Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Τους 80 έφθασαν οι νεκροί: Πόρτα-πόρτα ψάχνουν οι διασώστες για αγνοούμενους

Στους 80 οι νεκροί στην Ανατολική Αττική

Σπίτι - σπίτι ψάχνουν οι ομάδες διάσωσης για τυχόν αγνοούμενους γύρω από τα αποκαΐδια που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα της Ανατολικής Αττικής.

Η λίστα με τους συνανθρώπους μας, κατοίκους και παραθεριστές στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα, που υπό εφιαλτικές συνθήκες άφησαν την τελευταία τους πνοή από τις φλόγες της πυρκαγιάς, τις αναθυμιάσεις από τους καπνούς ή και την απέλπιδα πτώση τους στη θάλασσα, έφθασε τους 80, καθώς μετά την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για 79 νεκρούς άλλος ένας άνθρωποςμ θύμα των φονικών πυρκαγιών κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται -σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας- για 84χρονο, που έφερε σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλο μέρος του σώματός του.

Οι διασώστες σπάνε τις πόρτες αναζητώντας αγνοούμενους. Ο κατάλογος με τους νεκρούς πολύ δύσκολα θα κλείσει σ αυτό το επίπεδο, αφού οι ομάδες διάσωσης μιλούν για 60 με 100 αγνούμενους.
Οι συγγενείς των αγνοούμενων περνούν δραματικές ώρες καθώς δεν βρίσκουν απαντήσεις στα ερωτήματα για την τύχη των προσφιλών τους προσώπων που τους ταλανίζουν.


Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου έχει εκφράσει κατ’ επανάληψιν τους φόβους του για δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων, καθώς είναι πολλά τα καμένα σπίτια και ξενοδοχεία που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη.

Η εικόνα στα νοσοκομεία σήμερα

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, 71 ενήλικες, εκ των οποίων 10 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, και 11 παιδιά (τα περισσότερα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο σήμερα) εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Στο μεταξύ, ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων συγκρότησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες

Από το μεσημέρι της Δευτέρας το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας απηύθυνε έκκληση για αίμα για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Στα μεγάλα νοσοκομεία δημιουργήθηκαν ουρές από απλούς πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Συγκινητική υπήρξε και η ανταπόκριση δεκάδων πολιτών αλλά και εταιρειών στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τη συλλογή τροφίμων για τα θύματα της πυρκαγιάς.
Οργανώσεις, δήμοι και δημόσιοι φορείς έχουν ανακοινώσει σημεία όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν τα είδη που επιθυμούν.
Η τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής είναι διαθέσιμη για όποιον χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες, ενώ οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στους δήμους.
Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει για τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς και γάλατα.

Τέσσερις συλλήψεις

Στο μεταξύ συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην περιοχή του Νέου Βουτζά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ τέσσερα άτομα ηλικίας 22, 25,26 και 26 ετών οι οποίοι είχαν διαρρήξει οικία στην περιοχή και είχαν αφαιρέσει αντικείμενα.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου