Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Τι λέει ο Federer για τον Τσιτσιπά ο οποίος θέτει νέα δεδομένα για το ελληνικό τένις (βίντεο)


Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2018



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Stefanos Tsitsipas) θέτει νέα δεδομένα για το ελληνικό τένις. Και ελπίζει πως ο κόσμος πίσω στην πατρίδα θα αρχίσει να το προσέχει, επεσήμανε το «Associated Press», το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του Roger Federer για τον Ελληνα παίκτη.
«Νιώθω πως έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα εμπρός από τον αγώνα του πέρυσι εδώ…μοιάζει πολύ πιο άνετος να ανεβαίνει στο φιλέ, να παίζει πίσω, να γνωρίζει πότε να βάλει δύναμη, πότε να παίζει με φινέτσα», είπε ο Federer.
Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Ελληνας στα 50 χρόνια επαγγελματικού τένις που φτάνει στον 4ο γύρο ενός τουρνουά Grand Slam καθώς κέρδισε τον Thomas Fabbiano από την Ιταλία στο Γουίμπλεντον. Ο 19χρονος κέρδισε με 6-2, 6-1, 6-4 σε 91 λεπτά ενισχύοντας περαιτέρω την θέση του ως ένας από τους κορυφαίους νέους παίκτες/ταλέντα στο τένις. Είναι ο πρώτος Ελληνας στον γύρο των 16 στο All England Club από τον Νικόλα -Νίκη- Καλογερόπουλο (Nicky Kalogeropoulos) το 1964.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Thomas Fabbiano (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

«Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα και νιώθω πολύ περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα και που όλη η σκληρή μου δουλειά έχει αποδώσει», δήλωσε. «Είναι απλά πολύ ωραία συναισθήματα να είσαι ο πρώτος από την χώρα σου που κάνει κάτι τέτοιο».
Η Ελλάδα έχει σπουδαία αθλητική παράδοση με την ιστορία της να φέρει και την καθιέρωσει των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά το τένις, ανέφερε το «ΑΡ» δεν ήταν ποτέ πολύ «αποτελεσματικό», παραμένοντας στην σκιά πιο δημοφιλών σπορ όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.
«Εκτιμώ ότι απλά δεν υπάρχει η κουλτούρα ακόμη και ο κόσμος δεν παίρνει τόσο σοβαρά το τένις όπως άλλα αθλήματα», σημείωσε ο Τσιτσιπάς. Αν κάποιος μπορεί να το αλλάξει αυτό είναι ο ίδιος, ο οποίος γρήγορα έγινε αγαπημένος των φιλάθλων στο Γουίμπλεντον, παίζοντας με στυλ που ενέχει μία τάση προς το θεαματικό, σημείωνε το «ΑΡ».
Εγινε γνωστός για μία «βουτιά» στο τερέν για να σώσει μία μπαλιά, παίρνοντας παράλληλα και έναν εντυπωσιακό πόντο, στη νίκη του, στον δεύτερο γύρο επί του Jared Donaldson.
Ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει το νο9 της κατάταξης τον John Isner από τις ΗΠΑ ο οποίος επίσης έφτασε στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά κερδίζοντας τον 98ο της κατάταξης Radu Albot από την Μολδαβία 6-3, 6-3, 6-4.
«Ο Τσιτσιπάς είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες που έχουμε στο παιχνίδι σήμερα», είπε ο Isner. «Εχει πολύ ταλέντο και πολύ ικανότητα. Αλλά έχω την εμπειρία με το μέρος μου».
Ο νέος Ελληνας «χρωστάει» κάποιο από το ταλέντο του στη μητέρα του Julia, η οποία υπήρξε κορυφαία παίκτρια της Σοβιετικής Ενωσης την δεκαετία του ’80.
Αυτά τα γονίδια πέρασαν και στα αδέρφια του επίσης. Ο Πέτρος και ο Παύλος, που είναι πιο μικροί, είναι πολλά υποσχόμενοι, κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να μην χρειαστεί να περιμένει άλλα 50 χρόνια για να προχωρήσει σε έναν αγώνα Grand Slam.
«Πιστεύω ότι με καλά αποτελέσματα και μεγάλα ονόματα να προέρχονται από την Ελλάδα, αυτό μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχουν καλοί παίκτες τένις, πιστεύω ότι μπορούν να εμπνεύσουν νέα παιδιά», δήλωσε. «Τα νέα παιδιά μπορούν να βγουν και να επιλέξουν και άλλα αθλήματα αντί για ποδόσφαιρο και μπάσκετ».
«Τα ΜΜΕ μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό. Και έπειτα ως αθλητής, μπορείς απλά αν εκθέσεις τον εαυτό σου και να είναι το πρώτο πρόσωπο που θα κάνει το τένις κάτι μεγάλο για την Ελλάδα», επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου