Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Αμεση ανάλυση: Μισή απολογία με βίλες και φαντάσματα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Του Μιχάλη Τσιντσίνη  
Έπρεπε κάτι να κάνει. Έπρεπε να διαλύσει την εντύπωση, που άφησε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ότι η κυβέρνησή του εργάζεται πρωτίστως για να αποφύγει το πολιτικό κόστος. Ότι, προκειμένου να αποφύγει το κόστος, επιστράτευσε μέχρι και τις κεφαλές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ως πολιτικούς συνηγόρους της.
Για να περιορίσει την πολιτική ζημιά, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ταπεινά, απολογητικά, λέγοντας ότι αναλαμβάνει «ακέραια την πολιτική ευθύνη». Αφιέρωσε όμως την υπόλοιπη ομιλία του για να υποσκάψει αυτή τη διακήρυξη. Για να διασπείρει τις ευθύνες και να τις συσκοτίσει.
Ναι, ο Πρωθυπουργός ανέλαβε ρητορικά την ευθύνη. Αλλά για την ίδια την επιχείρηση που άφησε 87 νεκρούς δεν άσκησε καμία κριτική. Ποιος φταίει, σύμφωνα με τον Τσίπρα, αν όχι η αποτυχία της πολιτικής προστασίας, γι αυτό που έγινε στο Μάτι;
Φταίνε, βεβαίως, οι προηγούμενοι. Οι περιλάλητες «διαχρονικές στρεβλώσεις» που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πρόλαβαν να θεραπεύσουν γιατί έδιναν «τη μάχη κατά της ανθρωπιστικής καταστροφής» που προκάλεσαν τα Μνημόνια.
Φταίνε αυτοί που έχτισαν «βίλες στην άμμο». Κλιμακώνοντας το «κατηγορώ» του Καμμένου κατά των πυροπαθών, ο Τσίπρας ενοχοποίησε για την καταστροφή τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, δίνοντας στο ανάθεμα και ταξικό χαρακτήρα.
Φταίνε τα «σκοτεινά κέντρα». Ο Πρωθυπουργός αποκήρυξε μεν τα σενάρια συνωμοσίας. Αλλά την επόμενη στιγμή τα υποδαύλισε, αφήνοντας υπόνοιες ότι κάποιοι, που λογοδοτούν σε αόρατα κέντρα, μπορεί να «απειλήσουν την κοινωνική συνοχή». Μπορεί να απειλήσουν την προγραμματισμένη «ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας». Το ζήτημα της πολιτικής προστασίας μεταμφιέστηκε έτσι, δια των υπαινιγμών, σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας.
Δεν φταίνε οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Δεν φταίνε οι υπουργοί του. Δεν φταίει τόσο ο ίδιος και η κυβέρνησή του, όσο το κράτος που κληρονόμησαν και ένας νέος, ακατανόμαστος εξωτερικός εχθρός. Ένα φρέσκο φάντασμα.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου