Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Καμένη κυβέρνηση

Σάββατο, 28 Ιουλίου, 2018

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επέλεξε την ασφάλεια του Μαξίμου, με εξαίρεση τη θλιβερή επικοινωνιακή σύσκεψη το βράδυ της τραγωδίας, αλλά ανέλαβε  να τον εκπροσωπήσει ο εκλεκτός συνεταίρος του κ. Καμμένος. Χωρίς ντροπή, χωρίς καμιά συναίσθηση ευθύνης επιδόθηκε σε μια άθλια και πρωτοφανή   για τα δεδομένα της στιγμής επίθεση στους κατακαημένους επιζήσαντες της καταστροφής, για να αποσείσει τις ευθύνες της κυβέρνησης τους...

Έφτασε στο σημείο να κουνά το δάχτυλο σε αυτούς που θρηνούν ακόμα χαμένους συγγενείς ή φίλους και να κάνει μαθήματα τήρησης των νόμων υποστηρίζοντας με περισσό θράσος ότι «μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους και τους κανόνες»...

Αυτή είναι όπως φαίνεται η γραμμή άμυνας που επέλεξε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει, όπως νομίζει, την κατακραυγή και να μεταθέσει τις ευθύνες της. Δεν φταίνε η ανοργανωσιά, η έλλειψη συντονισμού, η αδυναμία πρόβλεψης και πρόληψης, αλλά η επάρατη κλιματική αλλαγή και η ...άτιμη κοινωνία που χτίζει αυθαίρετα όπου βρει και όπως μπορεί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχουν και προβλήματα από την αυθαίρετη δόμηση. Μπορούν ίσως να ερμηνεύσουν την ένταση της φωτιάς, αλλά δεν δικαιολογούν τον χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, επειδή κανείς δεν σκέφτηκε να προειδοποιήσει, επειδή κανείς δεν οργάνωσε όπως όφειλε, τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες γιατί το καθεστώς αυθαιρεσίας δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ. Αλλά και η σημερινή κυβέρνηση τα ίδια ακριβώς έκανε. Πανηγύριζαν μάλιστα φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για τις ευκολίες νομιμοποίησης αυθαιρέτων με τίτλους όπως «Το αφεντικό τρελάθηκε»!!

Όσες δικαιολογίες κι αν προβάλλουν οι φωστήρες της κυβέρνησης, όσες ασύμμετρες απειλές κι αν επικαλεστούν, όσους πράκτορες και εμπρηστές κι αν ανακαλύψουν, οι ευθύνες τους είναι εδώ και θα τους κυνηγούν μέχρι να αποδοθούν σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου