Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Οργή λαού κατά Καμένου: Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα - Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού

Παρασκευή, 27 Ιουλίου, 2018

Ο υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική

 Οργή λαού κατά Καμένου: Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα - Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού
Αντιμέτωπος με την οργή των πολιτών βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

Ο υπουργός είχε έντονο διάλογο με κατοίκους στο Μάτι, οι οποίοι του έλεγαν πως αφέθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς.

«Αφήσατε να καεί κόσμος τζάμπα. Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», του είπε κάτοικος που έχασε το σπίτι της στο Μάτι θέτοντάς του σειρά ερωτημάτων: «Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;»

Μια κοπέλα, κλαίγοντας φώναξε στον Πάνο Καμμένο: «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε». «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;» Αμήχανος ο κ. Καμμένος ψέλισε «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».

Σε σύσκεψη που έγινε, νωρίτερα, στο δημαρχείο της Ραφήνας, ο κ. Μπουρνούς ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του- 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.

Ο δήμαρχος Ραφήνας ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό να διαθέσουν βρεφονηπιοκόμους, ώστε να στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με σκοπό να ξεφύγουν από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για την ανοικοδόμηση του κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Βουτζά.

Τέλος, ο κ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Ο υπουργός Άμυνας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι πρόθεση του υπουργείου Άμυνας είναι να συμβάλει στην πλήρη ανοικοδόμηση της περιοχής. Πολύ σημαντική, τόνισε, είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση και ο στρατός με τα μηχανήματα θα συμβάλει σε αυτό άμεσα. Ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει η ρυμοτομία στην περιοχή και να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, καθώς και το κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, αλλά και για τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που επιχειρούν στην περιοχή.

Στη συνεχεια μετέβη το κέντρο συντονισμού του στρατού ξηράς που έχει στηθεί κοντά στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα, όπου ενημερώθηκε για τις περιπόλους που κάνουν κλιμάκια του στρατού με την πυροσβεστική και αστυνομία, για την προστασία περιουσιών, αλλά και τον εντοπισμό αγνοουμένων.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου