Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Ελεύθερη αγορά στην Κούβα!

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2010
Οι Κουβανέζοι εφεξής μπορούν να πωλούν νόμιμα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούν στον κήπο τους φορολογούμενοι με 5% επί των εισοδημάτων που θα εξασφαλίζουν, μέτρο που ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο προκειμένου να διευκολυνθεί η «ανεξάρτητη», ιδιωτική εργασία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει κατ’ αρχάς να ζητήσουν από τις αρχές τη χορήγηση άδειας ώστε να μπορούν να πωλούν φρούτα και λαχανικά στους δρόμους ή σε περίπτερα εγκατεστημένα από τις αρχές στην είσοδο των πόλεων, ώστε να φορολογούνται με 5% στα εισοδήματα που θα εξασφαλίζουν, όπως ορίζεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
Το μέτρο «δοκιμάστηκε» επί μήνες μέσα στη ανατολική περιοχή Σαντιάγο δε Κούμπα. Ανακοινώνεται ενώ η γεωργική παραγωγή στο νησί έχει σημειώσει πτώση 10% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, κατά επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Οι πλανόδιοι πωλητές είναι πολλοί στη νήσο, και είτε πωλούν αγαθά πόρτα-πόρτα είτε στέκονται κατά μήκος των δρόμων με τα εμπορεύματά τους, αλλά φροντίζοντας να μην τους εντοπίζουν αστυνομικοί.
Μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση στις αρχές του Αυγούστου ο πρόεδρος Κάστρο εξήγγειλε ότι θα χαλάρωνε τον αυστηρό κρατικό έλεγχο στο εμπόριο και θα διευκόλυνε την «ανεξάρτητη» εργασία.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Μανουέλ Μαρέρο είχε δηλώσει ότι το μέτρο αποτελεί «επικαιροποίηση του σοσιαλιστικού μοντέλου» με στόχο να αποσυνδεθεί το κράτος, το οποίο ελέγχει πάνω από το 90% της οικονομίας, από τη διαχείριση του μικρού εμπορίου και να «επικεντρωθεί σε πιο σημαντικά πράγματα».
Κάπου 148.000 κουβανοί –επί συνόλου ενεργού πληθυσμού 5 εκατομμυρίων–, αυταπασχολούνται σήμερα• μεταξύ άλλων κομμωτές, οδηγοί ταξί κι εστιάτορες, που καταβάλλουν φόρο στο κράτος.
Οι κουβανοί αγρότες μπορούν από μέρους τους να διαθέτουν, από την δεκαετία του 1990, τα προϊόντα τους σε αγορές μέσα στις πόλεις που επιτρέπουν, ως ένα βαθμό, να καθορίζονται οι τιμές βάσει προσφοράς και ζήτησης. Τα προϊόντα είναι εκεί καλύτερης ποιότητας από τις δημόσιες αγορές, αλλά και πολύ πιο ακριβά.
Η οικονομία της Κούβας, που έχει πλέον έντονη εξάρτηση από τις εισαγωγές τροφίμων, αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της διαφθοράς, της μαύρης αγοράς, της πληθωρικής γραφειοκρατίας και του εμπάργκο που επιβάλλουν οι ΗΠΑ τα τελευταία 48 χρόνια.

Πηγή: Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου