Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018

Αποφασίστηκε η ονοματοδοσία του λιμένα Κατακόλου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης»


Ισχυρό brand name παγκόσμιας εμβέλειας και μοναδικής υπεραξίας αποκτά το λιμάνι του Κατακόλου, καθώς με απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, και η οποία δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφασίζεται η ονοματοδοσία του λιμένα Κατακόλου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης».

Η απόφαση των δύο υπουργείων υιοθετεί αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου,  ύστερα από σχετική απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί από τον Aπρίλιο  2016, παρόντος και του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή.
Το Δ.Σ του Ταμείου είχε λάβει τότε την απόφαση να προτείνει την ονοματοδοσία στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον –γεννηθέντα στο Κατάκολο- αείμνηστο εφοπλιστή και δωρητή του Δημοτικού Μεγάρου Πύργου, Ιωάννη Λάτση, για την ευεργετική του προσφορά του στη γενέτειρά του, η οποία συνεχίζεται έως και σήμερα με τις υποτροφίες που προσφέρει το Ίδρυμα Λάτση.
Με την καθοριστική συμβολή του δικηγόρου Θεόδ. Αντωνόπουλου στη νομική θωράκιση, η απόφαση εστάλη στη Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, επέδειξε ισχυρό ενδιαφέρον για την υλοποίηση του αιτήματος, θέτοντάς το επανειλημμένως στον υπουργό Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλή.
Μετά τη διευθέτηση του χρονίζοντος προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων, ο κ. Κουρουμπλής προώθησε σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο την πρόταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, με αποτέλεσμα να υπερπηδηθούν οι δύσκολες διαδικασίες και να υπογραφεί τελικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση με το υπουργείο Εσωτερικών για την ονομασία του επινείου του Πύργου σε «Λιμάνι Κατακόλου Ιωάννης Σπ. Λάτσης».
Όπως γίνεται αντιληπτό, το λιμάνι αποκτά ξεχωριστή αίγλη και κύρος, καθώς αναμένεται να εκτοξευθεί η αναγνωρισιμότητά του, εξέλιξη με σημαντικά οφέλη για την ηλειακή κοινωνία και οικονομία.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου