Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από πολίτη για τις πυρκαγιές

Ζητά απόδοση ποινικών ευθυνών

 

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση από πολίτη για τις πυρκαγιές
Απόδοση ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική ζητά ένας πολίτης με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε τη Δευτέρα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνη Λιόγα.

Την αναφορά κατέθεσε ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης , ο οποίος ζητεί παράλληλα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών για να ανατεθεί ο φάκελος σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Συγκεκριμένα η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου:
Α) αρμοδίου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής, αιρετών των Δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων έλαβαν χώρα οι «φονικές» πυρκαγιές την 23η Ιουλίου 2018.
Β) συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσης και κοινού δόλου, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού αυτουργού.

Γ) Και κάθε άλλου προσώπου ως προς το οποίο προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.

Ο κ. Σταμάτης ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί οι «αξιόποινες πράξειςαυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικού χαρακτήρα και εξαιρετικής φύσης:

1) ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή
2) πυρκαγιά από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος σε άνθρωπο, με επέλευση θανάτου κατά συρροή
3) έκθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο κατά συρροή
4) της παραβίασης οικοδομικών κανόνων, εξαιτίας των οποίων προήλθε ο θάνατος ανθρώπων και προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και άλλους ανθρώπους.
5) ή και άλλως της παράβασης καθήκοντος».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του απόστρατου αξιωματικού, ότι «κανένας αρμόδιος υπηρεσιακός παράγων δεν έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί, Ν. Βουτζάς και Μάτι, αντίθετα με διάφορες πρεσβείες που έστειλαν μαζικά e-mail, στους πολίτες τους, που ήξεραν ότι είτε κατοικούσαν, είτε παραθέριζαν στην περιοχή προκειμένου να την εκκενώσουν έγκαιρα».
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου