Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Εθνική τραγωδία με 74 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους στην Ανατολική Αττική

Φόβοι για περισσότερα θύματα 

Εθνική τραγωδία ζει από χθες η Ελλάδα. Η χώρα θρηνεί τουλάχιστον 74 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μέσα στην πύρινη λαίλαπα η οποία κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της στην Ανατολική Αττική. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι αγνοούνται.

Ο αριθμός των θυμάτων που έχασαν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους από την φονική πυρκαγιά στην Αττική, αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας Ευάγγελο Μπουρνούς ο αριθμός των νεκρών θα ανέλθει σε τριψήφιο νούμερο ενώ τα σπίτια που κάηκαν αγγίζουν τα 2.000.

Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι νεκροί ανέρχονται στους 74, 164 είναι οι ενήλικοι τραυματίες και 23 παιδιά επίσης νοσηλεύονται. Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αγνοούμενους και καλεί τον κόσμο να επικοινωνεί με τον 199 προκειμένου να δηλώσουν στοιχεία σχετικά με ανθρώπους που αναζητούν

Νωρίτερα, στους 50 ανερχόταν ο επίσημος απολογισμός των νεκρών, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 49 και οι τραυματίες 172.

Χωρίς διασωλήνωση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας από τους 11 σοβαρά εγκαυματίες-τραυματίες που παραμένουν στις ΜΕΘ, καθώς η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συγκεντρωτικά στα νοσοκομεία παραμένουν για νοσηλεία 71 ενηλικές εγκαυματίες-τραυματίες, από τους οποίους πλέον οι 10 είναι διασωληνωμενοι. Αρκετοί από αυτούς που αρχικά είχαν μεταφερθεί ή προσέλθει με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, ενώ άλλοι θα μπορέσουν φύγουν μετά την παρέλευση 48 ωρών.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, δώδεκα παιδιά πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν με προβλήματα λόγω των πυρκαγιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στα Νοσοκομεία Παίδων παραμένουν ακόμη ένδεκα παιδιά.

Νωρίς το πρωί βρέθηκαν οι σοροί 26 ανθρώπων, αγκαλιασμένοι, σε χωράφι στην περιοχή της Αργυρής Ακτής στο Μάτι, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην προσπάθεια τους να σωθούν από τις φλόγες.

Δύο Πολωνοί μεταξύ των νεκρών
Δύο Πολωνοί, μια μητέρα και ο γιος της, είναι μεταξύ των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Βαρσοβία, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αρτούρ Λομπάρτ επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα και ο γιος της είναι μεταξύ των περίπου 10 άλλων ανθρώπων που πνίγηκαν καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες επιβιβαζόμενοι σε μία βάρκα, η οποία στη συνέχεια βυθίστηκε.
Ο Γιανούς Σμιγκιέλσκι, εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πρακτορείου Grecos με το οποίο ταξίδευαν τα θύματα, ενημέρωσε ότι το πρακτορείο είναι σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία και την ασφαλιστική εταιρία. Έχει προσφέρει επίσης ψυχολογική βοήθεια στα μέλη της οικογένειας των θυμάτων.
Σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο, 435 από τους πελάτες του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Αττικής, με περίπου 30 εξ αυτών να επιστρέφουν στην Πολωνία αύριο ενώ οι υπόλοιποι 400 βρίσκονται μακριά από την επικίνδυνη περιοχή.

Φόβοι για περισσότερα θύματα
Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της οποίας επιχειρούν για τον εντοπισμό τους.
Οι τελευταίοι από τους νεκρούς που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας.

Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά μικρά παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος έξι μηνών.
Οι εικόνες που καταγράφει ο φακός στο Μάτι θυμίζει την τραγωδία της Ηλείας του 2007. Καμμένα αυτοκίνητα σε δρόμο που οδηγούσε στην παραλία, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν, προσπαθώντας να διαφύγουν από τις φλόγες που τους κύκλωσαν ραγδαία.
Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.
Μεσίστια κυματίζει η σημαία της Βουλής με εντολή του προέδρου Νίκου Βούτση μετά την τραγωδία που έπληξε την Αττική.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου