Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πυρκαγιές: Υπάρχουν 100 αγνοούμενοι. Που τους «κρύβουν»;

Στους 88 οι νεκροί μέχρι στιγμής

Σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση.  Οι πυρκαγιές στο Μάτι έχουν αφήσει ακόμη πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς

Πυρκαγιές: Υπάρχουν 100 αγνοούμενοι που τους «κρύβουν»;
Λίγα λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας
Αλαλούμ προκλήθηκε και με τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά. Χθες την ώρα που η Πυροσβεστική Υπηρεσία επέμενε στους 83 νεκρούς, οι ιατροδικαστές ανακοίνωναν πως ολοκλήρωσαν τη νεκροτομή σε 86 σορούς.
Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε η Πυροσβεστική τον αριθμό των σορών που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών. Σύμφωνα με πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ενδεχομένως αυτή η διαφορά να οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της αλλοίωσης που είχαν υποστεί οι σοροί δεν ήταν δυνατόν εκ πρώτης όψεως να καταλάβει κανείς εάν πρόκειται για έναν ή δύο νεκρούς. Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι υπέκυψε στα τραύματά του 62χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στα 87 θύματα.

Πόσοι είναι;

Η κυβέρνηση για έκτη ημέρα μετά την τραγωδία συνεχίζει να κρύβει τους 100 και πλέον αγνοούμενους, τον αριθμό των οποίων αποφεύγει να ανακοινώσει επίσημα. Με την ολοκλήρωση των νεκροτομών και τη λήψη δείγματος DNA από τους συγγενείς των αγνοουμένων, τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι οικογένειες πρόκειται να ενημερωθούν εάν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία ακόμη αναζητούν, είναι ανάμεσα στα θύματα. 

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η εισαγγελέας που διενεργεί την έρευνα έχει ορίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητο πραγματογνώμονα πυραγό και έχει ζητήσει από την Πυροσβεστική να ολοκληρώσει την αυτοψία όσο το δυνατόν γρηγορότερα με στόχο την ταχεία περαίωση της έρευνας και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Τραγικά λάθη

Σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων καταλογίζει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η ΠΟΕΔΗΝ. Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κάνει λόγο για ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών και επισημαίνει πως «ο κ. Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23/7/2018». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι ο υπουργός Αμυνας «έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι έξι ώρες μετά, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες ενώ ουδείς διεκομίσθη στα στρατιωτικά νοσοκομεία που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Εντοπισμός

Με αμείωτο ρυθμό συγγενείς και φίλοι συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Οι έλεγχοι των κλιμακίων στην καμένη περιοχή δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ιστορίες που ακούγονται έξω από το Νεκροτομείο αλλά και οι αγωνιώδεις έρευνες που κάνουν για να βρουν τους αγαπημένους τους συγκλονίζουν. Ανάμεσα στις φωτογραφίες αγνοουμένων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο αλλά έχουν ανέβει και στην ανοιχτή βάση δεδομένων είναι και αυτή του 13χρονου Δημήτρη - Αρίστου Αλεξόπουλου. Ο πατέρας φέρεται να αναγνώρισε το παιδί του σε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί φαίνεται ένα αγόρι με κόκκινη μπλούζα δίπλα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που, όπως υποστηρίζει ο πατέρας, είναι η γιαγιά του παιδιού, στην παραλία μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής προσπαθώντας να σωθούν.
Εξάλλου ταυτοποιήθηκε στο Νεκροτομείο της Αθήνας η σορός του αγνοούμενου Δημήτρη Τουρναβίτη, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη αναζητούνταν από τη Δευτέρα. Ο αδερφός του θύματος, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρει οποιοδήποτε στοιχείο ή προσωπικό αντικείμενο που θα τον οδηγούσε στα αγαπημένα του πρόσωπα, είχε ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες δικές του έρευνες στη θαλάσσια περιοχή.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου