Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Καμένη κυβέρνηση

Σάββατο, 28 Ιουλίου, 2018

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επέλεξε την ασφάλεια του Μαξίμου, με εξαίρεση τη θλιβερή επικοινωνιακή σύσκεψη το βράδυ της τραγωδίας, αλλά ανέλαβε  να τον εκπροσωπήσει ο εκλεκτός συνεταίρος του κ. Καμμένος. Χωρίς ντροπή, χωρίς καμιά συναίσθηση ευθύνης επιδόθηκε σε μια άθλια και πρωτοφανή   για τα δεδομένα της στιγμής επίθεση στους κατακαημένους επιζήσαντες της καταστροφής, για να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης τους...

Έφτασε στο σημείο να κουνά το δάχτυλο σε αυτούς που θρηνούν ακόμα χαμένους συγγενείς ή φίλους και να κάνει μαθήματα τήρησης των νόμων υποστηρίζοντας με περισσό θράσος ότι «μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες»...

Αυτή είναι όπως φαίνεται η γραμμή άμυνας που επέλεξε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει, όπως νομίζει, την κατακραυγή και να μεταθέσει τις ευθύνες της. Δεν φταίνε η ανοργανωσιά, η έλλειψη συντονισμού, η αδυναμία πρόβλεψης και πρόληψης, αλλά η επάρατη κλιματική αλλαγή και η ...άτιμη κοινωνία που χτίζει αυθαίρετα όπου βρει και όπως μπορεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχουν και προβλήματα από την αυθαίρετη δόμηση. Μπορούν ίσως να ερμηνεύσουν την ένταση της φωτιάς, αλλά δεν δικαιολογούν τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, επειδή κανείς δεν σκέφτηκε να προειδοποιήσει, επειδή κανείς δεν οργάνωσε όπως όφειλε, τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες γιατί το καθεστώς αυθαιρεσίας δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Αλλά και η σημερινή κυβέρνηση τα ίδια ακριβώς έκανε. Πανηγύριζαν μάλιστα φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για τις ευκολίες νομιμοποίησης αυθαιρέτων με τίτλους όπως «Το αφεντικό τρελάθηκε»!!

Όσες δικαιολογίες κι αν προβάλλουν οι φωστήρες της κυβέρνησης, όσες ασύμμετρες απειλές κι αν επικαλεστούν, όσους πράκτορες και εμπρηστές κι αν ανακαλύψουν, οι ευθύνες τους είναι εδώ και θα τους κυνηγούν μέχρι να αποδοθούν σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου