Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Κάνει πίσω ο Τραμπ για τους δασμούς μετά τη συνάντηση με τον Γιούνκερ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου, 2018

Κάνει πίσω ο Τραμπ για τους δασμούς μετά τη συνάντηση με τον ΓιούνκερΟι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αφήσουν κατά μέρος τις εντάσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες αυξήσεις των δασμών ενόσω διαπραγματεύονται μια συμφωνία με απώτερο σκοπό την εξάλειψη των εισαγωγικών δασμών, των κρατικών ενισχύσεων και άλλων φραγμών στο διμερές εμπόριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά τις συνομιλίες του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτό φυσικά βασίζεται στο ότι όσο διαπραγματευόμαστε—εκτός αν το ένα μέρος σταματήσει τις διαπραγματεύσεις—θα απόσχουμε από την επιβολή περαιτέρω δασμών και θα επανεκτιμήσουμε τους υπάρχοντες δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο», σημείωσε ο Γιούνκερ.

Δεν έγινε πάντως σαφές εάν οι δασμοί που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούνιο από την κυβέρνηση Τραμπ στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγεται στις ΗΠΑ από την ΕΕ, καθώς και οι δασμοί που επέβαλαν οι Βρυξέλλες σε αντίποινα, θα αρθούν αμέσως ή όχι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι συμφώνησαν να εργαστούν για την μείωση των  εμπορικών φραγμών. 

"Συμφωνήσαμε σήμερα, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα", δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Γιούνκερ.

"Επίσης θα συνεργαστούμε για την μείωση των εμποδίων και την αύξηση του εμπορίου σε υπηρεσίες, χημικά, φαρμακευτικά, ιατρικά προϊόντα, καθώς και σόγιας", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παράλληλα τόνισε ότι συμφώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής στη μείωση της γραφειοκρατίας για το εμπόριο και ότι θα συνεργαστεί με την ΕΕ για την μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.


Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ εξέφρασε την ικανοποίησή του την Τετάρτη κρίνοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η Ευρωπαϊκή Ένωση σημείωσαν «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο, γεγονός που θεωρεί πως θα συμβάλλει να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος και να σωθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Συγχαρητήρια στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στον Ντόναλντ Τραμπ: Επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος, χάρη στην οποία μπορεί να αποφύγουμε τον εμπορικό πόλεμο και να σωθούν εκατομμύρια δουλειές! Σπουδαίο για την παγκόσμια οικονομία!», ανέφερε ο Αλτμάιερ μέσω Twitter.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα δύο μέρη θα σχηματίσουν ομάδες εργασίας και θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις για να μειωθούν δραστικά τόσο οι υψηλοί επιπρόσθετοι δασμοί στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγει η χώρα του από την ΕΕ, όσο και οι δασμοί τους οποίους επέβαλαν κατόπιν οι Βρυξέλλες σε εισαγόμενα αμερικανικά αγαθά σε αντίποινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου