Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Η αστυνομία κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης στο Τορόντο

H οικογένειά του αποκαλύπτει πως έπασχε από προβλήματα ψυχικής υγείας

Η αστυνομία κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης στο Τορόντο H αστυνομία κατονόμασε τη Δευτέρα τον 29χρονο άνδρα ο οποίος το βράδυ της Κυριακής άνοιξε πυρ σε δρόμο της ελληνικής συνοικίας του Τορόντο και σκότωσε μια νεαρή γυναίκα κι ένα μικρό κορίτσι, ενώ τραυμάτισε άλλους 13, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Πρόκειται για τον Φάιζαλ Χουσάιν, κάτοικο του Τορόντο, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομικής διεύθυνσης του Τορόντο, τον Μαρκ Σόντερς. Ο Σόντερς επισήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό», τόνισε ο Σόντερς. «Είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε οτιδήποτε», πρόσθεσε.

Όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του νεαρού άνδρα, ο Φάιζαλ Χουσάιν έπασχε από παιδί από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

Ο 29χρονος άνοιξε πυρ λίγο μετά τις 22:00 την Κυριακή (ξημερώματα της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) σε πολυσύχναστο δρόμο στο Τορόντο, γεμάτο εστιατόρια, καφέ και καταστήματα, σκοτώνοντας ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια νεαρή γυναίκα 18 ετών, και τραυματίζοντας άλλους 13. Βρέθηκε νεκρός λίγη ώρα μετά το μακελειό, σύμφωνα με τις αρχές.

«Είμαστε απόλυτα συγκλονισμένοι από την αδιανόητη είδηση ότι ο γιος μας διέπραξε αυτές τις πράξεις παράλογης βίας και ότι ευθύνεται για αυτές τις απώλειες ζωών», ανέφερε η οικογένεια του Φάιζαλ Χουσάιν σε επιστολή της προς το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

«Παρότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να του προσφερθεί βοήθεια όλη του ζωή, που ήταν γεμάτη δυσκολίες και πόνο, δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι αυτό θα ήταν το καταστροφικό του τέλος», προστίθεται στη δήλωση της οικογένειας του δράστη του μακελειού της Κυριακής.

Η αστυνομία δεν κατονόμασε το κοριτσάκι και τη νεαρή που έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες του 29χρονου. Ένας τοπικός πολιτικός, ο Ναθάνιελ Έρσκιν-Σμιθ, γνωστοποίησε ότι η 18χρονη ήταν η Ρις Φάλον, που μόλις είχε τελειώσει το λύκειο κι ετοιμαζόταν να σπουδάσει νοσηλευτική.

«Η οικογένειά της είναι συντετριμμένη», τόνισε ο Έρσκιν-Σμιθ, και ζητεί από τους πάντες να σεβαστούν τις ιδιωτικές της στιγμές καθώς θρηνεί την «έξυπνη, παθιασμένη, γεμάτη ενέργεια» νεαρή που χάθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Ο ένοπλος αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς, διέφυγε και βρέθηκε νεκρός αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία. Έφερε τραύμα από σφαίρα, πρόσθεσαν οι αρχές, οι οποίες δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες. Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει σήμερα, ανέφερε η Μόνικα Χάντον, μια εκπρόσωπος της ομάδας ειδικών ερευνών της αστυνομίας, που ανέλαβε τη διενέργεια της έρευνας.

Μερικές ώρες μετά το μακελειό, ένας άνδρας με μαχαίρι συνελήφθη όταν αποπειράθηκε να επιτεθεί σε στρατιώτες με μαχαίρι στην πρωτεύουσα Οτάβα, περιστατικό που οι αρχές θεωρούν πως δεν έχει καμιά σύνδεση με αυτό στο Τορόντο. Το υπουργείο Άμυνας του Καναδά διευκρίνισε πως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανέφερε μέσω Twitter ότι «οι πολίτες του Τορόντο είναι δυνατοί, ανθεκτικοί και γενναίοι», πριν προσθέσει «θα είμαστε εκεί για να σας στηρίξουμε αυτή τη δύσκολη ώρα».

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με την οπλοκατοχή. «Γιατί χρειάζεται οποιοσδήποτε σε αυτή την πόλη να έχει όπλο καν;» διερωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Η επίθεση της Κυριακής ξαναφέρει στο επίκεντρο το όλο και πιο οξύ πρόβλημα των βίαιων επεισοδίων με τη χρήση όπλων στο Τορόντο και επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο τη συζήτηση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Από την αρχή της χρονιάς ως τα μέσα Ιουλίου, στο Τορόντο καταγράφηκαν 220 επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 27 ανθρώπους, έναντι 196 ανταλλαγών πυρών και 17 θανάτων όλο το 2017, κατά επίσημα στατιστικά στοιχεία.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου