Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2018

  • Οργή κατοίκων: Έκαναν νεκροταφείο το Μάτι και δεν παραιτήθηκε κανένας . Το αίσθημα απόγνωσης έχει αρχίσει πλέον να δίνει τη θέση του στο αίσθημα οργής που κατακλύζει τους κατοίκους του οικισμού Μάτι που καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τη φονική πυρκαγιά. 
  • Αυτά είναι τα δορυφορικά συστήματα που αξιοποίησαν ΕΛΔΟ και πυροσβεστική. Ο ΕΛΔΟ, αξιοποιώντας τις παρεχόμενες εικόνες από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς δορυφόρους έδωσε στην Πυροσβεστική στοιχεία για την πιθανή έναρξη καθώς και για την εξέλιξη των πυρκαγιών. 
  • Ολοκληρώνονται οι νεκροτομές. Σοκαρισμένοι οι ιατροδικαστές από τις εικόνες. Σε βαρύ και ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα συνεχίζονται οι νεκροτομές των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. 
  • Προσφορά 5 εκατ. ευρώ στους πυρόπληκτους από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με ευαισθησία και υπευθυνότητα, στέκεται αρωγός στους κατοίκους της Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, προσφέροντας 5.000.000 ευρώ για τη στήριξη τόσο των κατοίκων όσο και για την αποκατάσταση των υποδομών στις πληγείσες περιοχές. 
  • Στον άνεμο και σε πιθανό εμπρησμό ρίχνει την ευθύνη η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη εκκένωση των παραλιακών οικισμών που καταστράφηκαν, και όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι. 

Κόσμος

  • Τουρκία προς Τραμπ: Κανείς δεν μας δίνει εντολές, ούτε μας απειλεί. Σκληρή απάντηση στις απειλές της Ουάσιγκτον σχετικά με τον πάστορα Μπράνσον έδωσε η Άγκυρα. .
  • Πακιστάν: Ο Ιμράν Χαν δήλωσε νικητής στις εκλογές εν μέσω έντασης. «Τα καταφέραμε. Μας δόθηκε η εντολή» δήλωσε ο πρώην αθλητής του κρίκετ, ενώ η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων έχει καθυστερήσει και ενώ οι αντίπαλοί του κάνουν λόγο για νοθεία. 
  • Ο Τραμπ απειλεί την Τουρκία με «μεγάλες κυρώσεις» λόγω του πάστορα Μπράνσον. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κλιμακώνουν την πίεση στο καθεστώς Ερντογάν για τον κρατούμενο πάστορα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για στήριξη του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016. 
  • Πτήση της Air China επέστρεψε στο Παρίσι μετά από τρομοκρατική απειλή . Η πτήση CA876 της Air China η οποία απογειώθηκε από την Γαλλική Πρωτεύουσα με προορισμό το Πεκίνο υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ μετά από τρομοκρατική απειλή. 
  • Πενς: Κυρώσεις αν η Τουρκία δεν ελευθερώσει τον κρατούμενο πάστορα. Mε σοβαρές κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ την Τουρκία αν η τελευταία δεν προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα που κρατείται σε τουρκικές φυλακές με την κατηγορία της εμπλοκής σε τρομοκρατικές ενέργειες και στο αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016. 

Πολιτική

  • Θλιβερό σόου καταγγέλλει η αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Τόσκα. Πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πολιτικούς που είναι και ανίκανοι και περήφανοι μετά από τραγωδία, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. 
  • Τόσκας: Έθεσα την παραίτησή μου στον Τσίπρα. Υπόνοιες για εμπρησμό στο Μάτι. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δεν βλέπει σοβαρά επιχειρησιακά λάθη στην διαχείριση της κρίσης. 
  • Επικοινωνία Μητσοτάκη με Τσίπρα με πρόταση για τον πυροσβεστικό στόλο. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε στον πρωθυπουργό κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος συντήρησης των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής, ή να βοηθήσει στην αγορά άλλων. Έστειλε επίσης επιστολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας ευρωπαϊκή στήριξη. 
  • Σπίρτζης: Υπάρχουν ευθύνες για τις φωτιές και θα αποδοθούν. Από τις αυτοψίες των μηχανικών έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα μέχρι στιγμής 1.218 σπίτια. 
  • Απέσυραν την τροπολογία αυξήσεων στις ΔΕΚΟ μετά την κατακραυγή. Κακή διατύπωση επικαλέστηκε η Κατερίνα Παπανάτσιου για να δικαιολογήσει την κυβερνητική οπισθοχώρηση μετά τα πυρά κομμάτων και πολιτών για την κατάθεση της τροπολογίας εν μέσω εθνικού πένθους. Δήμας (ΝΔ): "Ντροπή! Οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη". 

Οικονομία

  • Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,9 δισεκ. ευρώ. Το ανώτατο όριο του ELA διαμορφώνεται πλέον στα 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ. 
  • Το Facebook έχασε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια μέσα σε λίγα λεπτά. Οι δυσοίωνες προβλέψεις του Facebook για τα έσοδα του έτους προκάλεσαν μια από τις μεγαλύτερες πτώσης μετοχής στην νεότερη ιστορία της Γουόλ Στριτ. 
  • Ο Ντράγκι κλείνει το παράθυρο για ένταξη της Ελλάδας στο QE. Χωρίς την ειδική προστασία που παρέχει το Μνημόνιο τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι δυνατόν να γίνουν δεκτά στο πρόγραμμα αγορών, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις καταστροφές από τις πυρκαγιές στην Αττική. 
  • Η Κίνα δείχνει τη δύναμής της βυθίζοντας συμφωνία $44 δισεκατομμυρίων. Η απόφαση του Πεκίνου να μην εγκρίνει την συμφωνία στον χώρο των τσιπ κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινώσει το κλίμα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εν μέσω της σινο-αμερικανικής εμπορικής διαμάχης. 
  • Η Mattel καταργεί 2.200 θέσεις εργασίας. Η αμερικανική παιχνιδοβιομηχανία Mattel, ιδιοκτήτρια της εμβληματικής κούκλας Barbie, ανακοίνωσε την κατάργηση 2.200 θέσεων εργασίας παγκοσμίως μετά τα τριμηνιαία αποτελέσματα που κατέγραφαν μεγάλες οικονομικές απώλειες. 

Αθλητισμός

  • Έλαμψε, αλλά δεν άντεξε ο Αστέρας. Μπορεί να προηγήθηκε 0-2 στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Αστέρας Τρίπολης λύγισε στο δεύτερο μέρος και δέχθηκε τρία γκολ από τη Χιμπέρνιαν για να ηττηθεί 3-2 στη Σκωτία. 
  • Ατρόμητε, είσαι παλικάρι!. Ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει 4-0, από τις «γκέλες» του και το χατ τρικ του Σαβίτσκι, αλλά επέστρεψε με εμφατικό τρόπο, μειώνοντας τελικά σε 4-3 και με νίκη στη ρεβάνς στο Περιστέρι, προκρίνεται αυτός. 
  • Σαρωτικές Ελληνίδες, πέρασαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού!. Με μια ακόμα τεράστια εμφάνιση, η Εθνική πόλο γυναικών διέλυσε την οικοδέσποινα Ισπανία (11-9)και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης! 
  • Τούμπα: Επίθεση σε οδηγό ΟΑΣΘ από αγνώστους μετά το χθεσινοβραδινό αγώνα . Επίθεση εις βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ από αγνώστους που έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης. 
  • ΠΑΟΚ να 'σαι και... μη φοβάσαι!. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων δείχνοντας να «καθαρίζει» την πρόκριση, όμως δέχθηκε ένα... φθηνό γκολ και μετά το 2-1 επί της Βασιλείας, καλείται να παρουσιαστεί σοβαρός στη ρεβάνς για να περάσει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου