά στον πρωθυπουργό δόθηκε από επικεφαλής κρατικού οργανισμού πρόσφατα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο. Άμεσα υλοποιήσιμο. Μέσα σε ΕΞΙ μήνες. Χωρίς να χρειασθεί η Ελλάδα να βάλει ούτε ένα ευρώ. Με προσέλκυση επενδυτών. Σοβαρών και όχι αρπακτικών.
Σταθμός για αλλαγή πορείας είναι η ΔΕΘ. Η ομιλία του πρωθυπουργού. Αν μείνει σε λόγια, και δεν ανακοινωθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, που θα ενεργοποιηθούν αμέσως, και όχι όποτε καπνίσει του κάθε υπουργού. Και θα αποτρέψουν τον θάνατο της αγοράς. Διαφορετικά η πτώχευση θα είναι θέμα μηνών...

Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ, Μάκη Κουρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου