Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Χρύσα Σπηλιώτη: Θρήνος για τη γνωστή ηθοποιό - Ταυτοποιήθηκε η σορός της

Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018

Η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη που περιλαμβάνονταν στη λίστα με τους αγνοούμενους από τη φονική πυρκαγιά είναι νεκρή.
Η σορός της ταυτοποιήθηκε σήμερα, ενώ τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε μέσω της σελίδα της στο Facebook η φίλη της και ηθοποιός Αννέτα Παπαθανασίου.
Χρύσα Σπηλιώτη: Θρήνος για τη γνωστή ηθοποιό - Ταυτοποιήθηκε η σορός της«Αγαπημένοι μου φίλοι σήμερα η εδώ και 32 χρόνια κολλητή μου φίλη, Χρύσα Σπηλιώτη ταυτοποιήθηκε και είναι πια επίσημα νεκρή».

Πριν από λίγες ημέρες είχε ταυτοποιηθεί και η σορός του συζύγου της Δημήτρη Τουρνάβιτη, με το DNA της κόρης του Αλίκης.

Ποια ήταν 

Η Χρύσα Σπηλιώτη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και θεατρική συγγραφέας. Ηταν αναμεσα στα δεκαδες θυματα των φονικων πυρκαγιων της Δευτερας 23 Ιουλιου 2018. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στην Γαλλία και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ηθοποιός. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του "Ανοιχτού Θεάτρου" του Γιώργου Μιχαηλίδη όπως και του "Θεάτρου της Άνοιξης".
Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση το 1997 στην τηλεοπτική σειρά «Καρέ της ντάμας» του Mega. Από τότε είχε εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Στο θέατρο είχε συνεργαστεί με γνωστούς σκηνοθέτες όπως οι Μίνως Βολανάκης, Γ. Σεβαστίκογλου κ.ά. αλλά και με διάφορα θέατρα όπως το "Θέατρο του Νότου", το "Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας", το "Εθνικό Θέατρο" και την "Ελεύθερη Σκηνή".
Είχε διδάξει υποκριτική στην δραματική σχολή του Διομήδη Φωτιάδη και θεατρικό παιχνίδι σε νηπιαγωγεία και σε δημοτικά σχολεία της Αττικής. Είχε επίσης διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Κεντρικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
Επί τρία χρόνια παρουσίαζε το καθημερινό τηλεοπτικό νηπιαγωγείο της ΕΡΤ "Γύρω γύρω όλοι", γράφοντας παράλληλα τα κείμενα των εκπομπών.
Έγραψε και παρουσίασε στην ΕΡΤ, σε συνεργασία με την Αννέτα Παπαθανασίου και την Ολυμπία Μπασκλαβάνη, την παιδική σειρά "Φώτα παρακαλώ". Έγραψε και παρουσίασε την παιδική σειρά της ΕΡΤ "Μπουρμπουλήθρες", το παιδικό θεατρικό έργο "Στη Χώρα του Καρνάβαλου", παραμύθια για την ραδιοφωνική σειρά του 2ου προγράμματος της ΕΡΤ "Και όνειρα γλυκά", την ραδιοφωνική σειρά "Χίλιες νύχτες και ένας Νασρεντίν", που παρουσιαζόταν επί τρία χρόνια από την ελληνική ραδιοφωνία.

Ως σεναριογράφος, υπέγραψε το σενάριο του τηλεοπτικού σίριαλ "Την κατάλληλη στιγμή", το οποίο προβλήθηκε από την ΕΡΤ.
Από το 1997 ασχολήθηκε με την συγγραφή θεατρικών κειμένων και παιδικών βιβλίων. Περισσότερα από δέκα έργα της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες ξένες γλώσσες ενώ έχουν ανεβεί σε θεατρικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Κροατία, Ολλανδία) ; μεταξύ των οποίων τα Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;, Σκωτσέζικο ντους, Αγκά-σφι και φι, Με διαφορά στήθους, Φωτιά και νερό, Ποιος κοιμάται απόψε; και Το μάτι της τίγρης.
Τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δωδώνη, Καστανιώτης και Σοκόλης-Κουλεδάκης. Η συλλογή διηγημάτων της Χαμένο δίκιο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσσες και στην Πολωνία εμπεριέχεται στην Επίτομη Ανθολογία Ελληνικών Έργων Z Parnasu I Olimpu. Το Φωτιά και νερό έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και έχει ανέβει στο θέατρο Tristan Bates Theatre της Αγγλίας.
Είχε σκηνοθετήσει το Ποιος κοιμάται απόψε; στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης και το Αγκά-σφι και φι σε δυο διαφορετικές παραστάσεις (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Αθήνα Altera Pars).
Ήταν παντρεμένη με τον πρώην πρωταθλητή του Παναθηναϊκού στο μοντέρνο πένταθλο Δημήτρη Τουρναβίτη ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά.

Τηλεοπτικές σειρέςΚόντρα στον άνεμο - ΕΡΤ (1980)
Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία - ΕΡΤ2 (1984)
Φώτα παρακαλώ - ΕΤ1 (1988)
Θυσία - ΑΝΤ1 (1991)
Κωστής Παλαμάς - ΕΤ1 (1993)
Οι αγνοημένοι: Το πέρασμα - ΑΝΤ1 (1994)
Χαραυγή - Mega (1994)
Μαγική νύχτα: Αντιαλκοολική Α.Ε. - ΕΤ1 (1995)
Το καρέ της ντάμας - Mega (1997)
Το χρήμα στο λαιμό σας - ΕΤ1 (1997)
Φύγαμε - Mega (1999)
Έρωτας όπως έρημος - ΝΕΤ (2003)
Αγνώστου διαμονής - ΕΤ1 (2006)
Η κατάλληλη στιγμή - ΝΕΤ (2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου