Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τόσκας: Ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε την παραίτησή μου

Δηλαδή όλα ήταν ΟΚ (οκέϋ).  Σκέψου να μην ήταν ΟΚ τότε ίσως οι νεκροί να ήταν εκατοντάδες... 

Κάτι έλεγαν για ελληνικό φιλότιμο.  Πάει και αυτό;

Τόσκας: Ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε την παραίτησή μουΟ αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για σοβαρές ενδείξεις περί εμπρησμού σε Κινέτα και Νταού Πεντέλης - Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος υποστήριξε ότι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης του Ματιού - Τζανακόπουλος: Δεν ήταν δυνατό να γίνει εκκένωση του οικισμού
Την υποβολή της παραίτησής του στον πρωθυπουργό μετά τα τραγικά γεγονότα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως τόνισε ο κ. Τόσκας, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του, λέγοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει ενωμένη τη μάχη της. 

«Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την "ώρα της πάλης συνεχίζουμε" και δεν την έκανε δεκτή», ανέφερε ο υπουργός.

Για τις ενδείξεις περί εμπρησμού τόσο στο μέτωπο της Κινέτας, όσο και αυτό που ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και πέρασε στην Καλλιτεχνούπολη και κατέληξε στο Μάτι, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι υπάρχουν μαρτυρίες, οι οποίες εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές. 

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση. Υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Σε ό,τι αφορά στα ενδεχόμενα λάθη ή ολιγωρίες, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι επιχειρησιακά δεν έγιναν μεγάλα λάθη και γενικά έγιναν σωστές ενέργειες που απέτρεψαν μεγαλύτερες απώλειες. Ο ίδιος μίλησε για επιχείρηση σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, που δεν έχουν καταγραφεί στο παρελθόν σε χερσαίο χώρο.


Εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική



Απαντώντας στη συνέχεια, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτήρης Τερζούδης υποστήριξε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ματιού.

Στις διαδικασίες εκκένωσης της περιοχής, αναφέρθηκε και ο υπαρχηγός Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης, τονίζοντας ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου είναι αρκετά δύσκολη. 

Για το ίδιο ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να πραγματοποιηθεί η εκκένωση του οικισμού του Ματιού μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που επικράτησε το φαινόμενο στην περιοχή. 

Υπερήφανος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Υπερήφανος για την αντιμετώπιση της κατάστασης από τις αστυνομικές δυνάμεις δήλωσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Μαραθώνος, ο κ. Τσουβάλας τόνισε πως ο δρόμος έκλεισε για την είσοδο των οχημάτων στο χώρο της πυρκαγιάς στις 18:13, όταν το πύρινο μέτωπο πέρασε προς την Κυανή Ακτή στις 18:22. 


Τζανακόπουλος: Εντολή Τσίπρα να μην μείνει τίποτε αναπάντητο

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην έναρξη της έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Στρατό και τις άλλες διοικητικές αρχές να εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να δίνουν τη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών που οδήγησαν στον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, παράλληλη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρχών είναι να διερευνήσουν ενδελεχώς τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να ενημερώνουν τους πολίτες για την πορεία των ερευνών.

Ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε πριν από λίγο υπό τον πρωθυπουργό διυπουργική επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που συνέλεξαν όλες οι αρμόδιες αρχές για τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών, μετά από εντολές που είχε δώσει.

Ανέφερε ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος επικοινώνησε με σύμμαχες χώρες και ζήτησε στοιχεία τόσο από δορυφόρους όσο και από UAV προκειμένου να εξακριβωθούν με ακριβή τρόπο τα στίγματα των πρώτων εστιών φωτιάς τόσο στην Κινέτα όσο και στο Νταού Πεντέλης.

Επίσης είχε δώσει εντολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να ενεργοποιήσει τον ΕΛΔΟ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από ευρωπαϊκά και διεθνή δορυφορικά συστήματα.

Κατόπιν της συλλογής όλων των πληροφοριών αξιολογήθηκαν τα πρώτα στοιχεία και ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού να ελέγξουν τα σημεία.

Τα κλιμάκια επιβεβαίωσαν τα στοιχεία των δορυφόρων καθώς βρήκαν τα ίχνη των εστιών από όπου ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, ακριβώς εκεί που τα στίγματα των δορυφόρων έδωσαν τις σχετικές πληροφορίες. Πρόσθεσε ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει έρευνες οι οποίες συνεχίζονται.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί σχετικός φάκελος με τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινμή συνέντευξη Τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Τα στοιχεία παρουσίασαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε πως έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες και εμπρησμό.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου