Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας: Αίμα για τους τραυματίες και βοήθεια να ξανακτιστεί το ορφανοτροφείο που κάηκε ολοσχερώς

Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2018

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη ανοικτή σύσκεψη για το πως να βοηθήσουν τραυματίες και να συνεισφέρουν να ξανακτιστεί το
Λύρειο Ορφανοτροφείο – ίδρυμα που κάηκε από την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρα/Κυριακής στην Ανατολική Αττική.

Λύρειο Ιδρυμα : Αστεγα 65 ορφανά παιδιά μετά την καταστροφική πυρκαγιά
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λόγο του θέματος οι παρόντες και παρούσες ήταν φανερά επιρεασμένοι.




Η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 8:00μμ με την συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Προέδρων και αξιωματούχων Συλλόγων, Πρώην Προέδρων της Ομοσπονδίας (Δ. Τσούμπανος, Δ. Παπασλής, Ε. Βιδάλη, Ε. Παπασλή, Μ. Αθανασόπουλος) αλλά και άλλων ομογενών καθ' ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε με διορία μόλις μίας ημέρας ήταν ανοικτή στον Ελληνισμό της Νέας Αγγλίας.  Από τα ΜΜΕ της περιοχής παρευρέθηκε ο κ. Τάκης Κακριδάς από το Voice of America, η κ. Βιδάλη από το ΒΝΝ και το paneliakos.com.  

Προσευχή ανέπεμψε ο πατήρ Κωνσταντίνος Μανέτας, ιερατικός προϊστάμενος της Κοινότητας/Ενορίας του Somerville και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα δεκάδες ανθρώπινα θύματα.
Ακολούθησε η αναφορά του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά ο οποίος αφού ευχαρίστησε το ακροατήριο είπε: Είμαστε εδώ όχι για να επιρρίψουμε ευθύνες αυτή τη στιγμή αλλά για να συζητήσουμε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους τραυματίες-θύματα.  Σας παρακαλώ να πάρετε το λόγο και να δώσετε τη γνώμη σας πάνω στο θέμα βοήθειας.

Αμέσως διάβασε e-mail που του έστειλε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου το οποίο προερχόταν από Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος

Το λόγο πήραν ένας ένας οι παρευρισκόμενοι και πολλές ιδέες έπεσαν στο τραπέζι. Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν σε διάφορους εράνους που γίνονται από οργανώσεις και ιδρύματα όπως η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η ΑΧΕΠΑ, το Hellenic Initiative...

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε το ακροατήριο ότι παρότρυνση των φορέων στην Ελλάδα δεν είναι να σταλούν τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμός γιατί έχουν προσφέρει ήδη και είναι αρκετά.
Μία από τις προτάσεις ήταν όπως κινητοποιηθεί η Ομογένεια της Βοστώνης και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό να γίνει Αιμοδοσία αμέσως και να σταλεί στην Ελλάδα. Η πρόταση πέρασε.  
Μία άλλη πρόταση που πέρασε ήταν να συγκεντρωθούν προσφορές για να κτιστεί και λειτουργήσει το Λύρειο Ίδρυμα ΄που 65 ορφανά παιδιά έμειναν άστεγα μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
Αμέσως σχηματίστηκαν Επιτροπές Δράσεως οι οποίες αναλαμβάνουν υποχρεώσεις και διεκπεραίωση αμέσως.
Η συνεδρίαση τελείωσε στις 9:45μμ.

Φωτογραφία ΑΠΕ - 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου