Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2018

  • Φωτιά στον Μαραθώνα. Καίει χαμηλή βλάστηση. Φωτιά ξέσπασε στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Σκουφά. 
  • Τους 74 έφτασαν οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φωτιά, 14 οι αγνοούμενοι. Οι 70 εξ αυτών είναι άτομα που βρέθηκαν απανθρακωμένα και ταυτοποιήθηκαν χάρη στο έργο των ιατροδικαστών. 
  • Εκατοντάδες συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα τιμούν τη μνήμη των νεκρών στο Μάτι. Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας στο Σύνταγμα για να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής. 
  • Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Διασώστες απομακρύνουν εγκλωβισμένους από το Μάτι. Νέο βίντεο ντοκουμέντο, αυτή τη φορά με τη διάσωση των εγκλωβισμένων σε βραχώδη ακτή στο Μάτι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. .
  • Ξεκίνησε η υλοτόμηση και απομάκρυνση καμένων κορμών από τη Μαραθώνος. Υλοτόμηση και απομάκρυνση των καμένων κορμών από την απαλλοτριωμένη ζώνη της Λεωφόρου Μαραθώνος, ξεκίνησαν σήμερα τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού Στενής Ευβοίας. 

Κόσμος

  • Ο Μάας επιβεβαιώνει και υπερασπίζεται επίσκεψη του Ερντογάν στη Γερμανία. «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όπως αρμόζει έναν εκλεγμένο αρχηγό κράτους, και αυτό έχει κάνει ο Γερμανός πρόεδρος», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ. 
  • ΗΠΑ: Ο Ορτέγα και η σύζυγός του υπεύθυνοι για την βία στη Νικαράγουα. Τουλάχιστον 448 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στην κεντροαμερικανική χώρα. .
  • Κασάδο: Δεν μπορεί η Ισπανία να καλοδεχτεί τους μετανάστες. «Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε χαρτιά σε όλους, ούτε είναι η Ισπανία που πρέπει να απορροφήσει εκατομμύρια Αφρικανούς που έρχονται, δήλωσε ο νέος ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος. 
  • Νέα έφεση άσκησε ο Αμερικανός πάστορας που κρατείται στην Τουρκία. Έφεση ενάντια στην απόφαση για τον κατ' οίκον περιορισμό του και για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα άσκησε ο Αμερικανός πάστορας 'Αντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην Τουρκία για «τρομοκρατία» , δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του στο Ρόιτερς και στο Γαλλικό Πρακτορείο. 
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου το δημοψήφισμα για τις Πρέσπες στην ΠΓΔΜ. Το ερώτημα θα είναι: «Είστε υπέρ του να είμαστε μέλη στο NATO και στην ΕΕ, δεχόμενοι την συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας». 

Πολιτική

  • Δήμαρχος Ραφήνας: Θέλουν να μου ρίξουν τις ευθύνες για την μη εκκένωση. Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου υπογράμμισε ότι όταν μια πυρκαγιά μαίνεται σε δύο ή περισσότερους Δήμους η πολιτική ευθύνη για εκκενώσεις μεταφέρεται στην Περιφέρεια, προσθέτοντας πως αρμόδιο πρόσωπο του είπε εκείνη την ημέρα ότι την ευθύνη για την εκκένωση έχει η Πυροσβεστική. 
  • Γαβρόγλου: Υπεγράφη ΥΑ για την ενίσχυση τέκνων πληγείσων οικογενειών . Υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και δημοσιεύεται τις επόμενες μέρες στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση θεμάτων σχετικών με την ενίσχυση των παιδιών των οικογενειών που επλήγησαν σημαντικά κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου. .
  • Τζανακόπουλος: Δεν μιλάμε για ανασχηματισμό ή για καρατομήσεις. Όσον αφορά την εντονότατη κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την μη αναφορά σε νεκρούς το βράδυ της Δευτέρας, παρά το πλήθος πληροφοριών ότι υπήρχαν θύματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε την γραμμή υπουργών ότι σε εκείνη την φάση δεν υπήρχαν ασφαλείς πληροφορίες για απώλειες. 
  • Eυαγγελισμός:O Kυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τραυματίες από τις πυρκαγιές. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας των τραυματιών από τις πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής. 
  • Στήριξη Καμμένου στον Τσίπρα για την διαχείριση των πυρκαγιών. Ο κυβερνητικός εταίρος παραδέχτηκε ότι όλοι ίσως θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι καλύτερο για την φωτιά,όμως διευκρίνισε πως η απόδοση ευθυνών δεν πρέπει να μετατραπεί σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Οικονομία

  • Αναβάθμιση της προοπτικής των ελληνικών τραπεζών από την Moody’s. Θετικά αποτιμά ο οίκος αξιολόγησης την περαιτέρω μείωση της έκτακτης ρευστότητας που διαθέτει η ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες. 
  • Μοσκοβισί: Οι Έλληνες τώρα θα δουν ότι άξιζαν οι κόποι τους. Ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστηρίζει ότι ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, μην παραλείποντας ωστόσο να εκφράσει την πεποίθηση ότι υπάρχουν περιθώρια για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. 
  • Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Με εξαίρεση τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και όσους ανήκουν στις Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας και Παλλήνης, όπου η προθεσμία υποβολής της δήλωσης έχει παραταθεί έως τις 30 Οκτωβρίου. 
  • Αναβάθμιση της Κύπρου από την Moody's. Ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου κατά μία βαθμίδα, από «ΒΑ3» σε «ΒΑ2». 
  • Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,9 δισεκ. ευρώ. Το ανώτατο όριο του ELA διαμορφώνεται πλέον στα 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου