Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Αποφασίστηκε η ονοματοδοσία του λιμένα Κατακόλου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης»


Ισχυρό brand name παγκόσμιας εμβέλειας και μοναδικής υπεραξίας αποκτά το λιμάνι του Κατακόλου, καθώς με απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και η οποία δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφασίζεται η ονοματοδοσία του λιμένα Κατακόλου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης».

Η απόφαση των δύο υπουργείων υιοθετεί αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου,  ύστερα από σχετική απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί από τον Aπρίλιο  2016, παρόντος και του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή.
Το Δ.Σ του Ταμείου είχε λάβει τότε την απόφαση να προτείνει την ονοματοδοσία στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον –γεννηθέντα στο Κατάκολο- αείμνηστο εφοπλιστή και δωρητή του Δημοτικού Μεγάρου Πύργου, Ιωάννη Λάτση, για την ευεργετική του προσφορά του στη γενέτειρά του, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα με τις υποτροφίες που προσφέρει το Ίδρυμα Λάτση.
Με την καθοριστική συμβολή του δικηγόρου Θεόδ. Αντωνόπουλου στη νομική θωράκιση, η απόφαση εστάλη στη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, επέδειξε ισχυρό ενδιαφέρον για την υλοποίηση του αιτήματος, θέτοντάς το επανειλημμένως στον υπουργό Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλή.
Μετά τη διευθέτηση του χρονίζοντος προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων, ο κ. Κουρουμπλής προώθησε σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο την πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, με αποτέλεσμα να υπερπηδηθούν οι δύσκολες διαδικασίες και να υπογραφεί τελικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση με το υπουργείο Εσωτερικών για την ονομασία του επινείου του Πύργου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης».
Όπως γίνεται αντιληπτό, το λιμάνι αποκτά ξεχωριστή αίγλη και κύρος, καθώς αναμένεται να εκτοξευθεί η αναγνωρισιμότητά του, εξέλιξη με σημαντικά οφέλη για την ηλειακή κοινωνία και οικονομία.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου