Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ «μετέφρασε» το κλάμα του μωρού

Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft "Imagine Cup 2018"

Φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ «μετέφρασε» το κλάμα του μωρούΤη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft "Imagine Cup 2018", που έγινε την Τετάρτη στο Σιάτλ των ΗΠΑ, κατέλαβε η φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ "iCry2Talk", η οποία δημιούργησε καινοτόμο εφαρμογή, που χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης (Deep Machine Learning) για να "μεταφράσει" το κλάμα του μωρού σε λόγο, απεικονίζοντας το αποτέλεσμα σε μορφή κειμένου, εικόνας και φωνής.

Η Ομάδα του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, συστάθηκε στα τέλη του 2017 και αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ, Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα. Αφότου κέρδισε την πρώτη θέση στον περιφερειακό διαγωνισμό της Microsoft Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου διαγωνίστηκε στη συνέχεια με τις νικήτριες ομάδες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης και βρέθηκε στις τέσσερις που προκρίθηκαν στον Παγκόσμιο Τελικό, στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Εκεί, αφού διαγωνίστηκε στους ημιτελικούς, αναδείχτηκε μία από τις τρεις ομάδες που πέτυχαν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό.

Το Imagine Cup αποτελεί τα τελευταία 16 χρόνια τον μεγαλύτερο διαγωνισμό φοιτητικής καινοτομίας, καθώς ενθαρρύνει χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, με σκοπό να δημιουργήσουν τις δικές τους καινοτόμες εφαρμογές. Η εφαρμογή που δημιούργησε η ομάδα "iCry2Talk" δύναται να προσφέρει τους νέους και άπειρους γονείς ένα εργαλείο για την αναγνώριση της αιτίας του κλάματος του μωρού, ώστε να του παράσχουν άμεση και την κατάλληλη φροντίδα.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου