Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Φονική πυρκαγιά - Μάτι: 25 οι αγνοούμενοι σύμφωνα με την Πυροσβεστική - Δεν αποσαφηνίζεται ο αριθμός των νεκρών
Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018

Χρειάστηκε σχεδόν μια βδομάδα για την Πυροσβεστική προκειμένου να ανακοινωθεί ο επίσημος αριθμός των αγνοούμενων.

Τελικά μετά από 6 μέρες, αγωνία και ποικίλες αντιδράσεις η Πυροσβεστική προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποίησε πως ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανέρχεται σε 25.
Ωστόσο, οι ελπίδες για τους αγνοούμενους έχουν χαθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, θα θεωρούνται ότι είναι αγνοούμενοι, με αποτέλεσμα να μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο αριθμός των νεκρών να αγγίξει ακόμα και τους 110, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες μία εβδομάδα μετά.

Ο αριθμός των αγνοουμένων θεωρούνταν ένα δύσκολο έργο για την Πυροσβεστική δεδομένου του αλαλούμ που επικρατούσε μεταξύ των υπηρεσιών αυτές τις ημέρες.
Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη, ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ολοκληρώσει την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ 28 σοροί ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση (μπορεί να περιέχουν παραπάνω από ένα DNA έκαστος ή περισσότεροι σάκοι να έχουν ένα DNA).
Στη συνέχεια αποκάλυψε πως τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής κατέληξαν, ωστόσο δεν αποσαφήνισε αν αυτοί έχουν υπολογιστεί στον αριθμό των νεκρών που είχε δώσει νωρίτερα η πυροσβεστική, ή αν προστίθεται στον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα θυμάτων και αν οι τέσσερις περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των θυμάτων ή αν πρόκειται για νέους νεκρούς.

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικης από τη διαδικασία και τη ταυτοποίησης προκύπτει ότι: Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν τέσσερα άτομα τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας». 

Διευκρινιστική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής 
Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους. 
Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενοι. 


Μόνο διαδικτυακά μέχρι τώρα
Απαράδεκτο είναι επίσης πως η μόνη προσέγγιση για τους αγνοούμενους ήταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν.
Την ίδια ώρα κατά πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί 59 σοροί μέχρι αυτή την ώρα ενώ ακόμη σπεύδουν συγγενείς προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA αφού η διαδικασία των ταυτοποιησεων συνεχίζεται και σήμερα.
Να σημειώσουμε επίσης πως δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των ειδικών συνεργείων μέσα σε όλα τα καμμένα σπίτια, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν εκεί ή σε άλλα σημεία νεκροί.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου