Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ βλέπει ο Μπερνάνκι

Αισιόδοξος για το ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της Fed Mπεν Μπερνάνκι.  O ρυθμός ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας έχει επιβραδυνθεί, ωστόσο αναμένεται να ανακτήσει ταχύτητα το επόμενο έτος δήλωσε.
Οσον αφορά την ανεργία, ο κ. Μπερνάνκι επισήμανε ότι "αυτή κατέστη πιό ήπια κατά τους τελευταίους λίγους μήνες", "όμως ακόμα δεν υποχώρησε στο επιθυμητό από την ηγεσία της Fed επίπεδο".
Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ κατά το δεύτερο τρίμηνο αναθεωρήθηκε την Παρασκευή επισήμως προς τα κάτω στο 1,6% σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος κατά 0,8% της πρώτης εκτίμησης για την ανάπτυξη που είχε ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου (2,4%).
Ωστόσο είναι κατά λίγο υψηλότερος από το 1,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ της πρώτης οικονομίας παγκοσμίως είχε αυξηθεί κατά 3,7%.

Αρνητικές αντιδράσεις στη Γουόλ Στριτ
Στη Νέα Υόρκη, το χρηματιστήριο που ξεκίνησε ανοδικά στην τελευταία συνεδρίασητης εβδομάδας, αλλά κινήθηκε εν συνεχεία καθοδικά, μόλις γνωστοποιήθηκαν οι κρίσεις του προέδρου της Fed.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 17.15 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης βαρόμετρο Ντάου Τζόουνς της βιομηχανίας έχανε σχεδόν 40 μονάδες περιοριζόμενος στις 9.947, ενώ από την πλευρά του ο δείκτης κυρίως μετοχών προηγμένης τεχνολογίας Nasdaq έχανε σχεδόν 20 μονάδες περιοριζόμενος 2.100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου