Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Ιουλίου, 2018

Τα καταλύματα που προσφέρουν στέγη σε πυρόπληκτους της Αν. Αττικής. Βοήθεια στους πληγέντες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ο Δήμος Μαραθώνος κρατώντας ανοιχτό το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης ως χώρο προσωρινού καταλύματος καθώς και το κυλικείο.
  • ΥΠΑ: Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λειτουργεί κανονικά. Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ουδέποτε έκλεισε λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, τονίζει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 
  • Τα καταλύματα που προσφέρουν στέγη σε πυρόπληκτους της Αν. Αττικής. Βοήθεια στους πληγέντες από την μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε ότι θα παράσχει ο Δήμος Μαραθώνος κρατώντας ανοιχτό το Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης ως χώρο προσωρινού καταλύματος καθώς και το κυλικείο. 
  • Δορυφορικές εικόνες από την φωτιά στην Κινέτα. Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψε το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus που καταγράφει καιρικά φαινόμενα και καταστροφές στην ευρωπαϊκή ήπειρο από το διάστημα.
  • Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι μεταφέρθηκαν τα παιδιά των παιδικών κατασκηνώσεων. Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια 150 παιδιά από τα 600 περίπου παιδιά που διέμεναν στις κατασκηνώσεις των περιοχών της Αττικής που πλήττει η πυρκαγιά, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων. 
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η αστυνομία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. 

Κόσμος

  • Η ΕΕ «θα πληρώνει κράτη-μέλη» για να παίρνουν διασωθέντες από την Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times» η Κομισιόν θα προτείνει αμοιβή 6.000 ευρώ ανά πρόσφυγα και μετανάστη που θα δέχονται τα κράτη-μέλη, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να δώσει ζωή στο σχέδιο για κέντρα καταγραφής σε ευρωπαϊκό έδαφος. 
  • Ναυάγιο στο συμβούλιο αρχηγών της ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα για τις Πρέσπες. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο αρχηγός της εθνικιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κρίστιαν Μίτσκοσκι διαφωνούν έντονα για την σύσταση της εφορευτικής επιτροπής που θα αναλάβει την διοργάνωση της ψηφοφορίας και για την διατύπωση του ερωτήματος. 
  • Ρωσία: Καθ' όλα νόμιμες οι συλλήψεις των Pussy Riot που έδρασαν στο Μουντιάλ. Κατά τη διάρκεια του τελικού τέσσερα μέλη του πανκ συγκροτήματος, οι Πιότρ Βερζίλοφ, Όλγα Παχρτούσοβα, Όλγα Κουρατσιόβα και Βερόνικα Νικούλσινα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, φορώντας σχολή αστυνομικού και άρχισαν να τρέχουν. 
  • Το 50% και πλέον των Ρώσων υπέρ της πιο ενεργού συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, το 55% να ενισχυθεί η συνεργασία στα ζητήματα ασφάλειας και το 52% ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι πολιτικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών. 
  • Λεπτομέρειες για το Brexit θα δημοσιεύσει η βρετανική κυβέρνηση την Τρίτη . «Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε τη νομοθεσία που απαιτείται για την εφαρμογή της συμφωνίας απόσυρσης και θα δημοσιεύσουμε αύριο τη Λευκή Βίβλο με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε ο υφυπουργός στην άνω Βουλή του Βρετανικού Κοινοβουλίου. 

Πολιτική

  • Τσίπρας: Ασύμμετρο φαινόμενο οι φωτιές στην Αττική. Ο πρωθυπουργός απέφυγε ωστόσο να κάνει λόγο για απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. 
  • Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα ο Τσίπρας λόγω των πυρκαγιών. Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λόγω των εξελίξεων με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική. 
  • Προβληματισμένος ο Τσίπρας για τις παράλληλες φωτιές στην Αττική. Οι Αρχές καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να σβήσουν οι φωτιές, δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη. 
  • Τόσκας: Δεν έχουμε σαφή εικόνα για τις ζημιές από την φωτιά στην Κινέτα. Όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν έντονες υποψίες για εμπρησμό. 
  • Δέσμευση Μητσοτάκη για αποκατάσταση του Πολεμικού Μουσείου Χανίων. «Η καταστροφή στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων, στο ‘σπίτι των αντρειωμένων’, με γεμίζει θλίψη και οργή. Ένα κτήριο σπουδαίας αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας, που θύμιζε και αναδείκνυε τους αγώνες των Κρητικών, είχε μείνει αφύλαχτο και εγκαταλελειμμένο», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 

Οικονομία

  • ΔΝΤ: Ο πληθωρισμός στην Βενεζουέλα θα φτάσει το 1 εκατομμύριο τοις εκατό. Το Ταμείο προβλέπει επίσης πως η άλλοτε πλουσιότερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θα υποστεί ύφεση της τάξης του 18% φέτος. 
  • Ρέγκλινγκ: Ο ESM θα παρακολουθεί την Ελλάδα μέχρι να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Ο επικεφαλής του ESM προειδοποίησε εκ νέου την Αθήνα πως οφείλει να συνεχίσει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπενθυμίζοντας τις συνέπειες που υπήρξαν για την οικονομία το 2015. 
  • Σε προσωρινή προστασία από πιστωτές η Folli Follie. Η Folli Follie πάντως δεν διευκρινίζει πότε κατατέθηκε η αίτηση ή πότε θα εκπνεύσουν τα μέτρα προστασίας. 
  • Ξεκίνησε η λειτουργία της υπηρεσίας e-YMΣ για ηλεκτρονική σύσταση εταιριών . Με τη χρήση μόνο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, είναι πλέον εφικτή σε ελάχιστο χρόνο, η σύσταση επιχειρήσεων. Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τη σύσταση Μονοπρόσωπης Ι.Κ.Ε. και σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2019, θα ενταχθούν και οι υπόλοιπες νομικές μορφές. 
  • Μεγάλη πτώση στα έσοδα από τους έμμεσους φόρους τον Μάιο. Η μεγαλύτερη πτώση διαπιστώνεται στα έσοδα από τον ΦΠΑ. 

Αθλητισμός

  • Τέλος από την Εθνική Γερμανίας ο Μεσούτ Οζίλ . Ο Γερμανός μέσος ανακοίνωσε σήμερα πως αποχωρεί από την εθνική ομάδα της Γερμανίας κάνοντας λόγο για «ρατσισμό και έλλειψη σεβασμού» προς το πρόσωπό του. .
  • Πρόκριση στους 8 για την Εθνική πόλο ανδρών . Σοβαρή και συγκεντρωμένη η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικράτησε εύκολα 13-5 της Γερμανίας και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. 
  • Άφησε υποσχέσεις, «πλήρωσε» το... μπλακ-άουτ ο Παναθηναϊκός. Την ήττα από την Αντβέρπ με 2-1 γνώρισε ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε στο «καλό» του πρώτο ημίχρονο και, με εξαίρεση το «νεκρό» διάστημα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία. 
  • Θρίαμβος για Χάμιλτον, τραγωδία για Φέτελ! Τα πάνω-κάτω στο grand prix της Γερμανίας! Αν και ξεκίνησε από την 14η θέση, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο Χόκενχαϊμ, εκμεταλλευόμενος το σοβαρό λάθος του Σεμπάστιαν Φέτελ που εγκατέλειψε! 
  • Η Μακάμπι άλλαξε τα χρώματα στο λογότυπό της για την LGBT κοινότητα . Η κορυφαία ομάδα του Ισραήλ προχώρησε σήμερα στην αλλαγή των χρωμάτων στο λογότυπό της στηρίζοντας την LGBT κοινότητα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου