Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Αποφασίστηκε η ονοματοδοσία του λιμένα Κατακόλου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης»


Ισχυρό brand name παγκόσμιας εμβέλειας και μοναδικής υπεραξίας αποκτά το λιμάνι του Κατακόλου, καθώς με απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και η οποία δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφασίζεται η ονοματοδοσία του λιμένα Κατακόλου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης».

Η απόφαση των δύο υπουργείων υιοθετεί αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου,  ύστερα από σχετική απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί από τον Aπρίλιο  2016, παρόντος και του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή.
Το Δ.Σ του Ταμείου είχε λάβει τότε την απόφαση να προτείνει την ονοματοδοσία στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον –γεννηθέντα στο Κατάκολο- αείμνηστο εφοπλιστή και δωρητή του Δημοτικού Μεγάρου Πύργου, Ιωάννη Λάτση, για την ευεργετική του προσφορά του στη γενέτειρά του, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα με τις υποτροφίες που προσφέρει το Ίδρυμα Λάτση.
Με την καθοριστική συμβολή του δικηγόρου Θεόδ. Αντωνόπουλου στη νομική θωράκιση, η απόφαση εστάλη στη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, επέδειξε ισχυρό ενδιαφέρον για την υλοποίηση του αιτήματος, θέτοντάς το επανειλημμένως στον υπουργό Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλή.
Μετά τη διευθέτηση του χρονίζοντος προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων, ο κ. Κουρουμπλής προώθησε σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο την πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, με αποτέλεσμα να υπερπηδηθούν οι δύσκολες διαδικασίες και να υπογραφεί τελικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση με το υπουργείο Εσωτερικών για την ονομασία του επινείου του Πύργου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης».
Όπως γίνεται αντιληπτό, το λιμάνι αποκτά ξεχωριστή αίγλη και κύρος, καθώς αναμένεται να εκτοξευθεί η αναγνωρισιμότητά του, εξέλιξη με σημαντικά οφέλη για την ηλειακή κοινωνία και οικονομία.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου