Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Εθνική οδύνη: Τραγικός ο απολογισμός των φονικών πυρκαγιών – Στους 85 οι νεκροί



 Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2018

Στους 85 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατέληξε ένας άνδρας 73 ετών, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.
Άγνωστος παραμένει δυστυχώς ο αριθμός των αγνοουμένων.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Τετάρτη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.
Οι συγγενείς των θυμάτων προσέρχονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί (από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ.) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που ακολουθείται για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΠΥ, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 57 τραυματίες, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ, καθώς και τέσσερα παιδιά, των οποίων η κλινική εικόνα είναι καλή και ενδέχεται εντός της ημέρας να λάβουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύονται 34 εγκαυματίες εκ των οποίων 28 σε θαλάμους και 6 στη ΜΕΘ, στο «Σισμανόγλειο» νοσηλεύονται 13 εκ των οποίων 8 εγκαυματίες στις κλινικές, 4 καρδιολογικά περιστατικά από τις φωτιές (2 στην Καρδιολογική Μονάδα και 2 στην Καρδιολογική κλινική) και 1 ασθενής νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, στο ΚΑΤ νοσηλεύονται 8 εκ των οποίων 4 στις κλινικές και 3 στη ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» νοσηλεύονται 11 εκ των οποίων 9 στη ΜΑΦ του «Λάτσειου»και 2 στη ΜΕΘ.
Η κατάσταση πολλών εκ των νοσηλευομένων στις Μονάδες είναι σοβαρή.
Τέλος, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται 4 παιδάκια, τα τρία θα πάρουν εξιτήριο σήμερα.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.
Διευκρινίζεται ότι στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.
«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου από τις 8:00 έως τις 20:00 για να ενημερωθούν για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ταυτοποίηση των σορών.
Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί πάνω από 60 σοροί, με τη σχετική διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγνώριση των θυμάτων πραγματοποιείται με τη μέθοδο της μακροσκοπικής διαδικασίας και του DNA.
Με την επιχείρηση απομάκρυνσης των καμένων αυτοκινήτων να κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, η αγωνία για τον εντοπισμό των αγνοούμενων κορυφώνεται. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αγνοούμενων παραμείνει αδιευκρίνιστος μέχρι να ολοκληρωθεί η αναγνώριση και ταυτοποίησης των σορών.
Την ίδια στιγμή, ειδική ομάδα ιατροδικαστών για την αναγνώριση και ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Αττική συγκρότησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αγώνας δρόμου για ταυτοποίηση
Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίσσονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, όπου μεταβαίνουν οι συγγενείς των αγνοουμένων αλλά και των θυμάτων, άλλοι για να αναγνωρίσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα και άλλοι αναζητώντας τα ίχνη τους, καθώς δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Ανείπωτος ο πόνος εκείνων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και καλούνται να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των σορών.
Στο νεκροτομείο βρέθηκαν γονείς παιδιών και ενήλικων που αγνοούνται, ωστόσο κάποιοι από αυτούς, γνωρίζοντας ότι θα τους αντικρίσουν νεκρούς.
Οι ιατροδικαστές κάνουν αγώνα δρόμου και μίλησαν για «πρωτοφανείς εικόνες» και εξέφρασαν την ελπίδα ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών ο Νίκος Καρακούκης χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την κατάσταση με τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές. Σε δηλώσεις του περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισαν οι ιατροδικαστές με τους νεκρούς από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, έκανε λόγο για μαζική καταστροφή. Όπως είπε, τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους επειδή κάηκαν μέσα στις φλόγες ή πνίγηκαν στη θάλασσα.
Πύρινα μέτωπα σε Γεράνεια Όρη, Νέα Μάκρη και Ζάκυνθο
Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα στα Γεράνεια Όρη που κατέκαψαν τις προηγούμενες ημέρες την Κινέτα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στη περιοχή Ριζάρη στη Νέα Μάκρη, ενώ φωτιά ξεσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στη περιοχή της Λιθάκιας Ζακύνθου.
Σύμφωνα με το τελευταίο χθεσινοβραδινό ανακοινωθέν του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα καθώς έχουν ανακοπεί τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχείρησαν συνολικά εκ περιτροπής 14 Ε/Π και 11 Α/Φ.
Πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε δασική έκταση στη περιοχή της Λιθάκιας Ζακύνθου.
Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλη έκταση, αλλά βρισκόταν μακρυά από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούσαν για την κατάσβεσή της έξι οχήματα με 12 άντρες. Η περιοχή είχε δοκιμαστεί πέρυσι κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που είχαν κάψει το νησί της Ζακύνθου.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα και σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στην περιοχή Ριζάρη στη Νέα Μάκρη. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στην περιοχή Μόντε Σμίθ της Ρόδου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη στις 18:04 καθώς και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοίλα Αλεξανδρούπολης που εκδηλώθηκε στις 16:00 αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου