Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Βράβευση του Νίκου Κοτζιά από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο

Τρίτη, 24 Ιουλίου, 2018

Κοίτα να δεις...

και εμείς... ακόμα να τον βραβεύσουμε!

Θα περιμένουμε την Παμακεδονική πρώτα
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κάλεσμα στο Ισραήλ να δώσει λύση στο παλαιστινιακό πρόβλημα, αλλά και στη Δύση να σταματήσει τη διγλωσσία και να εγγυηθεί την ασφάλεια του Ισραήλ, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ευχαριστήρια ομιλία που εκφώνησε στο πλαίσιο της βράβευσής του από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο (ΠΕΣ), που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.
Βράβευση με την οποία τιμήθηκαν για τη συμβολή στην προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά και την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τόσο ο ίδιος όσο και η Ελλάδα. Επρόκειτο για «ένα μικρό δώρο με μεγάλο συμβολισμό», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόντερ.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη
Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία του Κυπρίου ομολόγου του, Ιωάννη Κασουλίδη, και του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, μέλους του ΠΕΣ, ο οποίος θέλησε να δώσει το δικό του παρών στην εκδήλωση, ο κ. Κοτζιάς μίλησε με τη γλώσσα της λογικής, αλλά και της ευθύτητας που διακρίνει τον ίδιο και τον λόγο του.
«Σήμερα που το Ισραήλ είναι ισχυρό, οφείλει να δώσει λύση στο Παλαιστινιακό και να συμβάλει στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους με όρους φιλίας και ειρήνης» είπε, σημειώνοντας ότι ο παγκόσμιος συσχετισμός δυνάμεων σταδιακά μεταβάλλεται, ενώ τα αδιέξοδα πολλών Παλαιστινίων μπορούν να οδηγήσουν σε σκληρές συγκρούσεις. Για τους λόγους αυτούς, υπογράμμισε, ότι το Ισραήλ πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και ως το ισχυρότερο μέρος, «να έχει την πρωτοβουλία και να προωθήσει δίκαιες και με προοπτική λύσεις».

Σε αυτό όμως, όπως συμπλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, πρέπει να συμβάλει και η Δύση επιδεικνύοντας τις πραγματικές διαθέσεις της, και το κατά πόσο είναι διατεθειμένη να συμβάλει στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Θέση την οποία ο ίδιος έχει προτείνει στους ομολόγους του της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «αν θέλει η Δύση να πάψει να είναι δίγλωσση και υποκριτική, ας αποφασίσει να δημοσιοποιήσει ποια θα είναι η συμβολή και η συμμετοχή της στη λύση του Μεσανατολικού».
Ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η εύλογη κριτική που ασκείται στην ισραηλινή πολιτική δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι άρνησης του δικαιώματος ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ. Ούτε ότι είναι δυνατό, στο όνομα της κριτικής αυτής, να φτάνει κανείς στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, του «πιο αποτρόπαιου και χωρίς προηγούμενο εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας».
Διότι, όπως υπογράμμισε, «δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει ότι το Ισραήλ είναι μία λειτουργική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή» και «πατρίδα ενός λαού που έχει περάσει πολλά μέσα στην ιστορία και δικαιούται να υπερασπίζει τον εαυτό του έναντι της επανάληψης της ιστορίας. Αλλά αυτό οφείλει να το κάνει πάντα δημοκρατικά».
Σκιαγραφώντας τα κοινά σημεία της ιστορικής διαδρομής Ελληνισμού και Ιουδαϊσμού, ως θεμέλιων λίθων του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο πως η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς για τους Ισραηλινούς επενδυτές και τουρίστες.Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Επισήμανε ότι επιπλέον, η ελληνική διπλωματία έχει αναπτύξει πολλαπλές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας και τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας που εκτείνονται σε πλήθος θεμάτων.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου