Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Αιματηρή απόπειρα ληστείας στο λιμάνι της Κυλλήνης

Με τραύματα από σφαίρες στα πόδια νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ο 36χρονος Πέτρος Επίσκοπος και ο 45χρονος Διαμαντής Φλάμπουρας, οι οποίοι, νωρίς χθες το πρωί, ήρθαν αντιμέτωποι με έναν ένοπλο ληστή και τον συνεργό του που προσπάθησαν να κλέψουν τις εισπράξεις από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων της γραμμής της Ζακύνθου.
Οι ληστές έφυγαν τελικά άπραγοι και λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κυλλήνη, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στην απόπειρά τους. Από την πρώτη στιγμή το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δραστών, στις οποίες συνδράμουν και οι Αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.
Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί, όταν ο 36χρονος υπάλληλος της εταιρείας «Ionian Ferries» κ. Πέτρος Επίσκοπος, που εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στα εκδοτήρια των εισιτηρίων για Ζάκυνθο, έδωσε στον 45χρονο καβοδέτη κ. Διαμαντή Φλάμπουρα ένα γαλάζιο τσαντάκι ώμου, το οποίο περιείχε τις εισπράξεις της χθεσινής μέρας, προκειμένου να το παραδώσει στο πλοίο «Ionian star».
Ο 45χρονος ξεκίνησε για το πλοίο, όταν μερικά μέτρα πιο κάτω από τα εκδοτήρια των εισιτηρίων δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος με την απειλή ενός πιστολιού 0,22 χιλιοστών του ζήτησε τα χρήματα. Ο 45χρονος αρνήθηκε να τα δώσει και σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξε το τσαντάκι με τα χρήματα προς τα εκδοτήρια.
Με τον ληστή να βρίσκεται σε κατάσταση «αμόκ» όταν είδε τη…. «λεία» του να χάνεται, οι δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια. Ο ληστής άρχισε να πυροβολεί και η μία σφαίρα πέτυχε τον 45χρονο Διαμαντή Φλάμπουρα στο πόδι.
Όταν αντιλήφθηκε μέσα στα εκδοτήρια των εισιτηρίων ο 36χρονος Πέτρος Επίσκοπος τι γινόταν, βγήκε κρατώντας μια καρέκλα και επιτέθηκε στον ληστή καταφέρνοντάς του μερικά χτυπήματα, πριν δεχθεί τελικά και αυτός μια σφαίρα στο πόδι.
Με τους δύο εργαζομένους χτυπημένους και πεσμένους στο έδαφος, ο άγνωστος άντρας επιβιβάστηκε σε ένα ασημί Ι.Χ. αυτοκίνητη μάρκας Renault Laguna, χωρίς πινακίδες, το οποίο οδηγούσε ο συνεργάτης του και τράπηκαν σε φυγή ακολουθώντας άγνωστη κατεύθυνση.

Είχαν Άγιο…
Αμέσως στο λιμάνι της Κυλλήνης σήμανε συναγερμός με τους άντρες του Λιμεναρχείου να σπεύδουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους δύο τραυματίες και παράλληλα, να εξαπολύουν ένα πραγματικό «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ληστών.
Οι δύο τραυματίες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και αμέσως εισήχθησαν στο χειρουργείο. Σοβαρότερα τραυματισμένος ήταν ο 36χρονος Πέτρος Επίσκοπος ο οποίος είχε δεχθεί μια σφαίρα στην δεξιά βουβωνική χώρα, ενώ ο 45χρονος Διαμαντής Φλάμπουρας είχε δεχθεί μια σφαίρα στην αριστερή κνήμη.
Αργά το μεσημέρι οι δύο τραυματίες βγήκαν από το χειρουργείο αλλά συνεχίζουν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

Εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο
Λίγα μόλις λεπτά μετά την επεισοδιακή απόπειρα ληστείας, το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης ειδοποιήθηκε ότι ένα ασημί Renault Laguna βρέθηκε εγκαταλειμμένο μέσα σε ένα λιοστάσι, εκτός δρόμου, κοντά στον οικισμό Βυτινέικα, πίσω από την Διασπορά.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άντρες του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, δύναμη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας με επικεφαλής τον Διοικητή του κ. Βασίλη Κυριακόπουλο, δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών με επικεφαλής τον Διοικητή του κ. Σωτήρη Παπασωτηρίου καθώς και κλιμάκιο της Σήμανσης από την Αμαλιάδα.
Το Ι.Χ. αυτοκίνητο εξετάστηκε λεπτομερώς για δαχτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη που θα οδηγούσαν στην ταυτότητα των δύο ληστών. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα. Αργά το απόγευμα το Ι.Χ. αναγνωρίσθηκε και από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που ήρθε για τον λόγω αυτό από την Αθήνα.

Τα… ευρήματα…
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν πέντε κάλυκες από πιστόλι των 0,22 χιλιοστών, ενώ ο ένοπλος ληστής «έχασε» το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών. Από την πρώτη στιγμή το Λιμεναρχείο Κυλλήνης έχει εξαπολύσει «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών μέσα από μια καλά συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συνδράμουν οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού.
Ήταν καλά «διαβασμένοι»!  Οι δύο εργαζόμενοι ακολούθησαν τη συνήθη, για αυτούς, διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων από το χώρο των εκδοτηρίων προς το καράβι. Τα χρήματα όμως χθες το πρωί ήταν ιδιαίτερα πολλά, καθώς τη προηγούμενη μέρα, ανήμερα της γιορτής του πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου, το λιμάνι είχε «βουλιάξει» από κόσμο.
Οι δύο ληστές όμως, φαίνεται ότι ήταν καλά ενημερωμένοι καθώς γνώριζαν ότι χθες το πρωί, θα γινόταν η μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού. Το ύψος των χρημάτων που περιείχε το τσαντάκι είναι άγνωστο. Σύμφωνα όμως με τις πιο «αισιόδοξες» εκτιμήσεις, το ποσό ξεπερνούσε τις 80.000 ευρώ.

Δεν φτάνει η δύναμη του Λιμεναρχείου
Το θέμα της μειωμένης δύναμης του Λιμεναρχείου της Κυλλήνης δεν είναι μυστικό και έχει επισημανθεί αρκετές φορές. Ολόκληρη η δύναμη του Λιμεναρχείου της Κυλλήνης δεν ξεπερνά τα 25 άτομα. Αριθμός πολύ μικρός, που δεν φτάνει καλά – καλά να καλύψει ούτε τις προγραμματισμένες υπηρεσίες.
Η πύλη αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού, που είναι το τρίτο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, παραμένουν αφύλακτα, με την περιπολία λιμένος να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες μπόρεσε να μπει στον χώρο του λιμανιού με τις επιβάτες του να περιμένουν το «στόχο» τους, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν…

Πηγή: ΠATPIΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου