Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2018

  • Το Μάτι πριν και μετά την φωτιά μέσα από δορυφορικές εικόνες. Δορυφορικές εικόνες καταδεικνύουν την έκταση της καταστροφής που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και κυρίως στο Νταού Πεντέλης, από όπου και ξεκίνησε, στο Νέο Βουτζά και το Μάτι. .
  • Φωτιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου. Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στη θέση Σκοπός, στο Καλάμακι Ζακύνθου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. .
  • Τουλάχιστον 51 απανθρακωμένες σορούς έχουν ταυτοποιήσει οι ιατροδικαστές . Πενήντα-μια από τις απανθρακωμένες σορούς που βρέθηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα από τους ιατροδικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. .
  • Το προφίλ 65χρονου που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά που κατέκαψε το Μάτι. Γνώριμος στις Αρχές φαίνεται να είναι ο 65χρονος ιδιώτης ο οποίος κατηγορείται ότι προξένησε την φονική πυρκαγιά που σκόρπισε τον θάνατο στην Ανατολική Αττική. .
  • Φωτογραφικό ντοκουμέντο από την πυρκαγιά: Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο. Απίστευτες σκηνές που παραπέμπουν σε κόλαση του Δάντη δημοσιεύει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook γυναίκα που κατέφυγε στη θάλασσα για να γλυτώσει από τη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι. .

Κόσμος

  • Ισχυρός τυφώνας σαρώνει την Ιαπωνία. Ισχυρός τυφώνας έπληξε πριν από λίγη ώρα τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, την περιοχή ανάμεσα στην Ναγκόγια και την Οζάκα, αναγκάζοντας τις αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση περιοχών σε μία χώρα που έχει πληγεί στις αρχές του Ιουλίου από καταστροφικές πλημμύρες. 
  • Καλιφόρνια: Εκκένωση χιλιάδων κατοίκων εξαιτίας επέκτασης της πυρκαγιάς. Περί τις 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω της «ταχείας επέκτασης» της πυρκαγιάς στην νότια Καλιφόρνια, για την οποία συνελήφθη ως ύποπτος ένας πυρομανής, ανακοίνωσαν οι αρχές. 
  • Εκπρόσωπος Ερντογάν: Η σχέση με τις ΗΠΑ «μπορεί να σωθεί», αλλά με όρους. Διάδρομο επαναπροσέγγισης ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ «χαρτογραφεί» ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας όμως πως η Άγκυρα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από την κυβέρνηση Τραμπ. 
  • Ο πάπας δέχτηκε παραίτηση πρώην αρχιεπισκόπου που κατηγορείται για κακοποιήσεις. O Θιοντόρ ΜακΚάρικ, πρώην αρχιεπίσκοπος Ουάσιγκτον, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών και νεαρών αντρών. Ο ποντίφικας του απαγόρευσε και κάθε δημόσια θρησκευτική λειτουργία. 
  • Τι έμαθε η Πορτογαλία από τις πυρκαγιές. 115 άνθρωποι έχασαν πέρυσι το καλοκαίρι τη ζωή τους εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πορτογαλία. Η κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα ειδική υπηρεσία. Πόσο αποτελεσματική είναι; 

Πολιτική

  • Ντόμινο παραιτήσεων αντιδημάρχων στον Μαραθώνα μετά τη φωτιά. Δύο αντιδήμαρχοι έχουν παραιτηθεί σε διάστημα λίγων ωρών. Πρόκειται για τους πρώτους αξιωματούχους που παραιτούνται μετά την τραγωδία. 
  • «Βελούδινη» απομάκρυνση Καπάκη σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η αποχώρηση του κ. Καπάκη αναμένεται να γίνει «μαλακά», στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιοργάνωσης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, και αφού «καταλαγιάσει το θυμικό», σύμφωνα με πληροφορίες. 
  • Επιμένει ο Τόσκας ότι δεν έγιναν σοβαρά λάθη στη φωτιά. Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκρουσε την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την ενημέρωση που δόθηκε πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας, ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί. .
  • Παραιτήθηκε live η αντιδήμαρχος Μαραθώνα. «Παραιτούμαι διαμαρτυρόμενη εφόσον δεν το έκανε κάποιος άλλος», είπε στον ΣΚΑΪ η Δήμητρα Λαμπαρού, εκφράζοντας την ντροπή της για την μη παραίτηση αξιωματούχων που φέρουν ευθύνες. 
  • ΝΔ: Χαιρετίζουμε την αυξημένη προκαταβολή από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι ικανοποιητικό που αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. 

Οικονομία

  • Αναβάθμιση της Κύπρου από την Moody's. Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου κατά μία βαθμίδα, από «ΒΑ3» σε «ΒΑ2». .
  • Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,9 δισεκ. ευρώ. Το ανώτατο όριο του ELA διαμορφώνεται πλέον στα 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ. .
  • Το Facebook έχασε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια μέσα σε λίγα λεπτά. Οι δυσοίωνες προβλέψεις του Facebook για τα έσοδα του έτους προκάλεσαν μια από τις μεγαλύτερες πτώσης μετοχής στην νεότερη ιστορία της Γουόλ Στριτ. .
  • Ο Ντράγκι κλείνει το παράθυρο για ένταξη της Ελλάδας στο QE. Χωρίς την ειδική προστασία που παρέχει το Μνημόνιο τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα αγορών, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις καταστροφές από τις πυρκαγιές στην Αττική. .
  • Η Κίνα δείχνει τη δύναμής της βυθίζοντας συμφωνία $44 δισεκατομμυρίων. Η απόφαση του Πεκίνου να μην εγκρίνει την συμφωνία στον χώρο των τσιπ κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινώσει το κλίμα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εν μέσω της σινο-αμερικανικής εμπορικής διαμάχης. .

Αθλητισμός

  • Ασημένια τα υπέροχα κορίτσια της Ελλάδας στο πόλο. Μολονότι πάλεψε πολύ απέναντι στην Ολλανδία, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών προδόθηκε από την επίθεσή της στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 6-4. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου