Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

Η κλιματική αλλαγή έφτασε, καύσωνας ψήνει τη Βόρεια Ευρώπη

Κυριακή, 29 Ιουλίου, 2018

Τραγικές οι συνθήκες στο Eurotunnel εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Βρετανία, με καθυστερήσεις πέντε ωρών, ενώ πολλά δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω προβλημάτων στον κλιματισμό.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο καύσωνας που ψήνει τη Βόρεια Ευρώπη έγινε πιθανότερος κατά δύο τουλάχιστον φορές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες των επιστημόνων. Τα συμπεράσματα των ερευνών μπορεί να είναι προκαταρκτικά αλλά σηματοδοτούν μια πραγματικότητα. Η κλιματική αλλαγή είναι αδιαμφισβήτητη. Οι επιστήμονες επί πολύ καιρό προέβλεπαν ότι η υπερθέρμανση του περιβάλλοντος αυξάνει τον αριθμό και την ένταση των καυσώνων με συμβάντα τα οποία θα είναι χειρότερα από τα παρόντα να εμφανίζονται κάθε δύο χρόνια μέχρι το 2040.
«Η λογική ότι η κλιματική αλλαγή θα το κάνει αυτό είναι αναπόφευκτη. Ο κόσμος γίνεται θερμότερος και οι καύσωνες σαν κι αυτόν που βιώνει η Βρετανία γίνονται συχνότεροι», λέει η Φριντερίκε Οτο, του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία είναι μέλος της κοινοπραξίας Παγκόσμια Καιρική Απόδοση η οποία πραγματοποίησε τη μελέτη. «Αυτό που μέχρι σήμερα εθεωρείτο ασυνήθιστα ζεστός καιρός θα γίνει συνηθισμένος και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό έχει ήδη συμβεί», δήλωσε. «Πρόκειται, λοιπόν, για κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστεί η κοινωνία. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να περιορίσουμε την αυξανόμενη πιθανότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μειώνοντας τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου όσο περισσότερο μπορούμε».
Η νέα ανάλυση είναι μια μελέτη απόδοσης της κλιματικής αλλαγής. Συγκρίνοντας τα ακραία καιρικά φαινόμενα με ιστορικές μετρήσεις και με πρότυπα ηλεκτρονικών υπολογιστών ενός κλίματος που δεν επηρεάζεται από τις εκπομπές του άνθρακα, οι ερευνητές μπορούν να διαπιστώσουν πόσο η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Oι ερευνητές ανέλυσαν τα αρχεία από τα θερμότερα τριήμερα σε επτά μετεωρολογικούς σταθμούς στη Βόρεια Ευρώπη, από την Ιρλανδία μέχρι την Ολλανδία και τη Σκανδιναβία όπου τα δεδομένα ήταν εύκολα προσβάσιμα.
«Διαπιστώσαμε ότι για τον μετεωρολογικό σταθμό στον απώτατο Βορρά, στον Αρκτικό Κύκλο, o παρών καύσωνας δεν έχει προηγούμενο στα ιστορικά αρχεία», τόνισε ο Γκερτ Γιαν βαν Ολντενμποργκ του Βασιλικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου της Ολλανδίας.
Σε ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη η ομάδα διαπίστωσε ότι η κλιματική αλλαγή είχε διπλασιάσει τις πιθανότητες για πολύ υψηλές θερμοκρασίες. «Μπορεί κανείς να δει τα δακτυλικά αποτυπώματα της κλιματικής αλλαγής στα τοπικά ακραία καιρικά φαινόμενα». «Είναι εκπληκτικό ότι πρόκειται για κάτι που μπορείς να το δεις σε τοπικό επίπεδο», τόνισε ο Βαν Ολντενμποργκ. Η Οτο τόνισε ότι αυτή η μελέτη έγινε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες όπου ζει ο κόσμος έτσι ώστε να εκπροσωπηθεί ο καύσωνας που ακριβώς αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν.
Σε συνθήκες καύσωνα ζει η Βρετανία. Η Βρετανία «ιδρώνει» κάτω από τον καυτό ήλιο και ο υδράργυρος ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, όπως αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. Προχθές καταγράφηκαν στη Βρετανία οι υψηλότερες θερμοκρασίες του έτους. Το θερμόμετρο έφτασε στους 37 βαθμούς και έχουν ξεσπάσει πολλές δασικές πυρκαγιές σε ολόκληρη την χώρα. Οι ταξιδιώτες που πρόκειται να διασχίσουν με τρένο τη σήραγγα της Μάγχης έπρεπε να δείξουν υπομονή, καθώς καταγράφηκαν καθυστερήσεις περίπου δύο ωρών εξαιτίας του κύματος καύσωνα που πλήττει τη Βρετανία. «Είναι μια πολύ φορτωμένη ημέρα, είναι μία ημέρα που πολλοί ξεκινούν τις διακοπές τους. Βρισκόμαστε εν μέσω καύσωνα και αυτό επιτείνει τα προβλήματα κλιματισμού στα τρένα μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Eurotunnel.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου