Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

NEΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2018

Συγκλονιστική ιστορία: Είδα τα παιδιά μου ζωντανά και δεν μπορώ να βρω. Απεγνωσμένοι γονείς που είχαν φτάσει έως το νεκροτομείο αναγνώρισαν τα παιδιά τους ζωντανά σε τηλεοπτικά πλάνα, αλλά δεν μπορούν να τα βρουν.
  • Συγκλονιστική ιστορία: Είδα τα παιδιά μου ζωντανά και δεν μπορώ να βρω. Απεγνωσμένοι γονείς που είχαν φτάσει έως το νεκροτομείο αναγνώρισαν τα παιδιά τους ζωντανά σε τηλεοπτικά πλάνα, αλλά δεν μπορούν να τα βρουν. .
  • Προσφορές για παιδιά συγκεντρώνει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Το κέντρο θα δέχεται προσφορές από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης. .
  • Χωρίς ρεύμα και νερό για τουλάχιστον δύο βδομάδες θα μείνει το Μάτι. Τα σημάδια της καταστροφής θα μείνουν για πολλές ημέρες ακόμα. .
  • Επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα υπέρ πυρόπληκτων . Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι πολίτες με τους αριθμούς λογαριασμών IBAN που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στους οποίους δήθεν συγκεντρώνονται χρήματα υπέρ των πυρόπληκτων της Αττικής, καθώς στην πράξη λειτουργούν ως όχημα επιτήδειων που επιδιώκουν να αποσπάσουν χρήματα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που επικρατεί. .
  • Γιούνκερ: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την Ελλάδα . «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την Ελλάδα, σήμερα και αύριο και για όσο χρειαστεί», τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .

Κόσμος

  • Πρώτο θέμα στον βρετανικό Τύπο οι πολύνεκρες πυρκαγιές στην Αττική. Με τους νεκρούς να υπερβαίνουν πια τους 70 και τις εικόνες καταστροφής να φανερώνουν την έκταση της τραγωδίας οι μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδά τους στην Ελλάδα. .
  • Μακρόν: Είμαι ο μόνος υπεύθυνος για την υπόθεση Μπεναλά. Η υπόθεση Μπεναλά συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην 14 μηνών θητεία του Εμανουέλ Μακρόν στην γαλλική προεδρία. .
  • Η Unicef εγκαλεί την Πορτογαλία για κράτηση παιδιών σε αεροδρόμια της χώρας. Την Κυριακή η εφημερίδα Publico προκάλεσε πολιτική θύελλα με ρεπορτάζ για τον μεγάλο αριθμό των παιδιών αιτούντων άσυλο που κρατούνται σε προσωρινά κέντρα εγκατάστασης, ιδίως στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας. .
  • Μήνυμα Τραμπ πριν την συνάντηση με Γιούνκερ: Οι δασμοί είναι το καλύτερο. Μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα πως θα επιμείνει στην λογική των δασμών. .
  • «Νεκρός ο πιλότος» του συριακού αεροσκάφους που κατερρίφθη από το Ισραήλ. Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα Ισραήλ - Συρίας. .

Πολιτική

  • Παυλόπουλος: Το δικαστήριο της Ιστορίας δεν θα μας συγχωρήσει διχόνοιες. Όπως είπε ο κ Παυλόπουλος οι καθ' όλα θεμιτές επιμέρους διαφορές μεταξύ των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων, δεν είναι νοητό να δημιουργήσουν ρήγματα σε ό, τι αφορά την υπεράσπιση του γενικότερου Δημόσιου Συμφέροντος. .
  • Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προανήγγειλε φορολογικές διευκολύνσεις και οικονομική στήριξη, υπό την σκιά της ανακοίνωσης ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 74. .
  • Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνει η ΝΔ. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πειραιώς, η πρώτη διανομή θα γίνει σήμερα το απόγευμα και περιλαμβάνει ένα φορτηγό με νερά, ακόμη ένα με φάρμακα και τρόφιμα και ένα με είδη πρώτης ανάγκης. .
  • Επισκέψεις του προέδρου της ΝΔ στη Ραφήνα, τον Βουτζά και το Σισμανόγλειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμει και ο ίδιος στην εξεύρεση χώρων για να στεγαστούν οι οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους .
  • Μητσοτάκης: Το ελληνικό κράτος αδυνατεί να προστατεύσει ζωές και περιουσίες. Για ανείπωτη εθνική τραγωδία και διαχρονική ανεπάρκεια του κράτους να προστατεύσει πολίτες και περιουσίες, έκανε λόγο στην τοποθέτηση του για τις πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. .

Οικονομία

  • Μεγάλη πτώση της τουρκικής λίρας μετά την έκπληξη με τα επιτόκια. Η κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της, εντείνοντας τους φόβους των επενδυτών ότι ο επανεκλεγείς πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα αξιοποιήσει τις νέες εκτελεστικές υπερεξουσίες του ώστε να παρεμβαίνει στην χάραξη της νομισματικής πολιτικής. .
  • ΔΝΤ: Ο πληθωρισμός στην Βενεζουέλα θα φτάσει το 1 εκατομμύριο τοις εκατό. Το Ταμείο προβλέπει επίσης πως η άλλοτε πλουσιότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θα υποστεί ύφεση της τάξης του 18% φέτος. .
  • Ρέγκλινγκ: Ο ESM θα παρακολουθεί την Ελλάδα μέχρι να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Ο επικεφαλής του ESM προειδοποίησε εκ νέου την Αθήνα πως οφείλει να συνεχίσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπενθυμίζοντας τις συνέπειες που υπήρξαν για την οικονομία το 2015. .
  • Σε προσωρινή προστασία από πιστωτές η Folli Follie. Η Folli Follie πάντως δεν διευκρινίζει πότε κατατέθηκε η αίτηση ή πότε θα εκπνεύσουν τα μέτρα προστασίας. .
  • Ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσίας e-YMΣ για ηλεκτρονική σύσταση εταιριών . Με τη χρήση μόνο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι πλέον εφικτή σε ελάχιστο χρόνο, η σύσταση επιχειρήσεων. Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη σύσταση Μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε. και σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2019, θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες νομικές μορφές. .

Αθλητισμός

  • ΠΑΟΚ να 'σαι και... μη φοβάσαι!. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων δείχνοντας να «καθαρίζει» την πρόκριση, όμως δέχθηκε ένα... φθηνό γκολ και μετά το 2-1 επί της Βασιλείας, καλείται να παρουσιαστεί σοβαρός στη ρεβάνς για να περάσει .
  • Τέλος από την Εθνική Γερμανίας ο Μεσούτ Οζίλ . Ο Γερμανός μέσος ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα της Γερμανίας κάνοντας λόγο για «ρατσισμό και έλλειψη σεβασμού» προς το πρόσωπό του. .
  • Πρόκριση στους 8 για την Εθνική πόλο ανδρών . Σοβαρή και συγκεντρωμένη η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικράτησε εύκολα 13-5 της Γερμανίας και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. .
  • Άφησε υποσχέσεις, «πλήρωσε» το... μπλακ-άουτ ο Παναθηναϊκός. Την ήττα από την Αντβέρπ με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε στο «καλό» του πρώτο ημίχρονο και, με εξαίρεση το «νεκρό» διάστημα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία. .
  • Θρίαμβος για Χάμιλτον, τραγωδία για Φέτελ!. Τα πάνω-κάτω στο grand prix της Γερμανίας! Αν και ξεκίνησε από την 14η θέση, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο Χόκενχαϊμ, εκμεταλλευόμενος το σοβαρό λάθος του Σεμπάστιαν Φέτελ που εγκατέλειψε! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου