Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ελληνικής καταγωγής η 10χρονη που σκοτώθηκε κατά την επίθεση στην Greektown του Τορόντο




Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2018

H Julianna Kozis (Toronto Police Sevice).
TOΡΟΝΤΟ. Η Αστυνομία του Τορόντο έδωσε στη δημοσιότητα αργά την Τρίτη -τοπική ώρα- την ταυτότητα του δεύτερου θύματος το οποίο έχασε την ζωή του μετά την επίθεση με όπλο στην ελληνική συνοικία (Greektown) της πόλης.
Πρόκειται για την 10χρονη Julianna Kozis (Τζουλιάνα Κόζη), για την οποία, όπως επιβεβαίωσε στον «Ε.Κ.» ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, ήταν ελληνικής καταγωγής και χριστιανή Ορθόδοξη στο θρήσκευμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Faisal Hussain, 29 ετών, από το Τορόντο, κατονομάστηκε από την Αστυνομία ως ο ύποπτος δράστης του περιστατικού των πυροβολισμών στην Greektown που προκάλεσε τον θάνατο μίας 18χρονης, της Reese Fallon και της 10χρονης -το όνομα της οποίας δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι αργά την Τρίτη- καθώς και τον τραυματισμό 13 ακόμη ανθρώπων.
Ειδικότερα, η Αστυνομία του Τορόντο στις 20:50 το βράδυ, τοπική ώρα, ανακοίνωσε:
Την Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018, περί τις 10 μ.μ. η Υπηρεσία της Αστυνομίας του Τορόντο ανταποκρίθηκε στην περιοχή Danforth Avenue & Logan Avenue για πυροβολισμούς.
Η ταυτότητα του 10χρονου κοριτσιού έχει πλέον δημοσιοποιηθεί. Εχει ταυτοποιηθεί ως η Julianna Kozis, 10 ετών, από το Markham.
Η οικογένειά της ζήτησε ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια του πένθους της.
Οποιοσδήποτε με πληροφορίες ζητείται να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στο 416-808-7400, στο Crime Stoppers ανώνυμα 416-222-TIPS (8477), online στο www.222tips.com, online στο Facebook Leave a Tip ή να στείλει γραπτό μήνυμα «TOR» στο CRIMES (274637).

O Faisal Hussain (Courtesy of The family of Faisal Hussain via AP).

Ο τραυματίας πατέρας ήθελε να δει την κόρη του πριν αυτή «φύγει»
Σύμφωνα με καναδικά ΜΜΕ, όπως η «Toronto Sun», ο πατέρας της Julianna, Donny Kozis, μετά την επίθεση στην Greektown μεταφέρθηκε στο St. Mikes Hospital καθώς είχε σοβαρά τραύματα ο ίδιος. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό, καθώς, όπως επεσήμανε το άρθρο, πέρα από τα τραύματα έπρεπε να κάνει κάτι που κανείς γονιός δεν θα πρέπει ποτέ να κάνει.
Οταν κατέστη σαφές ότι το μικρό κορίτσι του δεν πρόκειται να επιβιώσει, κάτι που μετέδωσε πρώτος ο Russ Courtney του Newstalk 1010, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Sick Kids Hospital με ασθενοφόρο για να είναι μαζί με την σύζυγό του Βούλα (Voula) και τον γιο του Αναστάσιο (Anastassios, Anthony) και να αποχαιρετήσουν την Julianna.
Τι έγραψε η «Toronto Star»
H 10χρονη Julianna Kozis, ήταν αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης που ζούσε με την οικογένειά της στο Markham.
Ο δήμαρχος της πόλης, Frank Scarpitti, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά Kozis και στους οικείους. «Αυτή η σπαρακτική ιστορία μιλά για τον αδιάρρηκτο δεσμό ενός πατέρα και της κόρης του», έγραψε σχετικά με τις αναφορές ότι ο πατέρας του κοριτσιού, ο Donny Kozis (Ντόνι Κόζης), ο οποίος τραυματίστηκε επίσης από τους πυροβολισμούς, μεταφέρθηκε από το ιατρικό προσωπικό δίπλα στην κόρη του στο Hospital for Sick Children.
«Αυτή η πράξη χωρίς νόημα μάς έχει συνταράξει και μας πληγώνει», πρόσθεσε για την επίθεση στην Greektown. «Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν για βοήθεια και όλες τις κοινότητες που επηρεάζονται από αυτή την τραγωδία».
Η Vaneesha Selvarajah, 12 ετών, είπε πως ήταν φίλη και γείτονας της Julianna Kozis. Κάθε πρωί πήγαιναν με την μητέρα της ομογενούς στο σχολείο, ενώ μόλις το περασμένο Σάββατο έπαιζαν μαζί στον δρόμο. Η Julianna, ανέφερε η Selvarajah, «αγαπούσε» να κάνει «ρόδες» (cartwheels) και άλλες κινήσεις γυμναστικής.
«Θα μιλούσαμε πολύ. Αγαπούσε την συγχρονισμένη κολύμβηση, εγώ τον χορό», δήλωσε, σκουπίζοντας τα δάκρυά της.
Ο σύμβουλος της πόλης του Τορόντο, Jim Karygiannis (Τζιμ Καρυγιάννης, Ward 39, Scarborough-Agincourt), σημείωσε ότι έμαθε για τον θάνατο του κοριτσιού την Τρίτη το πρωί. Ετρεμε καθώς είπε ότι ήξερε και τους δύο γονείς της Julianna για χρόνια. Η μητέρα της μάλιστα ήταν εθελόντρια στις εκστρατείες του.
Οι γονείς της, και οι δύο ελληνικής καταγωγής, μεγάλωσαν «σε απόσταση 50 ποδιών ο ένας από τον άλλον», σε αυτή την περιφέρεια, τόνισε. «Είναι υπέροχες οικογένειες».
Η πόλη του Markham ανακοίνωσε ότι οι σημαίες θα είναι μεσίστιες στην μνήμη της Julianna και των άλλων θυμάτων της επίθεσης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου